Fotografie | bloempjes in de stadstuintjes van het Spijkerkwartier

Fotografie | bloempjes in de stadstuintjes van het Spijkerkwartier

Een paar weken geleden dreigde het een “wij weten niet wat we moeten doen dus wordt het een nutteloze zondag” zondag te worden. Niet dat daar iets mis mee is hoor. Integendeel: van die nutteloze zondagen waarop je niets gepland hebt en niets uitvoert kunnen ook heel erg goed zijn om tot rust te komen. Maar mijn vriend en ik hadden dat niet perse nodig en we hadden juist zin om iets te gaan doen. Maar daar gedroegen we ons niet bepaald naar. Ik zal een beetje te Instagrammen en mijn vriend zat “domme filmpjes” te kijken. Tot hij ineens een filmpje bekeek over stadstuintjes van het Spijkerkwartier, een wijk in Arnhem. Ik besloot Google te raadplegen en vond een site met kaart waarop aangegeven staat waar de stadstuintjes zich bevinden. En zo besloten we met mijn camera een middagje stadstuintjes te gaan bekijken. En het was heerlijk. Heel erg leuk om op die manier de verborgen pareltjes van de stad waarin je woont te ontdekken en tegelijkertijd fijne foto’s te maken.

Stadstuintjes van het spijkerkwartier

Bovenstaande foto’s heb ik allemaal in de ecologische tuin gemaakt. Deze tuin vond ik, samen met de watertuin, de leukste tuintjes om te bezoeken en het zijn zeker plekken waar ik vaker naartoe zal gaan. De ecologische tuin is een tuin met veel hoogteverschil wat het ontzettend leuk maakt om de bloemetjes te fotograferen. Daardoor kon ik goed spelen met de scherpte-diepte en de afstand tot de bloemen en heb ik een dromerig sfeertje met veel bokeh kunnen creëren.

Mocht je ooit naar Arnhem gaan en de drukte van de stad willen ontvluchten maar toch ook dichtbij het centrum willen blijven dan is het echt een aanrader om deze tuintjes te gaan bezoeken. Met je camera, fijne muziek en een goed boek kun je je vast uren vermaken in de stadstuintjes van het Spijkerkwartier. De tuintjes zijn echte verborgen pareltjes en ik ben blij dat ik ze ontdekt heb. Dit wordt absoluut een van mijn favoriete fotolocaties.

Bezoek jij weleens stadstuintjes?

P.S. Stay tuned! Binnenkort komt er een vervolg op dit artikel met foto’s die ik met mijn nieuwe 55-250 lens heb gemaakt.

Share:

4 Reacties

  1. 11 juli 2018 / 07:48

    Wauw, wat een mooie foto’s en zo te zien een prachtige plek om een zondag zonder plannen door te brengen! Ik vind het zelf ook altijd leuk om op rustige dagen een mooi parkje of een andere fijne plek met prachtige natuur op te zoeken :)
    Ik ben benieuwd naar de foto’s die je met je nieuwe lens hebt gemaakt!

  2. 15 juli 2018 / 10:12

    Bloemen fotograferen is echt mooi! je hebt prachtige foto’s gemaakt zeg

Geef een reactie