Fair fashion shoppen: 3x mijn favoriete winkels

Fair fashion shoppen: 3x mijn favoriete winkels

Nu ik met de fair fashion challenge bezig ben, kan (en wil) ik niet zomaar meer alle winkels binnenwandelen. Een shirtje van de Bershka of een spijkerbroek van de Primark zijn namelijk niet echt fair. Eerlijke mode is via Internet op allerlei mooie webshops gemakkelijk te bestellen maar ik bezoek toch ook graag fysieke winkels zodat ik kan passen en iets meteen mee naar huis kan nemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de fair fashion challenge tot nu toe echt een eitje vind. Juist omdat ik ontzettend leuke adresjes heb gevonden waar ik gewoon binnen kan wandelen. Vandaar dat ik mijn favoriete winkels deel die het fair fashion shoppen voor mij gemakkelijker maken.

Fair fashion shoppen:

➾ Appel & Ei is een tweedehands winkelketen met winkels in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doesburg, Doetinchem, Enschede, Nijmegen, Zutphen en Zwolle. Mensen kunnen kleding die zij niet (meer) dragen, afgeven bij een appel & ei winkel. Deze kleding wordt vervolgens zorgvuldig gesorteerd en vervolgens worden de goedgekeurde items in de schappen gehangen. Mensen die de kleding in hebben gebracht krijgen ook een percentage als de kleding verkocht wordt. Leuk feitje: mijn eerste bijbaantje (inmiddels zo’n 10 jaar geleden)was in een soortgelijke winkel.

➾ ReShare Store Leger Des Heils is ook een tweedehands kledingwinkel. Op de één of andere manier dacht ik altijd dat daar enkel ouderwetse en/of vrij versleten kleding verkocht zou worden. Gelukkig ben ik er gewoon eens binnen gewandeld en het blijkt echt een winkel te zijn waar je enorme pareltjes kan scoren. Het Leger Des Heils verzamelt kleding door deze in te zamelen in zogenaamde REBOXEN. Voor iedere REBOX die gevuld is, kan de floormanager iemand waarvan hij/zij denkt dat het nodig is een kledingbon van €10,00 aanbieden. Als je hier je kleding doneert kan iemand die het nodig heeft vervolgens dus kleding aanschaffen. Mooi concept! De Reshare stores bevinden zich in Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Den Haag, Groningen, Nijmegen of Rotterdam.

➾ VanNature bestaat uit twee delen: dé biologische speciaalzaak en hét duurzame warenhuis. In het warenhuis verkopen ze ook kleding van allerlei duurzame merken. Ze hebben zelfs het grootste assortiment biologische en fairtrade kleding van Nederland. Denk dan aan merken zoals Armed angels, Miss Green, Green bomb en ga zo nog maar even door. Kleding, yogakleding, ondergoed, hoofddeksels, tassen en sieraden. Je kunt er werkelijk alles kopen. Ook voor mannen en kinderkleding kun je hier terecht.Daarnaast worden hier ook mooie cosmeticamerken verkocht trouwens, maar daar ging dit artikel niet over. 


Als je bij het lezen van dit artikel goed hebt opgelet en je ook pro-fair fashion bent dan weet je vast al wat je te doen staat: naar Nijmegen en lekker fair fashion shoppen. Want in Nijmegen kun je zowel een Appel & Ei als een Reshare Store als het VanNature warenhuis vinden. Fair-fashion shopplezier gegarandeerd.

Ken jij (één van) deze winkel(s)?

Share:

10 Reacties

 1. 12 april 2017 / 07:59

  Leuk overzicht :) Ik heb vooral online shops op mijn lijstje, maar ik wil zeker eens naar de laatste die je noemt. Ook Nukushiva wil ik eens bezoeken!

 2. 12 april 2017 / 12:02

  Wat tof! Allemaal Nijmeegse winkels. Ik kom regelmatig bij vannature voor andere producten, maar ik heb zowaar nog nooit naar de kleding gekeken. Dat wordt tijd dus! Bij appel&ei ben ik ook nog niet geweest, de volgende keer dat ik in het centrum ben ga ik een kijkje nemen,

 3. 12 april 2017 / 14:29

  Wat is het toch goed om deze mooie winkels op een rijtje te zien. Zo word het inderdaad makkelijker om een shop middag in te plannen, dit heb ik namelijk lang niet gedaan omdat ik in het begin simpelweg niet wist waar ik voor eerlijke items wél terecht kon. En er is gelukkig keuze genoeg! Zo fijn :)

 4. 12 april 2017 / 14:38

  Ik heb ze allemaal al gespot in Nijmegen, maar dat was toen de winkels al gesloten waren dus ik ben er niet binnen geweest. Maar ga zeker een keer kijken.

 5. 12 april 2017 / 19:14

  Wat een gave tips! Helaas woon ik niet in de buurt, maar als ik in de buurt ben ga ik zeker een kijkje nemen!

 6. 12 april 2017 / 22:44

  Ik kende ze allemaal nog niet, maar ik woon dan ook niet in Nederland. ? Mocht je ooit eens in Antwerpen zijn, dan moet je zeker bij Juttu binnenspringen!

 7. 12 april 2017 / 23:44

  Wat een mooie concepten allemaal! Ik kende ze nog geen van allen. Appel & Ei lijkt me wel wat eigenlijk! Eens kijken of er een filiaal bij mij in de buurt zit :)

 8. 16 april 2017 / 15:40

  Wat een leuk lijstje! VanNature kende ik nog niet. Van Appel & Ei ben ik mega fan want er zit er eentje in Zwolle. Heerlijk om daar tussen te neuzen en pareltjes uit te halen ?

 9. 17 april 2017 / 12:45

  Onwijs leuk zeg! Ik wilde laatst een kijkje nemen bij het leger des heils in Groningen, maar toen waren ze helaas gesloten. En bij appel & ei ga ik zeker gauw een kijkje nemen in zwolle!

Geef een reactie