Fotografie | bloesems in de stad

Fotografie | bloesems in de stad

Foto’s maken is iets wat ik heel erg graag doe. Ik neem er niet altijd de tijd voor, maar als ik foto’s heb gemaakt en deze ook heb bewerkt dan kan ik daar ontzettend veel energie van krijgen. Vandaar dat het me leuk lijkt om zo nu en dan ook gewoon artikelen te wijden aan foto’s die ik heb gemaakt. En dan lijkt het me leuk om af te trappen met een fotografieartikel wat helemaal aansluit bij de tijd van het jaar en het prachtige weer: bloesems. Bij bloesems denk ik zelf altijd aan mooie boomgaarden op het platteland. Gelukkig hoeft dat absoluut niet het geval te zijn en staan er in de stad ook behoorlijk wat bomen die met hun prachtige kleuren laten zien dat de tijd van zonnestralen weer is aangebroken. Daarom besloot ik vorige week om ‘s avonds de stad in te gaan om bloesems te fotograferen.n dat resulteerde in de volgende foto’s + de bovenstaande foto.

 

Op sommige foto’s is heel duidelijk te zien dat het om bloesems in de stad gaat. Door de auto’s en straten op de achtergrond. Het was ook mijn doel om “bloesems in de stad” weer te geven. Ik vind het een mooi contrast: het drukke, hectische en gecreërde van de stad staat naar mijn mening bijna haaks op het pure en natuurlijke proces wat we zien wanneer er bloesems aan de bomen bloeien. Om een stad te laten “leven” zijn mensen, geld en materialen nodig. Om een boom bloesems te laten krijgen is vrijwel niets nodig. Enkel een zaadje wat ooit in de grond is beland en gunstige weersomstandigheden. En juist daarom vind ik bloesems, maar ook andere planten en bloemen, zo fascinerend. En als ik dat soort prachtige natuurlijke processen zie dan besef ik me nogmaals dat we potverdorie echt zuiniger op onze aarde moeten zijn. Zoiets moois mag toch nooit verloren gaan?

Ben jij ook zo dol op bloesems?

Share:

8 Reacties

 1. 19 april 2018 / 07:07

  Hier nog zo’n grote bloesemliefhebber! En wat heb je onwijs mooie foto’s gemaakt van de bloesem! Ik vind het vooral heel gaaf dat er nog een stukje van de stad zichtbaar is op sommige foto’s. Wat een mooi contrast zo inderdaad!

 2. 19 april 2018 / 08:49

  Schitterend! Bloesem mag er van mij de hele lente + zomer aan blijven zitten. Vind het erg gezellig en vrolijk! ?

 3. 19 april 2018 / 09:30

  Zoveel liefde voor de lente en de mooie bloesem bomen. Ik word er ook intens gelukkig van! Je hebt echt weer prachtige foto’s gemaakt, genieten!

 4. 19 april 2018 / 19:19

  Echt prachtig ❤ Ik kijk nu vanaf mijn bank ook naar een grote bloesem (wel wat verderop), maar I love it!

 5. 24 april 2018 / 01:12

  Ja prachtig, en wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 6. 24 april 2018 / 22:04

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik ben gek op die roze bloesems ♥

Geef een reactie