Flawless Matte Palette – Makeup Revolution [low budget]

Flawless Matte Palette
Als je me de keuze tussen matte en shimmery oogschaduw geeft, dan ga ik zonder twijfel voor de matte variant. Ik vind het natuurlijker en rustiger en daardoor past het beter bij mij. Helaas stelt matte oogschaduw maar wat vaak teleur: de pigmentatie is vaak niet goed en de structuur is vaak droog of korrelig. Toch wilde ik een palette met volledig matte kleuren een kans geven en daarom ging ik voor het Flawless Matte palette van Makeup Revolution. 

flawless matte
Het palette komt in een gouden kartonnen doosje met gedrukte letters staat aangegeven dat het om het Flawless Matte palette gaat. Chique doosje als je het mij vraagt.

flawless matte2
Op de achterkant van het kartonnetje staat de kleuren indeling van het palette. Super goed gedaan want op die manier krijg je meteen een impressie van het palette dat zich in het kartonnen doosje bevindt.

flawless matte3En het palette zelf is zwart glanzend (zo glanzend dat het op deze foto bijna functioneert als een spiegel!) voorzien van gouden letters. Lekker strak maar toch stijlvol door de combinatie van zwart en goud.

flawless matte4Makeup Revolution staat er om bekend dat alle kleuren in een palette altijd een naam krijgen. Ook bij het Flawless Matte palette heeft ieder kleurtje haar eigen naam gekregen.

Flawless Matte PaletteDe kleuren van dit palette zijn helemaal mijn ding. Allemaal behoorlijk nude met een paar zwart/grijs tinten waarmee je toch nog een smokey look zou kunnen maken.

Flawless Matte Palette

Dit palette is qua kleuren echt helemaal mijn ding, lekker neutraal. Misschien wat saai maar over het algemeen geef ik echt de voorkeur aan een neutrale ooglook. Aanschouw hier 32 mooie matte kleuren.

Onderstaande foto’s zijn de swatches. Van boven naar onder: rij 1, 2, 3 en 4. Lekker logische volgorde. :)

flawless matte rij1 flawless matte rij2 flawless matte rij3 flawless matte rij4Ik vind de oogschaduws, zeker voor matte oogschaduws!, erg goed gepigmenteerd. Hoewel de oogschaduws in het palette allemaal vrij veel op elkaar lijken, zie je bij de swatches duidelijk kleurverschillen. Toen ik de eerste kleur (Flaw) swatchte, schrok ik wel eventjes. Ik ging met mijn vinger over de oogschaduw heen en alle oogschaduw verschoof in de pan, zo zacht en romig. Gelukkig hadden alle andere kleuren dit allemaal een heel stuk minder, hoewel me het wel opviel dat al deze oogschaduws lekker romig zijn.

Conclusie Flawless Matte palette

Flawless Matte PaletteIk heb echt een nieuwe favoriet er bij. Wat een gruwelijk fijn palette is dit! Een oogschaduw palette met alleen maar matte kleuren die ook nog een goed gepigmenteerd en fijn zijn qua structuur. Een diversiteit aan natuurlijke tinten en een beetje zwart voor een mogelijke smokey look. Ik denk echt dat dit Flawless Matte palette van Makeup Revolution mijn everyday palette wordt.

Dit Flawless Matte palette is voor €9,99 te koop op de webshop van Make-Up Musthaves

Kies jij voor matte of shimmery oogschaduw?

 

14 Reacties

 1. 21 mei 2015 / 08:25

  Wat een mooi palette van Revolution. Dit is ook echt 1 van mijn favoriete merken. Mooie foto’s heb je gemaakt.

 2. 21 mei 2015 / 08:44

  Fijn is ‘ie he! Ik heb hem zelf ook, maar besef nu dat ik hem echt veel te weinig gebruik!

 3. 21 mei 2015 / 09:08

  Ik geloof dat ik dit palette echt eens moet proberen, maar dan in de shimmer versie want dat past meer bij mij!

 4. 21 mei 2015 / 09:18

  Oh wauw prachtig! Dat had ik niet verwacht van dit palette!

  Liefs,
  Kim

 5. 21 mei 2015 / 10:18

  Wauw wat een mooi palette. De pigmentatie ziet er ook goed uit, zeker voor een matte oogschaduw palette!

 6. 21 mei 2015 / 17:10

  Wauw, wat een mooi palette! Het pigment is ook erg goed. X

 7. 21 mei 2015 / 22:48

  Mooi palette, die grote palettes van vroeger zijn weer helemaal terug :-)

 8. 22 mei 2015 / 00:16

  Wauw dit is echt liefde op het 1e gezicht met dit palette! Ik moet snel maar eens een bestelling plaatsen :)

 9. 22 mei 2015 / 00:30

  Wauw, echt super mooi! Ik draag zelf bijna nooit oogschaduw, maar deze matte kleuren lijken me nu echt wel iets voor mij. En voor de prijs van 9,99 kan ik er nu echt niet voor sukkelen! :)
  X, Lena

 10. 22 mei 2015 / 14:36

  Mooie review. Ik snap dat je hier helemaal gek van bent, dit palette ziet er prachtig uit!

Geef een reactie