Flowerbomb dupe: Zara Black Peony

Flowerbomb dupteFlowerbomb van Victor en Rolf is één van mijn favoriete geurtjes. Helaas is het geurtje ook enorm duur. Ik bezit de 100 ml. fles maar deze is helaas (huilen!) bijna op. Hoe leuk is het dan om te lezen dat er een mega goede Flowerbomb dupe van verkocht wordt bij de Zara?! Ik vond het een geweldige ontdekking en vloog uiteraard als een speer naar de Zara. Ik had gelezen dat deze flowerbomb achtige geur “Black Peony” heet, dus ik ging op zoek in het geurtjesschap. Niet veel later stond ik buiten met een Zara tasje in mijn hand. Black Peony is van mij en dat maakt mij – op z’n zachtst gezegd – heel erg blij! Nog geen €12,00 voor 75 ml. Hooray hooray. Benieuwd naar mijn uitgebreide mening?

Flowerbomb dupeEen mooi simpel paars flesje. Ik vind de vorm persoonlijk erg leuk. Een beetje een scheve ovaalachtige vorm.

20140306_135634

20140306_135619

20140306_135706

Flowerbomb dupe

Deze parfum ruikt op mijn huid exact hetzelfde als de eau de parfum van Flowerbomb. Heerlijk! Ik ben even gaan googlen maar er zit toch wel wat verschil in wanneer je kijkt naar verwerkte geuren. Ik heb deze informatie van http://www.fragrantica.com/

Flowerbomb
Top noten: bergamot (is een citrusvrucht), thee en osmanthus (is een soort struikje)
Middelnoten: jasmijn, Afrikaanse oranje bloem, freesia bloem, roos en orchidee
Basisnoten: musk en patchouli.

Black Peony
Top noten: bergamot (wederom die citrusvrucht)
Middelnoten:  freesia bloem en perzik
Basisnoten: vanille en sandelhout.

Alleen de bergamot en de freesia bloem komen volgens deze informatie overeen. Het zal de combinatie van de geuren zijn die er voor zorgt dat deze geurtjes toch bijna identiek aan elkaar zijn en waardoor Black Peony een absolute Flowerbomb dupe genoemd kan worden.

De eau de toilette de Zara blijft (uiteraard) niet zo lang hangen als de eau de parfum van Viktor en Rolf. Wanneer je de hele dag (van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat) vergezeld wil worden door dit lekkere geurtje is het handig wanneer je rond 3 uur ‘s middags even bij sprayt.

Ik en mijn portemonnee zijn enorm blij met deze Flowerbomb dupe. Op mijn huid ruik ik geen verschil en het scheelt nogal wat geld! Dus.. ben jij ook gek van Flowerbomb maar vind je een bedrag tussen de 60 en 70 euro te veel geld voor een flesje van 30 ml? Dan is dit geurtje van de Zara een absolute aanrader voor jou!

7 Reacties

 1. 6 maart 2014 / 19:16

  Oe klinkt als een goede budget vervanger ik wist helemaal niet dat ze parfums verkochten in de zara =)

  • 6 maart 2014 / 19:47

   Jaaaa ze verkopen heerlijke geurtjes bij de zara!! Echt de moeite waard.

 2. 23 maart 2014 / 06:04

  Hoi, er is een nog goedkopere dupe van flowerbomb. Bij de action zijn er 100 ml flesjes van Indigo en dat zijn vrijwel allemaal dupes van merken zoals Folwerbomb. “Sexplosion” is de dupe van Fowerbomb en kost maar €1,79 voor 100 ml. Voor dat geld wil ik best een extra keer spuiten op een dag! Vooral als je tas verstuivers hebt! ;-) Op mijn blog een lijst met parfum dupes. Ps leuke blog en leuk dat je mij volgt! ;-) lieve groetjes Mandy

Geef een reactie