Fair and fashionable outfit & update #4

Fair and fashionable outfit & update #4

Holy moly, we zitten alweer bijna in juni mensen. Juni associeer ik altijd met lekker weer. Normaliter was dit echt zo’n periode geweest waarin ik naar de winkels was gerend. Dan had ik de collectie van de H&M, Bershka en de Primark al bestudeerd en ging ik “fijne” zomeritems scoren. Die items belandde dan vaak na 4 keer dragen ver achterin één van de 3 kledingkasten. Ja, dat mooie weer deed wat met mijn shopgedrag. Te beschamend voor woorden. Hoe het nu tijdens mijn fair and fashionable challenge gaat met mijn drang om zomeritems te scoren lees je vandaag.

Eerlijk is eerlijk: ik heb wel behoefte aan nieuwe dingen in mijn kast. Nieuwe zomeritems welteverstaan. Waarom? Omdat ik er langzaam maar zeker achter kom wat mijn stijl is en waar ik me prettig in voel. Ik ben eigenlijk gewoon dol op goede en mooie basics. Als het aankomt op shirtjes dan wil ik op het werk eigenlijk gewoon shirtjes met een mouwtje dragen die minimaal tot de helft van mijn bovenarm komt. En laat ik dat nu net niet in mijn kast hebben. Jarenlang heb ik als een kuddedier achter de menigte aangehobbeld om trendy kleding te kopen maar ik heb nooit geïnvesteerd in goede en mooie basics. En daar ondervind ik nu de lasten van. 

Voor mij nu dus een hele uitdaging: eerlijke kleding kopen die voldoet aan mijn eisenlijstje. Om deze items te scoren vind ik het fijn om in tweedehands winkels te kijken. Als het lukt om daar een tweedehands item van goede kwaliteit te scoren dan ben ik blij. Mooie items die voldoen maar waarvan de kwaliteit belabberd is, laat ik liever hangen. Ik wil een kledingkast met duurzame kleding. Kleding waar ik blij van word en waar ik me goed in voel. Het is een illusie om te denken dat ik deze allemaal tweedehands kan scoren. Maar gelukkig zijn er een aantal hele mooie webshops waar ik binnenkort eens ga neuzen.

De outfit op de foto’s in dit artikel is uiteraard eerlijk. Het jurkje is echt een van mijn favoriete kledingstukken. Ik draag hem graag én vaak. Alles is eigenlijk goed aan dit jurkje: de grijs/groene kleur, de lengte, de stretch in het stof. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat ik dit kledingstuk, dat ik nog maar kort in mijn bezit heb, al tig keer vaker heb gedragen dan sommige kledingstukken die jaren in mijn kast hingen. Dit jurkje is voor mij de bevestiging dat kopen van kleding waar je goed over na hebt gedacht echt zó waardevol is.

Outfit info: Vest merk onbekend – Tweedehands via Appel en Ei | Jurkje H&M Conscious | Schoenen Zara – Tweedehands via Appel & Ei

Foto’s gemaakt door Suzanne van Fashionisaparty.com

Heb jij favoriete kledingstukken?

Share:

6 Reacties

 1. 21 mei 2017 / 09:23

  Wat een mooie en stijlvolle outfit! Vooral dat jurkje vind ik heel erg leuk. Zo mooi om te horen dat de fair fashion challenge je echt goed afgaat!

 2. 21 mei 2017 / 10:59

  Wat een leuke outfit! Hier houd ik wel van ? Ik ben ook op weg zoals je weet!

 3. 21 mei 2017 / 13:49

  Ik merk het ook hoor, de zomer kriebels. De zoektocht naar de perfecte jurkjes vind ik dan ook erg leuk. Vintage winkels, kilo sales en eerlijke merken bestuur ik allemaal. Jouw jurkje heb ik in het blauw en hij zit als een tweede huid, zo fijn. En wat een mooie foto’s zo in de bloesem ❤

 4. 21 mei 2017 / 22:05

  Ik ben enorm trots op je met je fair fashion challenge! De outfit is mooi en staat je goed. Het is altijd fijn om kleding te hebben wat je ook echt vaak draagt en niet verstoft in de kast.

 5. 23 mei 2017 / 16:59

  Klinkt alsof het helemaal goed gaat komen met jouw eerlijke garderobe! Zo goed dat je stil bent gaat staan bij wat echt bij je past. Dan hoef je je ook niet schuldig te voelen dat je die dingen alsnog eens gaat kopen, zeker niet als dat ook nog eens tweedehands of fair lukt.

 6. 26 mei 2017 / 14:47

  Wat fijn dat je meer je eigen stijl hebt gevonden en wat je daarin belangrijk vindt. Ik vind het een heerlijke outfit, zo iets wat ik ook zou kunnen dragen ?

Geef een reactie