Fair fashion outfit met favoriete witte trui

Fair fashion outfit met favoriete witte trui

Het geeft me altijd veel voldoening om aan de wereld te laten zien dat de keuze voor eerlijke mode zeker niet inhoudt dat een outfit suf is. Integendeel zelfs: door het kopen van eerlijke mode ben ik kritischer en creatiever geworden. Door mijn “fair fashion reis” leer ik kledingstukken veel meer te waarderen en kom ik er juist achter wat mijn kledingstijl écht is. En juist daarom wil ik eigenlijk meer van dit soort artikelen maken. Artikelen met fair fashion inspiratie. Om mensen op die manier te inspireren en er voor te zorgen dat mijn kleine groene voetstapjes ook overgenomen worden door anderen. Al zijn het maar een paar kleine stapjes.

De outfit die ik draag op deze foto’s is er eentje waar ik me super comfortabel in voel. Iets wat ik bij wijze van spreken iedere dag zou kunnen dragen. De combinatie van een oversized trui met een skinny jeans doet het bij mij altijd goed. En zo’n outfit geeft al helemaal een fijn gevoel als het een denkbeeldig groen randje bevat.

De oversized witte trui kocht ik ooit bij een klein tweedehands winkeltje waar het echt schatzoeken is om iets leuks te vinden. In de periode dat deze trui in mijn kledingkast ligt, is het een van mijn lievelingskledingstukken geworden. En die liefde is alleen maar gegroeid sinds mijn moeder én mijn oma zich hebben ontfermd over deze trui toen er vlekken in zaten die ik er niet uit kreeg. Gelukkig is de trui nu weer vlekvrij en draag ik hem weer met veel liefde en plezier.

Spijkerbroeken zijn ook favoriet bij mij. Ik kan de skinny jeans niet meer wegdenken uit mijn kast. Dit donkergrijze exemplaar draag ik geregeld met veel plezier. Deze broek is gemaakt van 100% organic katoen en kocht ik ongeveer een jaar geleden bij de Monki. Als het zomer is, sla ik de onderkant van de pijpen graag om. Dit om het cropped jeans effect te creëren zonder daadwerkelijk de schaar in mijn broek te zetten. Want deze broek draag ik in de winter ook maar al te graag.

De schoentjes van TOMS heb ik nog niet lang. TOMS is een merk wat mij erg aanspreekt. Wanneer je één paar schoenen van dit merk koopt, wordt er ergens op de wereld een paar schoenen gedoneerd aan kinderen in nood. Veel schoenen zijn vegan en in de webshop van TOMS staat duidelijk aangegeven of bepaalde schoenen wel of niet vegan zijn. Ik viel met name voor de pastelgroene kleur in combinatie met het classy-sportieve model van deze schoenen. En laat het nu ook nog eens zo zijn dat deze schoenen echt heerlijk zitten. Zacht voor de voeten met een goed voetbed. Net een soort pantoffeltjes, maar dan geschikt voor buiten.

Mijn outfit maak ik af met wat (minimalistische) sieraden. De twee kettinkjes die ik draag, horen niet bij elkaar. Toch vind ik de combinatie leuk en draag ik ze vrijwel iedere dag samen. Het fatimahandje kocht ik tijdens mijn minireisje in Marokko. Het bolletje kocht ik via Etsy. De twee zilveren armbanden heb ik al een tijdje en combineer ik de laatste tijd graag met dit schattige etnische-print armbandje. Leuk weetje: dit armbandje ontving ik van degene van wie ik via Marktplaats mijn Mipacha schoenen kocht. Ze had de schoenen met een beetje vertraging verzonden en stuurde dat armbandje mee om haar excuses aan te bieden. Hoe lief is dat?!

Mijn outfit kan worden omschreven als een allegaartje van kledingstukken en accessoires die mij stuk voor stuk een fijn gevoel geven. Niet alleen omdat ik ze graag draag maar ook omdat het een redelijk eerlijke outfit is. Zo heb ik met de koop van deze trui een kledingstuk een tweede leven gegeven en met de koop van mijn schoenen heb ik ergens op de wereld een kind in nood voorzien van een paar schoenen. Op die manier is een outfit niet alleen de combinatie van een verzameling kledingstukken maar ook een manier om uit te dragen wat ik belangrijk vind.

Wat zijn jouw lievelingskledingstukken?

Share:

5 Reacties

  1. 4 juni 2018 / 06:53

    Wat een mooie, stijlvolle outfit! Ik vind die witte trui erg leuk. Het model staat je ook heel mooi trouwens! Je hebt de sieraden ook mooi gecombineerd trouwens. Leuk om te horen dat er achter het armbandje en het kettinkje met fatimahandje een verhaal zit. Je outfit is hét perfecte voorbeeld dat een duurzame outfit echt niet suf hoeft te zijn ?

  2. 4 juni 2018 / 10:33

    Wat een fijne outfit! Je ziet echt dat je je er goed in voelt. En TOMS is inderdaad een erg mooi merk. ♥

  3. 4 juni 2018 / 11:57

    Super leuk dit, ik houd hiervan! Een witte trui is ZO fijn om te hebben ❤

Geef een reactie