Fotografie | Spiegeltje spiegeltje in de tafel..

Fotografie | Spiegeltje spiegeltje in de tafel..

Dat Vlinder een van mijn meest geliefde foto-onderwerpen is, zal je vast niets verbazen. Ze is mooi, heeft altijd een leuke uitdrukking op haar poezensnoetje en ze is een kat. En foto’s van katten zijn altijd goed. De foto’s die ik van haar maak zijn meestal snelle kiekjes voor op haar Instagramaccount. Maar soms maak ik er echt werk van en schiet ik (als mevrouw het toelaat) een hele serie foto’s. Laatst was ik ook weer van plan om een hele reeks foto’s van Vlinder te maken. Ik zat al klaar met mijn camera en Vlinder had zich als een echte diva op de bank genesteld. Toen viel mij oog plots op de weerspiegeling in het glazen tafeltje dat bij de bank staat. Ik zag het spiegelbeeld van Vlinder en bedacht me dat het misschien leuk zou zijn om een fotoshoot van Vlinder te doen terwijl haar weerspiegeling zichtbaar was in het tafeltje. Eerlijk is eerlijk: het was een experimentje en ik zie echt wel dingen die ik beter had kunnen doen, maar stiekem vind ik de foto’s toch zo leuk geworden dat ik ze wil delen. 

Het lijkt wel alsof Vlinder voor me geposeerd heeft tijdens deze shoot he? Misschien voelde ze mijn enthousiasme. Want bij iedere foto die ik schoot, werd mijn enthousiasme groter en vroeg ik me tegelijkertijd ook af: waarom heb ik dit leuke effect nooit eerder gezien? Want ik hou van het maken van kattenfoto’s, maar stiekem vind ik het nog net iets leuker als de foto’s een beetje speciaal en net wat anders dan “normaal” zijn. En wat mij betreft zijn deze foto’s daar een leuk voorbeeld van. Zoals ik in de inleiding al aangaf, zie ik dat ik bepaalde dingen de volgende keer anders moet doen: de scherpte is niet bij alle foto’s even goed en op sommige foto’s viel een stukje van de staart of de oren weg. Maar ach.. al doende leert men. En van het maken van deze foto’s heb ik in ieder geval geleerd en genoten.

Maak jij weleens foto’s met weerspiegeling?

Pinterest
Wil je dit artikel met spiegelbeeldfoto’s graag bewaren? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest om dit artikel gemakkelijk terug te vinden

Share:

3 Reacties

 1. 18 juni 2018 / 07:28

  Wauw, het resultaat is echt heel mooi! Wat een leuk en creatief idee! Kijk Vlinder daar eens mooi zitten zijn 🙂

 2. 18 juni 2018 / 09:38

  Wat is ze toch een beauty. Ik vind het bij foto’s van weerspiegelingen vaak fijn als ze omgedraaid zijn, dus dat de weerspiegeling het origineel lijkt, als je begrijpt wat ik bedoel. 🙂

 3. nancy leemans
  18 juni 2018 / 14:57

  Opzet zeer geslaagd en wat is Vlinder toch nog steeds een prachtexemplaartje ❤

Geef een reactie