5x mijn favoriete plantjes

5x mijn favoriete plantjes

Groen, groener, groenst. Het hele huis moet groen. Want ik weet niet wat er met mij aan de hand is hoor, maar het lijkt wel alsof ik van de een op de andere dag een plantenvrouwtje ben geworden. Het begon volgens mij met deze plantenwishlist. Ik vond planten altijd “wel leuk”, maar het was nooit zo dat ik het idee had om heel veel planten te verzamelen. Nu is er bij mij een of andere verzamelwoede ontstaan. Ik wil het liefst allerlei soorten planten. En ik wil het liefst ook overal planten. Ons hele appartement vol. Alle lege plekjes die ik zie wil ik het liefste vullen met planten. Mijn vriend wordt inmiddels soms knettergek van mijn obsessie maar dat weerhoudt mij er (nog) niet van om te stoppen met verzamelen. En daarom lijkt het me leuk om wat meer artikelen aan mijn nieuwe plantenvrouwtjesbestaan te wijden. Met vandaag een artikel over 5 van mijn favoriete plantjes.

5x favoriete plantjes

Laat ik beginnen met deze vreemde eend in de bijt. Je zult bij het zien van deze plant misschien denken: wat een lelijke stakker. Maar juist daarom vind ik hem zo grappig. Deze cactus zat tot voor een aantal weken geleden nog in een hele kleine pot. Met de warme dagen ging deze cactus als een malle groeien. Met deze slungelige sprieten als resultaat. Noem me gek, maar ik vind het een grappig exemplaar.

Deze vetplant hebben we als kleintje gekocht, maar heeft tijdens de warme dagen ook ineens een groeispurt doorgemaakt. De combinatie van de vorm van de plant met een halve kokosnoot als bakje, vind ik heel erg leuk. Schattig en grappig.

Deze “hartjesplant” is een stekje van onze grote monsteraplant. Ik heb deze in een klein potje gezet want ik vind de vorm die deze plant nu heeft eigenlijk heel grappig. Ik hoop dat mijn grote monstera nog flink verder zal groeien en dat deze kleine monstera a.k.a. de hartjesplant zo klein blijft.

En deze palm kocht ik op een random zondag een keer bij de Albert Heijn. Ik wist helemaal niet dat ze daar soms leuke planten verkochten, dus voor mij was het echt een verrassing dat ik tegen deze vrolijke en tropische plant aanliep. Ik twijfelde geen moment: ook deze groene vriend mocht ons appartement opfleuren.

Last but not least: deze ijzervaren. Mijn vriend vond het eigenlijk we welletjes met mijn plantenverslaving maar toch wist ik hem weer een winkel in te lokken. Hij zag deze plant en vond hem leuk en ik zeg natuurlijk geen nee tegen nog meer groen in huis. De springerige en soms dansende blaadjes van deze plant vind ik heel erg leuk.

Heb jij ook favoriete planten in huis?

Share:

5 Reacties

 1. 4 september 2018 / 07:42

  Wat een leukerds allemaal, vooral die hartjesplant. Ik riep altijd dat ik meer heb met bloemen dan met “groene planten”, maar de laatste tijd heb ik toch aardig wat plantjes gezien die ik wél graag in huis zou zetten. Vooral dit soort kleine plantjes en mini-cactusjes vind ik leuk.

 2. 4 september 2018 / 08:55

  Die kleine monstera is zo schattig! Zo wil ik er ook wel eentje! :-D Trouwens, erg leuke foto’s, met die stoel.

 3. nicolished
  4 september 2018 / 18:22

  Wat een super leuke plantjes heb je. En wat heb je ze mooi op de foto gezet! Echt heel erg leuk om te zien. Ik vind met name de eerste eigenlijk verassend mooi, hij heeft echt iets unieks.

 4. 8 september 2018 / 17:01

  Ik had ook echt een plantenverslaving, maar door de extreme hitte hebben de meesten het niet overleefd. Met twee papegaaien die overal aanzitten vrees ik dat het gedaan is met mijn verslaving.. De hartjesplant vind ik er echt super leuk uitzien!

Geef een reactie