Gaat het vandaag dan eindelijk gebeuren?

Gaat het vandaag dan eindelijk gebeuren?

Vandaag is de dag, dat het wonder misschien gebeuren mag. Misschien hebben wij over een paar uur ein-de-lijk een poes. Ik wil al heel erg lang een kat, maar het kwam er telkens maar niet van. Eerst lag ons appartement overhoop, toen besloot ik dat ik niet tijdens de drukke tentamenperiodes een poes wilde aanschaffen (dat zou alleen maar afleiden) en toen waren er plots geen binnenkatten bij dierenasiels bij ons in de buurt. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen..

Ik houd al een aantal maanden allerlei sites bij waar asielkatten op gepresenteerd worden. Sites van dierenasiels zelf, overkoepelende sites en de site van de dierenbescherming. Iedere dag nam ik eventjes een kijkje om te zien of er een geschikte kat op was gekomen die een beetje in de buurt op te halen was.

Aangezien mijn vriend en ik op een appartementje wonen, willen we graag een binnenpoes. Ik ben voorstander van een poes uit het asiel: je geeft een poes een mooie tweede kans en je weet zeker dat het beestje (als het door het asiel als een binnenkat bevonden wordt) echt gewend is om binnen te zijn. We wilden ook graag een wat oudere kat, geen kitten die je nog van alles moet leren maar een poes die al weet hoe het allemaal werkt. Daarnaast vind ik het ook fijn dat het een knuffelkat is. Ik ben iedere avond alleen thuis omdat mijn vriend tennisles geeft en lekker knuffelen met een poes op de bank vind ik heerlijk.

Dit weekend zagen we haar: een binnenpoes van middelbare leeftijd bij ons in de buurt met een knuffelig karakter, tenminste.. als we de geschreven woorden van het asiel op haar website mogen geloven. Ik heb gebeld en gemaild. De kat reserveren doen ze niet, maar als wij morgen als eerste bij het asiel zijn en de wederzijdse klik er is, dan mogen we haar meenemen. Wiehoe.

De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. Ik heb al een krabpaal aangeschaft en heb gisteren een constructie gemaakt waardoor de kattenbak niet in het zicht staat. Het reismandje staat al in de kelder te wachten om gebruikt te worden. Gisteren heb ik in mijn enthousiasme ook maar alvast een speeltje en twee schattige dekentjes gehaald. Morgen moeten we nog een kattenbak, kattenkorrels, kattenvoer en een mandje kopen en dan zijn we er klaar voor.

Ik hoop dat Vlinder (ja, dat is haar lelijke naam, haha!) een lieverd is en dat zij ons ook gezellig vindt. Dan mag ze morgen met ons mee en heb ik eindelijk mijn poezenvriendin waar ik zo lang op heb gewacht. Als Vlinder vandaag met ons mee gaat, dan komt er morgen een artikel online waarin ze aan jullie wordt voorgesteld. :) Duim je met me mee?

Heb jij een poes?

Share:

13 Reacties

 1. Tamara TS
  5 april 2016 / 06:41

  Heel veel succes met de poes! Huisdieren zijn ontzettend gezellig, dus ik hoop dat het jullie gaat lukken. Wij hebben geen poes, omdat ik een kattenallergie heb helaas. We hebben wel 3 honden, het laatste hondje is er nu een paar weekjes geleden bij gekomen omdat het per ongeluk bij onze oude buren geboren was. (Mammahondje kwam zwanger van logeeradres). Goed dat jullie voor een asielpoes gaan!

 2. 5 april 2016 / 09:27

  Aaah wat superleuk! Wij hebben een hond, maar ik zou ook echt super graag een kat willen! :)

 3. 5 april 2016 / 09:29

  Ooooooh ik ben benieuwd! Ik ben benieuwd! Ik kan niet wachten! Wat idioot trouwens! Ik krijg zelf geen poes. Maar jij wel! En ik kan me zo goed voorstellen hoe blij je bent. Ik hoop dat ze met jullie mee naar huis komt!

 4. 5 april 2016 / 09:48

  Wat leuk! En echt super dat je een poes uit het asiel haalt! Ben benieuwd hoe Vlinder eruit ziet :)

 5. 5 april 2016 / 10:11

  Ik duim héél hard met je mee, zeker omdat ik weet hoe erg je naar een poezenvriendje uitkijkt. Ze zijn zo gezellig! Ik hoop dat er een klik is en jullie beiden verliefd worden <3 Onze kleine Jack Russel heeft Jip gekozen, omdat wij die klik ook erg belangrijk vinden en je een kitten nog veel kan bijbrengen. De beste keuze ooit! En hebben zeker ook dieren uit het asiel gehaald of zelf opgevangen, eigenlijk heeft haast ieder dier hier wel een bijzonder verhaal (of dieren die wij gehad hebben) mishandeld, verwaarloosd of met een trauma. Ondanks dat Jip kitten was is hij (merkten wij later) ook met een trauma binnen gekomen. En ik vind het daarom erg lief dat jullie ook niet voor een perfect schattig kitten gaan, maar een kat die al een rugzakje heeft! En hoop als de klik er is jullie nog héél lang van elkaar mogen genieten <3

 6. 5 april 2016 / 10:35

  Ahh wat leuk een nieuwe huisgenoot. Ik ben gek op katten helaas mijn vriend niet. Wij hebben wel sinds vorig week buiten in de tuin twee konijntjes.

 7. 5 april 2016 / 11:00

  Wat leuk zeg!! Ik heb 2 katten, Wifi en Spoty (Spotify)! En ik kan echt niet meer zonder!!
  Liefs,
  Eefje

 8. 5 april 2016 / 11:37

  Wat onwijs goed dat je dit doet! ik zou ook graag een hond willen, maar als je werkt vind ik dat niet heel erg handig.. en je zit toch ook altijd met vakantie’s etc. dus ik verlang heel erg naar een huisdier maar ik wil eerst kijken hoe het later word en gaat! woon nu nog thuis namelijk, ik wil graag zo’n grijze kat met zo’n dikke vacht of de kat die Serena heeft, die vind ik ook echt leuk!

 9. 5 april 2016 / 14:44

  Aaaah ik ben zo benieuwd, wij hebben ook een kat en het is zo gezellig <3

 10. 5 april 2016 / 15:53

  Wat spannend. Ik wilde ook al heel lang een kat en sinds een klein jaar hebben we nu Lucky. Ook een asielkat met helaas een erg treurig verleden. Hij is enorm mishandeld maar wat een lief beestje is het toch. Hij heeft nog steeds veel vertrouwen in de mens gelukkig en we zijn allemaal dol op hem. Succes morgen!

 11. 5 april 2016 / 19:54

  Leuk, mijn grande dame is al op leeftijd 13 jaar alweer. Heb haar als kitten gekregen. Heerlijk! Hoop dat het gaat lukken voor jullie.

 12. 5 april 2016 / 20:19

  Ik vind Vlinder wel een leuke naam hoor, wij hebben drie katten. Bernie, Monty en Milly haha! Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie poes!

Geef een reactie