Five days ten clothes challenge

Five days ten clothes challenge

Ken je dit scenario: je hebt genoeg kleding in je kast maar iedere ochtend doe je er weer 10 minuten over om te bedenken wat je aandoet. “Ik heb niets om aan te doen” schiet er door je hoofd. Stiekem weet je dat het grote onzin is want jouw kledingkast is goed gevuld. En als je dan na minuten lang tobben en denken je kleding aan hebt getrokken, en in tijdsnood bent gekomen door het getwijfel, voel je je helemaal niet prettig in de kleding die je hebt uitgekozen. Mede daarom bedacht ik een challenge voor mezelf, en misschien ook wel voor jou. De Five days ten clothes challenge. Om het leven weer ietsjes gemakkelijker te maken.

Wat is de five days ten clothes challenge?

Eigenlijk zegt de naam het al: je doet vijf dagen (maandag tot en met vrijdag) lang met 10 kledingstukken. Dit is inclusief schoenen, exclusief lingerie, (onder)hemdjes, panty’s en sokken. Je kiest op zondag de 10 kledingstukken die je die week gaat dragen. Dat doe je op basis van je gevoel en, net geheel onbelangrijk, de weersvoorspelling. Deze kleding leg je klaar op een speciaal schapje in je kast/op een kastje of stoel in je kamer en hier wijk je dus 5 dagen lang niet van af. Je creeërt iedere week voor 5 dagen dus een soort van mini capsule wardrobe.

Waarom zou ik me wagen aan de five days ten clothes challenge?

Er zijn een aantal redenen om deze challenge aan te gaan. Ten eerste wordt je keuzestress beperkt. Je kunt iedere ochtend uit een beperkt aantal kledingstukken kiezen waardoor je uiteindelijk tijd bespaart. Daarnaast verwacht ik dat deze challenge nog een voordeel heeft: als je het een tijdje volhoudt dan kom je er echt achter wat jouw stijl is. Je zal namelijk merken dat je bepaalde kledingstukken geregeld of vrijwel altijd selecteert en je zal ook merken dat sommige kledingstukken altijd in je kast blijven liggen. Omdat deze kledingstukken stiekem eigenlijk niet echt jouw ding zijn. 

Let’s do this

Ik verwacht dat 10 kledingstukken voor 5 dagen prima te doen moet zijn. Zelf houd ik echt van afwisselen en met 10 kledingstukken heb je, naar mijn idee, precies genoeg keuze. Ik heb deze week gekozen voor: een zwarte skinnyjeans, een spijker ankle jeans, een mosgroen jurkje, een zwart lang vest, een zwarte wijd vallende top met ¾ mouwen, een crèmekleurig blouseje, een dun oudroze vestje, een gekleurde sjaal, zwarte veterschoenen en beige nep sperry’s.

Ik ben super benieuwd of deze challenge me meer rust op zal leveren. Het lijkt me heerlijk om ‘s ochtends op te staan en binnen 10 seconden mijn outfit klaar te hebben. Dus ik ga deze uitdaging met heel veel plezier aan. Ik heb er echt zin in.

Zou je het leuk vinden om zondag een outfitverslag te lezen op mijn blog? En durf jij deze challenge ook aan?

Share:

12 Reacties

 1. 8 mei 2017 / 07:50

  Super leuke challenge! Ik ben heel benieuwd hoe het je afgaat. Ik zou graag een verslagje willen zien!

 2. 8 mei 2017 / 09:25

  Oooh echt een superleuke challenge, je inspireert me meteen helemaal om het ook te gaan doen (die staat genoteerd ;))! Heel veel succes, ik ben benieuwd hoe je het er vanaf brengt!

 3. 8 mei 2017 / 09:51

  Wat een leuke challenge! Heel veel succes en ben benieuwd naar de outfit foto’s en hoe het is gegaan :) Liefs, Sija

 4. 8 mei 2017 / 12:17

  Wat een goed idee, zeg! sHet lijkt mij eigenlijk heel fijn om heel bewust na te denken over wat je die week gaat dragen. Wellicht dat het je wel inspireert om nieuwe setjes te maken! Ik ben heel benieuwd hoe het je is bevallen!

 5. 8 mei 2017 / 15:43

  Volgens mij leef ik onbewust al volgens deze challenge. :’) Ik neem altijd dezelfde items uit de kast. Hoog tijd om m’n kast uit te mesten, al denk ik dat ik dan amper iets overhoud! Ik wil wel een verslagje lezen, ja! Succes!

 6. 8 mei 2017 / 17:27

  Wat een leuk idee voor een challenge! Goed om op deze manier zo bewust met kleding om te gaan en echt te dragen wat je nog in de kast hebt liggen. Ik ben benieuwd hoe de challenge je zal vergaan :)

 7. 8 mei 2017 / 19:59

  Oh makkie, want ik werk 5 dagen in de week en dan heb ik werkkleding aan haha en als ik thuis ben gewoon in iets makkelijks

 8. 9 mei 2017 / 09:59

  Leuke challenge! En goed te doen ook denk ik. Ik zou dit vooral doen om mijn kledingkast te minimaliseren. Hij hangt namelijk enorm vol, maar uiteindelijk gebruik ik maar een klein deel. Ik heb vaak zoiets van: ah dat doe ik nog wel aan, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo..

 9. 9 mei 2017 / 13:08

  Onwijs leuk dat jij jezelf uit gaat dagen om creatief te zijn en iedere dag weer een nieuwe outfit samen te stellen met haast dezelfde items. Super tof! Ik denk dat jij je zo ook veel bewuster wordt van wat je hebt en hoe je het kan dragen. Dat ervaar ik ook als ik op reis ben, dan heb ik thuis een selectie gemaakt en daardoor word de keuze dan al een stuk makkelijker. Misschien dat ik het thuis ook eens moet gaan doen. Vind het in ieder geval erg inspirerend wat je gaat doen! Het lijkt mij trouwens ook heel erg leuk om alle combinaties terug te zien!

Geef een reactie