Fotografie | 5x katten in Marokko

Fotografie | 5x katten in Marokko

In februari maakte ik een reisje naar Marokko. Het was niet zomaar een vakantie, maar een reisje met een doel. Mijn zusje was een half jaar op reis geweest en sloot haar reis af in Marokko. En dat heeft een reden. Haar vriend woont namelijk in Marokko, in Essaouira om precies te zijn. Een prachtig stadje aan de zee. Mijn moeder, mijn vriend en ik besloten om mijn zusje op te zoeken in Marokko en kennis te maken met haar vriend. Het was fantastisch. Waarom ik tot op heden niets over dit reisje gedeeld heb op mijn blog is me een klein raadsel. In die tijd was ik, geloof ik, niet zo blogachtig en daardoor is het er helemaal bij ingeschoten. Maar beter laat dan nooit, want hoewel dit geen artikel is met de hotspots in Essaouira, of de lekkerste restaurantjes in Marrakech (want daar zijn we ook nog 3 dagen geweest) is het wel een artikel dat helemaal aansluit bij deze reis. Want holy moly wow wat heb ik veel straatkatten gezien in Marokko zeg. Vooral in Essaouira, maar ook in Marrakech. Ik als crazy catlady zag mijn kans schoon en besloot om foto’s te maken. Daarom deel ik vandaag deel ik 5 foto’s van katten in Marokko.

Deze kat leek zijn/haar omgeving uitgekozen te hebben op zijn/haar eigen kleuren. Deze kat past precies in het plaatje.

Dit kleintje was scheel en half blind maar wist precies waar hij/zij moest zijn: op de vismarkt natuurlijk. Daar werd dit pittige katje goed verwend en zat heel mooi op de uitkijk op een aan elkaar getapet zadel van een oude fiets.

Dit schatje liet mijn hart echt breken. Het kleintje kon op één pootje niet lopen. Ik gok zo dat het gebroken was. Het katje kwam bij ons toen wij ergens wat zaten te eten. Gelukkig bekommerde het personeel van het eettentje zich om dit kleintje.

Deze knappe kattenmans of poezenvrouw was lekker aan het dommelen in de schaduw. Ik moest de foto door een hek heen maken en ik vond de roze kleur van het hek wel een leuk effect geven aan de foto.

En dit was echt een lucky poezenshot. Het laatste uurtje dat we in Essaouira waren, kwamen we deze kitten tegen. Ik wilde natuurlijk weer fotograferen maar had mijn camera niet bij me dus besloot wat foto’s te schieten met mijn telefoon. Met dit als resultaat. Lucky me!

Met deze vijf foto’s heb ik een hele kleine impressie gegeven van de kattenfoto’s die ik heb gemaakt. Stiekem blijft het één van mijn favoriete bezigheden op reis: het fotograferen van deze prachtige dieren.

Fotografeer jij weleens katten als je op reis bent?

Share:

2 Reacties

  1. 24 mei 2018 / 07:05

    Wat leuk dat je op reis katten hebt gefotografeerd! De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig geworden! Het lijkt me nog best een kunst om vreemde katten goed op de foto te krijgen, maar het is jou zeker gelukt! Vooral die laatste foto vind ik heel gaaf!

Geef een reactie