Fair and fashionable outfit & update #3

Fair and fashionable outfit & update #3

Ja liebe leute, de eerste drie maanden van het jaar zitten er (op één dag na) alweer op. Een kwart van 2017 ligt alweer achter ons. Echt, lekker cliché maar time flies. En het feit dat 25% van 2017 alweer achter ons ligt, betekent dus ook dat ik al op een kwart van mijn “fair and fashionable” challenge ben. Een mooi moment om op het gebied van deze challenge terug te blikken op de afgelopen drie maanden. Ik maak natuurlijk meteen van de gelegenheid gebruik om een – zo goed als – fair fashion outfit te laten zien. Komt dat zien, komt dat zien.

Fair fashion outfit

Laat ik maar weer beginnen met mijn outfit. Deze outfit is niet helemaal fair. In mijn vorige update en outfitpost deelde ik een outfit die niet helemaal “mij” was. Dit had ik gedaan omdat ik alleen maar fair fashion items op de foto wilde zetten. Ik kreeg toen reacties waaruit bleek dat ik best ook een niet-fair fashion item mag laten zien als dat de outfit meer “mij” maakt. Soms ben ik wat dat betreft misschien ook wel iets te streng voor mezelf.

De outfit die ik op deze foto’s draag is, denk ik?, wel meer mij. Ik merk soms dat ik het toch echt lastig vind hoor, die kledingstijl. Ik heb wel een duidelijke stijl voor ogen, maar soms wijk ik daar van af. Als ik een item zie waar op de één of andere manier een zwak voor heb bijvoorbeeld. Het rode shirtje met patroontje is zo’n exemplaar. Ik zag hem hangen en dacht: dit kan toch wel heel erg mooi zijn. Meteen dacht ik ook: maar is dit shirtje wel een shirtje dat past bij wat ik voor ogen heb? Ik trok het shirtje aan en het zat als gegoten. Vandaar dat ik toen toch de keuze heb gemaakt om hem aan te schaffen. Ik heb hem inmiddels al een aantal keren gedragen dus misschien is het toch wel mij. Wel op de manier hoe ik hem in deze outfit combineer in ieder geval. Lastig dit..

Je zou misschien denken dat mijn paar schoenen het niet-fair fashion item in deze outfit is. Dat is, in mijn optiek, niet helemaal waar. Ik heb deze Puma schoenen gekocht via Marktplaats. Het zijn suede schoenen. In het kader van diervriendelijkheid heb ik besloten dat ik alleen nog maar lederen dingen tweedehands koop. Ik vind tweedehands kopen erg fair, zelfs wanneer het gaat om het aanschaffen van niet fair merken als Puma. Met tweedehands kopen doe je geen beroep op een nieuw productieproces, gaat je geld niet naar het merk zelf en voorkom je dat goede kleding misschien zelfs wel weggegooid wordt.. Tweedehands kopen is in mijn optiek dus een hele eerlijke manier van kleding kopen.

Outfit info: Vest Sissy Boy – Tweedehands via Marktplaats | Shirtje Sissy Boy – Tweedehands bij Appel & Ei | Broek Primark – niet fair!!! | Schoenen Puma – Tweedehands via Marktplaats

Fair fashion update

Maar om even terug te komen op waar ik dit bericht mee begon: time flies. Ik zit dus alweer op de kwart van de fair fashion challenge en begin me steeds meer af te vragen of het een challenge is of dat het een way of life begint te worden. Ik vermoed eerlijk gezegd dat laatste. Bij het idee dat ik weer iets bij de Primark zou kopen, voel ik me eigenlijk al schuldig. Het voelt gewoon niet meer goed.

Door deze challenge ben ik ook weer het tweedehands shoppen aan het ontdekken. In het verleden kocht ik ook nogal eens dingen tweedehands maar dat is in de loop der jaren minder geworden. Ik denk dat het er aan ligt dat ik midden in de stad woon. Het is zó gemakkelijk om even een winkel binnen te wandelen als je iets “nodig” hebt/als je iets wilt.

  

Wat ik ook leuk vind, is dat ik echt bewust aan het nadenken ben over wat ik eigenlijk wil. Wat zijn de items die ik echt nog graag toe zou willen voegen aan mijn kledingkast? Daardoor ga ik echt zoeken naar items in plaats van lukraak te kopen. Oke, af en toe koop ik nog weleens iets waarbij ik me afvraag of ik het echt nodig heb. Daar zal ik niet over liegen. Maar voortaan denk ik echt na voordat ik iets afreken. En als ik een item afreken waar ik al een tijd lang naar op zoek was dan geeft dat zo veel voldoening. Ik ga de aankomende 9 maanden dus vol goede moed tegemoet. Yay!

Ga jij weleens tweedehands winkelen?

Share:

15 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 07:57

  Dat shirtje staat je echt super! Wat een onwijs toffe outfit! En zo mooi om te horen dat het eigenlijk niet echt op een challenge lijkt, maar meer jouw nieuwe manier van kleding kopen. Het leuke is dat ik door jouw blogs ook eens wat vaker ben gaan kijken bij de kleding in de kringloopwinkel. Ik heb dit weekend een jurkje én een blazer tweedehands gescoord en was zo trots, haha.

  • 3 april 2017 / 23:03

   Oeh, ik vind het echt super leuk om te lezen dat ik er (een beetje) voor heb gezorgd dat jij nu weleens naar een tweedehands winkel gaat. Echt een compliment. Dankjewel!

 2. 29 maart 2017 / 08:03

  Ik vind het je heel leuk staan! Ik heb al een paar maanden geen kleding gekocht, maar wel 2 paar fair fashion schoenen :)

 3. 29 maart 2017 / 08:04

  Wat tof dat de challenge je zo goed afgaat! Ik doe de challenge een halfjaar en geen heel jaar maar ik ben ook heel enthousiast. Ik merk alleen wel dat nu het mooier weer wordt dat ik zin heb om te shoppen haha.

  • 3 april 2017 / 23:04

   Haha, dat merk ik ook! Daarom ren ik dan graag de tweedehands kledingwinkels in. Gelukkig ben ik ook tegen hele leuke dingen aangelopen.

 4. 29 maart 2017 / 10:14

  Awesome dat je je leren items tweedehands koopt! En soms zitten er nog best wel pareltjes tussen op Marktplaats, dus het is best wel te doen :)

  • 3 april 2017 / 23:05

   Absoluut. Het is echt veel beter te doen dan ik in eerste instantie dacht. :)

 5. 29 maart 2017 / 10:14

  Wat heb je leuke tweedehandse dingen weten te scoren en super dat het zo goed gaat met de challenge! Ik doe zelf niet mee aan de challenge, maar voor mij is het eigenlijk al bijna een way of life. Ik ben zelf nog nooit bij de Primark en probeer gewoon veel winkels te vermijden waar ik niet naar toe wil. Vaak merk ik ook dat als ik er eenmaal binnen sta het inderdaad niet meer goed voelt ofzo. Heel herkenbaar dus!

  • 3 april 2017 / 23:06

   Wat goed om te lezen dat jij je sowieso al zo bewust bent van waar je kleding koopt. Je gevoel volgen is ook echt zo belangrijk.

 6. 29 maart 2017 / 10:41

  Toffe outfit! Die vest vind ik heel erg mooi. Ik heb al een aantal maanden geen kleding meer gekocht. Binnenkort eens wat fair fashion items shoppen, want hoewel ik niet echt iets nodig heb, heb ik wel zin om iets nieuws te kopen. Een leuk lentejurkje o.i.d. :-) Goed om te lezen dat het niet als een challenge aanvoelt!

  • 3 april 2017 / 23:07

   Ik ben heel benieuwd naar het lentejurkje dat je zal scoren. Lentejurkjes zijn zo fijn! <3

 7. 29 maart 2017 / 12:25

  Je bent al goed op weg meid! En ik snap het heel goed dat het in het begin zoeken is naar je eigen stijl. Ik denk dat dat ook de reden is waarom ik vorig jaar de eerste maanden na beslissen dat ik wilde veranderen, geen kleding kon kopen. Ik wist het simpelweg niet meer.

  Tweedehands is zeker een goede optie, juist om de redenen die jij beschrijft. Van de Primark gaan ook mijn haren recht overeind staan, maar de aankopen die je hebt, kun je wel lang en met liefde dragen. ;-) Zo geeft term slow fashion weer een nieuwe twist aan jouw kledingkast.

  Begin april is er weer een vintage kilo sale in Rotterdam (Yay!), en ik hoop daar veel fijne jurkjes te kunnen vinden. Die kocht ik eerder namelijk bij de Primark, en daar wil ik ook niet meer naar terug. En een ander alternatief is de H&M Conscious lijn als ik het nog redelijk betaalbaar wil houden. Voor de meeste fijne merken heb ik helaas nog geen budget. Maar juist die zoektocht is wat deze nieuwe manier van leven weer zo leuk maakt. Het is zoveel meer dan even de stad in gaan en bij iedere gaat fashion aanbieding voor de bijl te gaan.

  Keep Up The Good work!

  • 3 april 2017 / 23:09

   Ik ben zó benieuwd naar wat voor items je zal scoren op de vintage kilo sale. Jou kennende komt er een fantastisch mooie blogpost online met de meest mooie foto’s. Ik vind H&M Conscious ook een fijn alternatief, vooral omdat het qua budget ook prima te betalen is.

 8. 29 maart 2017 / 17:34

  Ik vind je outfit heel erg leuk. Ik heb al even geen kleding meer gekocht. Toevallig dat ik gisteren wel een paar schoenen heb gekocht en 2 bikini’s bij H&M haha.

Geef een reactie