Fair trade zwart jurkje van biologisch katoen

Fair trade zwart jurkje van biologisch katoen

Als er één kledingstuk is dat volgens “de regels van de mode” bij iedere vrouw in een kledingkast hoort te hangen dan is het wel het zwarte jurkje. En hoewel ik het zeker niet met alle regels van de mode eens ben, kan ik me in deze stelling wel vinden. Een zwart jurkje is tijdloos. Geen fast fashion kledingstuk dus, want met de aanschaf van een mooi exemplaar heb je een kledingstuk in je kledingkast waar je jaren lang plezier van zal hebben. Maar zo’n “(little) black dress” wordt in mijn ogen nog mooier, fijner en geliefder als ik het niet alleen onder het kopje “tijdloos” maar ook onder het kopje “fair fashion” kan scharen. Daarom ben ik mega happy met mijn fair trade zwart jurkje van biologisch katoen. En met mega happy bedoel ik ook écht mega happy.

Fair trade zwart jurkje van biologisch katoen

Fair trade zwart jurkje

Ik zal eerlijk bekennen dat ik al twee zwarte jurkjes in mijn kast heb hangen: ééntje zonder mouwen en een chique exemplaar die ik een poosje geleden tijdens een tweedehands shopsessie scoorde. Met beide ben ik heel erg blij, maar toch is dit fair trade zwarte jurkje wat ik toe heb mogen voegen aan mijn garderobe een waardevolle aanvulling. Het jurkje zonder mouwen is (uiteraard!) niet geschikt voor dagen waarop de zon zich niet van haar beste kant laat zien en in het chique jurkje voel ik me op normale dagen niet op mijn gemak.

Dit jurkje wat ik heb ontvangen van MaeSue.com is een prachtig “in between” exemplaar. Dat komt door de mooie midi-lengte ven door de mouwen die tot de ellebogen komen. Daardoor is dit exemplaar warm genoeg voor dagen waarop de temperatuur mij toestaat om een jurkje te dragen, draagbaar genoeg om aan te doen tijdens normale werkdagen, chique genoeg om te dragen tijdens bijzondere gelegenheden en feestelijk genoeg om te dragen tijdens festivals.

Fair trade zwart jurkje

MaeSue.com is een nieuwe duurzame webshop met een unieke collectie van fair trade en ecologische kleding. In deze webshop worden diverse Europese merken verkocht. Bekendere duurzame merken zoals streat-wear, Dedicated en Thinking Mu maar ook kleinere labels zoals het Portugese merk Näz en het spaanse merk Bloi. Eigenaresse Linda wil laten zien dat er genoeg kledingmerken zijn met stijlvolle en betaalbare duurzame kleding. En dat daar geen woord van gelogen is, bewijst dit jurkje voor mij. Voor dit fair trade zwart jurkje van biologisch katoen betaal je namelijk maar €45 en dat vind ik absoluut een hele schappelijke prijs voor een eerlijk en duurzaam kledingstuk.

Ik combineer het jurkje heel erg graag met mijn Mipacha schoenen. Deze draag ik ook op de foto’s uit dit artikel. Mipacha is een duurzaam schoenenmerk en ik kocht deze leukies voor een prikkie via Marktplaats. Dubbel duurzaam dus, want: duurzaam geproduceerd én tweedehands. Verder heb ik het gecombineerd met wat sieraden: armbandjes, kettinkjes en een enkelbandje. Niet teveel poespas. Op die manier valt de mooie eenvoud van het jurkje goed op. Maar het is ook heel goed te combineren met een mooi paar high heels. Dat zorgt weer voor een hele andere uitstraling.

Haha, op deze foto lijk ik op een soort van blije Alpaca. Zo blij ben ik met dit jurkje!

Ik zou deze outfit kunnen dragen op doordeweekse dagen, maar zeker ook wanneer ik een bezoekje breng aan een festival. De lengte van het jurkje zorgt bij mij voor een super comfortabel gevoel. De splitten aan de zijkant geven het een iets speelsere en iets meer zomerse uitstraling. Hoewel het jurkje mooi aansluit, zit het absoluut niet strak. De stof valt heel soepel om mijn lichaam heen. Volgens mij is het wel duidelijk, maar ik ga het toch nog een keer opschrijven: ik ben mega happy met dit jurkje.

Dit fair trade zwart jurkje van biologisch katoen is voor €45,00 te koop op de site van MaeSue. Hetzelfde jurkje is ook verkrijgbaar in het donkerblauw voor €45. Met de code “10@MaeSue” ontvang je vanaf vandaag tot en met 11 juni 10% korting.

Draag jij graag een zwart jurkje?

Share:

5 Reacties

 1. 12 mei 2018 / 08:26

  Voor mij zou zoiets helaas al snel te lang zijn, maar wat staat ie je leuk! ?

 2. 12 mei 2018 / 09:09

  Wat een supermooi jurkje! Hij staat je super en je kunt inderdaad wel zien dat je er nogal blij mee bent :) Wat mooi ook dat de jurk fairtrade is! Dat maakt hem alleen maar nóg mooier :)

 3. 12 mei 2018 / 22:25

  Het jurkje staat je heel leuk ? Mipacha schoenen staan al een tijdje op mijn verlanglijstje, ik vind ze zo lekker vrolijk ❤

 4. 16 mei 2018 / 11:05

  Prachtig jurkje! Staat je heel erg goed. Ik moet nog even een paar kilootjes afvallen, wil ik dat zoiets me flatteert, haha.

Geef een reactie