Fair and fashionable outfit & update #2

Fair and fashionable outfit & update #2

Zo. We zitten alweer in de derde maand van het jaar. Dat betekent dat ik me al twee maanden en zes dagen bezighoud met mijn zelfbedachte fair & fashionable challenge. Een challenge waarin ik mezelf uitdaag om één jaar lang alleen maar eerlijke kleding te aan te schaffen. In mijn vorige update artikel schreef ik dat ik mezelf ineens heel bewust was mijn kledingstijl en alle kleding die ik in mijn kast had hangen. Gek wat zo’n challenge wel niet teweeg kan brengen. Hoe het er nu voorstaat met mijn kledingstijl, mijn kledingkast én met de challenge lees je vandaag.

Fair & Fashionable outfit

Allereerst weer wat informatie over mijn outfit. Weer helemaal fair, zoals je mag verwachten. Maar eigenlijk niet helemaal mij. Ik ben nog steeds heel erg zoekende naar mijn kledingstijl en hoewel ik deze outfit draag op deze foto’s, is het niet helemaal mij. Waarom dan deze outfit? Omdat ik echt alleen maar fair items op de foto wilde zetten. Als ik het shirtje had vervangen voor een ander shirtje dan was het meer “mij” geweest, maar niet meer “fair”. Snapu? En aangezien deze blogpost om fair draait, houd ik me netjes aan die dresscode. Zelfs als ik merk dat het niet helemaal mij is.

Wat wel helemaal mij is aan deze outfit dat is de sjaal. Echt, I’m in luv. Ik ben sowieso echt een sjalenvrouwtje: als het maar een beetje fris is moet die sjaal om mijn nek. De hele dag lang. Deze super mooie jeansblauwe sjaal is afkomstig van de webshop Papita. Met de aankoop van deze sjaal steun je vrouwen in Nepal. De logistiek, de fotografie het ontwerp en de productie wordt gedaan door de lokale bevolking. Met de aankoop van een sjaal steun je dus een bijzonder, mooi en eerlijk project. De prijs van €27,50 vind ik heel erg netjes. Zeker omdat de sjaal niet alleen fijn en mooi maar ook heerlijk warm is. De sjaal is in meerdere kleuren te vinden in de webshop.

Outfit info: Vest Sissy Boy – Tweedehands | Shirtje – C&A Organic Cotton | Broek H&M – Tweedehands | Leren schoenen – Tweedehands | Sjaal – Papita.nl

Fair & fashionable update

Een paar weken geleden heb ik mijn kast uitgeruimd. Ik werd gewoon gek van mijn kast. Ik vond het irritant dat ik allemaal dingen zag liggen die ik toch never ever meer aan zou trekken. Die kledingkastuitmesting (ja, zo kan ik het wel noemen) resulteerde in 6 vuilniszakken vol met kleding die ik niet meer wilde. Een deel heb ik weggegeven, een deel mag verkocht worden en een ander deel wil ik eigenlijk bewaren voor een kledingruilparty. Daar zou ik graag eens aan deelnemen. Doordat ik 6 zakken heb weggedaan, is er al meer één lijn in mijn kast gekomen.

Toch merk ik dat ik nog steeds dingen mis. Dat is niet erg, dat komt vanzelf wel. Ik merk ook dat ik veel bewuster koop. Ik loop geregeld tweedehands winkels binnen waar ik allerlei leuke dingen zie. Maar als ik het dan aan het passen ben, stel ik mezelf de kritische vragen. Vragen die er voor zorgen dat ik negen van de tien keer met lege handen de winkel uit loop. Het voelt goed om te kopen met een missie. Al moet ik wel bekennen dat ik mijn stijl nog niet helemaal ken. Dat komt wel en daar draagt deze challenge op een zeer positieve manier aan bij. Het voelt heerlijk.

Ruim jij je kledingkast weleens uit?

Share:

14 Reacties

 1. 6 maart 2017 / 07:24

  Ik vind het echt stoer dat je deze uitdaging aangaat! Het lijkt me nog knap lastig om alleen maar fair kleding te kopen. Deze outfit vind ik wel erg leuk, ondanks dat hij niet helemaal jou is. Dat vest had ik ook zo kunnen kopen. Wat is de foto waarop je met je sjaal in de lucht zwaait, trouwens leuk geworden! Lekker spontaan!

 2. 6 maart 2017 / 08:08

  Ik herken me wel in je verhaal! Ik ben ook zoekende (geweest) naar mijn stijl en basics kan ik wel fair vinden maar de rest niet echt. Ik blijf me er in verdiepen en op termijn weet ik zeker dat het goed komt!

 3. 6 maart 2017 / 11:43

  Deze outfit is echt te leuk! Ik vind fashion toch altijd nog zo lastig, maar jij kan gewoon met hele leuke simpele items zulke leuke outfits creeren! Dat doe je echt heel goed.

 4. 6 maart 2017 / 11:58

  Oh yes, sjaals! <3 Deze blauwe kleur staat je echt heel mooi!

 5. 6 maart 2017 / 13:24

  Ik vind de vest heel erg leuk, alleen zou ik die kleur persoonlijk niet dragen. Ik ben meer voor donkere en warme kleuren zoals zwart, grijs, legergroen, bordeaux, donkerrood, … Dat soort dingen. :-)
  Ik heb met mezelf afgesproken dat ik enkel nog maar fair fashion mag kopen en alleen mag zondigen aan ‘wegwerpkleding’ als het echt niet anders kan. Ik vind het eng hoe vanzelfsprekend het geworden is dat we aan de lopende band kleding kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben, gewoon omdat ze ‘leuk’ is. Binnenkort m’n kledingkast uitmesten; ook bij mij hangen en liggen er zo veel spullen in waarvan ik wéét dat ik ze nooit meer ga dragen.

 6. 6 maart 2017 / 13:26

  Herkenbaar dillemma! IK heb me ook afgevraagd of ik alleen outfits wil posten die volledig fair zijn, maar ik laat het afhangen van het doel van het artikel. Als ik een ‘fair outfitpost’ maak wel, maar als ik bijvoorbeeld nieuwe tweedehands vondsten wil laten zien, draait het meer om hoe ik ze zou combineren en ben ik niet zo ‘streng’. Als ik een kijkje in mijn stijl wil geven, moet dat juist een afspiegeling van mijn kast zijn. En hoewel ik nu een dik jaar alleen nog fair en tweedehands koop, hangt er nog genoeg van voor die tijd in. Ik snap je overweging, maar zou me er zeker niet aan storen als hier een niet-fair shirtje bij had gezeten. Ik vind je foto’s en de sjaal erg mooi trouwens!

 7. 6 maart 2017 / 22:54

  Je gaat langzaam aan je weg er wel in vinden, daar ben ik van overtuigd! Dat iets groen is, wilt inderdaad nog niet zeggen dat het jouw is. Je draai en stijl vinden wanneer je niet meer meedoet met de laatste mode is lastig. Maar zeker niet onmogelijk. Ik ben nu een jaar verder en moet zeggen dat ik oprecht weer blij word van kleding. Ik makkelijker kan scannen of iets bij mij past, en ik weet waar ik wil en kan winkelen.

  De shawl vind ik prachtig! Wat een fijn item. Het verhaal erachter vind ik ook zo mooi. En ondanks dat de outfit niet helemaal jouw is, vind ik hem je wel goed staan. En zo tof dat je dan nog zo leuk op de foto kan gaan. Als ik mij niet lekker voel in een outfit zal ik dat altijd uitstralen, hihi.

 8. 7 maart 2017 / 14:26

  Ik ben dol op sjaals uit Nepal, en op fair fashion. Wat super dat je deze challenge aan bent gegaan! Ik vind nu net je blog en ben fan:) Als je het leuk vindt kun je lid worden van mijn facebook groep: Groene Bloggers Nederland, voor het uitwisselen van ideeën, tips en inspiratie:) Liefs!

 9. 7 maart 2017 / 19:26

  Wauw hartstikke leuke outfit en wat een mooie foto’s! Toevallig een paar weken terug mijn kast eens grondig opgeruimd haha!

 10. 8 maart 2017 / 10:19

  Lekker stylish! Een goed statement dat je alleen nog fair draagt. Het is altijd leuk om mensen het tegendeel te bewijzen. Mensen hebben helaas nog vaak vooroordelen over fair fashion. Altijd leuk als goed gekleden vrouwen dan juist voor fair kiezen. Ik merk dat dat echt een verschil maakt. Kortom: goed bezig Mevrouw Miauw!

 11. 8 maart 2017 / 18:55

  Wauw wat een mooie outfit. De sjaal is echt fantastisch! Jammer dat je voelt dat de outfit niet 100% jou is, ik vind hem wel heel gaaf! :)

  • 19 maart 2017 / 20:31

   Bedankt voor je super lieve compliment. Vroeger had ik geregeld ruzie met mijn haren maar tegenwoordig ben ik er eigenlijk ook wel erg blij mee.

Geef een reactie