Fair fashion outfit met okergele paperbag broek

Fair fashion outfit met okergele paperbag broek

De dagen beginnen te lengen, de zon is uit haar schulp gekropen, de luchten zijn overdag strakblauw en ‘s avonds bedekt met een prachtige fluffy roze wolkenlaag. Het voorjaar is in aantocht. Dat merk ik aan alles. Niet alleen aan het feit dat ik iedere ochtend met een zonnetje op mijn gezicht naar het station wandel en ‘s avonds met de avondzon in mijn rug weer in de trein terug naar huis stap. Ik merk het ook aan mezelf. Winterse geuren maken plaats voor voorjaarsparfummetjes en dikke truien maken plaats voor lichtere en luchtigere kleding. De okergele paperbag broek die ik hier draag, is daar een uitstekend voorbeeld van. En ondanks de fijne mening van mijn vriend (ik citeer: “je lijkt wel op kabouter plop met die broek”, thanks mate!) weet ik zeker dat dit een item is dat ik aankomend voorjaar geregeld tevoorschijn zal toveren. Sorry not sorry.

okergele paperbag

Want zoals Linda laatst zo mooi zei op Twitter: “Het moment dat mannen mode écht gaan snappen moeten we ons denk ik pas zorgen gaan maken”. En oke, dit geldt natuurlijk niet voor alle mannen. Maar misschien stiekem wel voor de mijne. De gelijkenissen tussen mij en kabouter plop zie ik namelijk niet helemaal. Maar dat kan uiteraard ook aan mij liggen.

Deze broek kocht ik tweedehands. Het is er eentje van de bershka. En hoewel de broek tweedehands (inclusief verzendkosten) ongeveer even duur was als een nieuw exemplaar, koos ik dus toch voor de tweedehandse. Waarom? Omdat ik niet zeker wist of dit wel echt “mijn ding” is. En omdat ik het dan simpelweg zonde vind om een nieuw product uit de winkel aan te schaffen. Nu koop ik sowieso eigenlijk niet echt meer iets bij fast fashion ketens. Alleen bij de “duurzamere” lijnen van dit soort ketens wil ik nog weleens kijken. En dat is precies waar het streepjes shirt van afkomstig is. Deze scoorde ik een hele poos geleden bij de H&M van de conscious lijn. Dit shirtje is absoluut een van mijn favorieten. Ik heb hem al zo ontzettend vaak gedragen dat ik het inmiddels wel kan zien als een duurzame aankoop. Ondanks het label van de H&M.

De schoenen zijn afkomstig van één van mijn favoriete winkels: Appel & Ei. Een winkel waar je tweedehands kleding in kan brengen voor de verkoop en waar je tweedehands kleding voor een leuk prijsje kunt kopen. Mocht je in een stad komen waar een Appel & Ei winkel zit dan raad ik je echt aan om eens eventjes langs te gaan.

Shirt: H&M Conscious | Broek: United Wardrobe | Schoenen: Appel & Ei

En met het voorjaar in de lucht, hoop ik ook weer om wat vaker outfits te fotograferen. In de winter vind ik het vaak gewoon echt te koud. Hoewel: toen ik voor deze foto’s poseerde (nog altijd een beetje onwennig om zoiets te doen overigens) was het ook niet warmer dan 6 graden. Laten we het er maar op houden dat mijn okergele paperbag broek me toen een voorjaarsgevoel gaf en ik het daardoor nog een klein beetje warm had.

Draag jij ook weleens een paperbag broek?

Terugvinden via Pinterest? Pin! ↓ 

okergele paperbag

Share:

10 Reacties

 1. 16 februari 2019 / 08:19

  Super leuke en vooral mooie outfit! Ik draag eigenlijk nooit dit soort broeken maar vind hem wel heel tof!

 2. 16 februari 2019 / 10:17

  Wat heerlijk dat je er weer even uit kon om outfit foto’s te maken! En ik merk het ook hoor, alles gaat zoveel makkelijker als de zon schijnt. Ik zocht mijn kast al uit en alles maakt plaats voor lente kleurtjes. Heb de lente dus al helemaal in mijn bol! En daar zitten ook twee paperback broeken bij – eentje van de H&M Conscious lijn – en ik ben ook fan! En met zeggen dat hij jou ook fantastisch staat!

 3. 16 februari 2019 / 11:39

  Wat een super mooie outfit! Die broek staat je echt heel mooi. Mannen snappen er inderdaad helemaal niks van, haha. Appel en Ei ken ik, zit ook in Groningen! Ik heb er laatst wat kleding ingebracht.

 4. 16 februari 2019 / 20:59

  Wat zie je er goed uit en wat staat deze outfit je goeeeed! Ik heb ook zo’n kleur broek, love it. En ik ben ook dol op United Wardrobe ❤

 5. Romy
  17 februari 2019 / 09:10

  Wauw, deze broek staat jou geweldig! Ik vind het ceintuur erbij hem helemaal afmaken. En wat betreft de opmerking van je vriend ben ik het helemaal eens met Linda. Mannen en verstand van kleding, dat gaat gewoon niet goed samen 😉

 6. 17 februari 2019 / 14:37

  De broek staat je heel erg goed! Tof gecombineerd, ook. Erg mooie outfit!

 7. 17 februari 2019 / 17:38

  Haha in vind je echt allesbehalve op kabouter Plop lijken! Ik vind het echt een prachtige broek en hij staat je heel mooi. Net zoals het streepjesshirt. Zoiets is altijd mooi vind ik!

 8. 20 februari 2019 / 21:39

  Wat een geweldige outfit! En je haar is zó mooi 😍 Zelf zou ik geen paperbag broek dragen, ik heb echt het idee dat het een vuilniszakmodel wordt bij mij :’)

 9. 23 maart 2019 / 09:45

  super mooie outfit is het.
  Het sta je beeldig 😉

Geef een reactie