Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner

Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner

Mijn haren zijn erg typerend voor mij. Een klein meisje met een flinke bos krullen, dat is hoe veel mensen mij zullen omschrijven. Prima, want ik ben blij met die bos krullen. To be honest: het heeft echt wel eventjes geduurd voordat ik blij was met mijn haren. Ik moest leren hoe ik mijn wilde lokken kon temmen, hoe ik een ik-heb-net-met-mijn-vingers-in-het-stopcontact-gezeten kapsel kon voorkomen en welke producten het beste werken voor mijn haren. Dat laatste is iets waar ik nog steeds niet helemaal uit ben. Ik blijf altijd zoeken naar producten die er voor zorgen dat ik en mijn haren beter bevriend raken. De Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner (too much words!) is zo’n product waar mijn haren en ik heel erg happy van worden.

Ik heb in het verleden echt heel wat producten geprobeerd. Van een enorme overdosis aan créme, tot olie tot wax en mouse. Voor mijn gevoel hadden alle soorten producten de revue al gepasseerd. Ik was altijd blij met de crème van Hegron (verkrijgbaar bij de Action). Hegron is een dierproefvrij merk, deze crème gebruikte ik dus met en gerust hart. Toch wilde ik een nog diervriendelijker alternatief, het liefst vegetarisch of veganistisch. Tijdens die zoektocht stuitte ik op de Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner. Giovanni is een vegetarisch merk en ik besloot om dit product eens te gaan proberen. 

Beloftes

De Giovanni Direct Leave-in Weightless Moisture Conditioner is een hydraterende conditioner die je, zoals de naam al zegt, niet uit hoeft te spoelen. Dit product belooft het haar niet te verzwaren maar wel te voeden en te repareren wanneer ze beschadigd zijn. Deze leave-in conditioner is verrijkt met provitamine B6 om de hoofdhuid te hydrateren en het haar dikker en sterker te maken, zonnebloemolie om het haar te voeden en de haargroei te stimuleren en aloëbladsap om de hoofdhuid soepel te maken, te reinigen tot in de porien, het haar te hydrateren en te laten glazen, roos tegen te gaan en de pH-waarde van de hoofdhuid te normaliseren. Dit product bevat geen sulfaten, parabenen of kleurstoffen.

Ingrediënten

qua (purified water), cetyl alcohol, tocopherol (vitamin E), panthenol (pro-vitamin B5), citric acid, phenoxyethanol, natural fragrance, citrus grandis (grapefruit) extract, *aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, *helianthus annuus (sunflower) seed oil, *glycine soja (soybean) seed extract, *betula alba extract, *malva sylvestris (mallow) extract, *achillea millefolium extract, *chamomilla recutita (matricaria) flower extract, *equisetum arvense extract, *lavandula angustifolia (lavender) extract, *rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, *salvia sclarea (clary) extract, *thymus vulgaris (thyme) extract, *tussilago farfara (coltsfoot) flower extract, *urtica dioica (nettle) extract

Mijn ervaring

Het product heeft een erg bijzondere structuur. Het is een soort gelly/wax-achtige crème die je in (handdoek)droog haar aan kan brengen en dus niet uit hoeft te spoelen, vandaar het woordje “leave in”. Deze structuur werkt echt ontzettend goed voor mijn krulhaar. Krullen zijn lastig te modelleren, want ze zijn gewoon ontzettend eigenwijs. Dit product zorgt er voor dat ik mijn haren toch een beetje in model kan brengen. Ik breng de gelly/waxy/creamy substantie al knedend aan in de punten van mijn haar. Mijn haren pluizen minder en zien er gezonder uit.

Fair & fashionableOp deze foto heb ik de Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner aangebracht in de punten van mijn haren

Of het product ook echt iets doet voor de hoofdhuid en het tegengaan van roos kan ik niet echt beoordelen. Ik breng het product namelijk met name in bij de punten van mijn haren. Ik vermoed dat het nogal een vettige bedoeling wordt als ik de aanzet van mijn haren ook ga voorzien van dit product.

Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner conclusie

Ik was op zoek naar een vegetarisch product dat goed zou werken voor mijn krullenbos en ik heb het gevonden. Ik gebruik dit product iedere dag weer met veel plezier. Ik kan mijn krullen enigszins modelleren, mijn haren glazen en zien er gezond en gevoed uit. Ook niet onbelangrijk: dit product is voorzien van een lekkere frisse geur waardoor mijn haren lekker ruiken. Dat is precies wat ik zoek in een haarproduct. En niet alleen ik ben blij met dit product. Ook mijn vriend vindt het een ontzettend fijn product. Dubbele winst dus.

Ik koop de Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner op iHerb voor ongeveer €6,05

Wat gebruik jij allemaal voor haar producten?

Share:

11 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 09:57

  Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over dit product! Ik kan me voorstellen dat krullen ook net iets meer verzorging nodig hebben dan steil haar. Zelf gebruik ik eigenlijk nauwelijks conditioner. Ik heb wel nog een flinke fles staan, dus dit artikel is meteen een note to self dat ik die weer eens moet gebruiken ;)

  • 8 januari 2017 / 11:20

   Door jouw comment besefte ik me dat ik helemaal niet duidelijk ben geweest over dit product. Oops! Bedankt voor je comment, ik heb het artikel een beetje aangepast.

 2. 8 januari 2017 / 11:24

  Dit klinkt echt heel erg goed! Ik kende het merk nog niet, maar de prijs valt ook reuze mee. Fijne review!

 3. 8 januari 2017 / 12:04

  Een foto met jouw prachtige bos krullen had niet misstaan in dit artikel :) Ben benieuwd hoe het effect is op jouw haar! Ik kan mij goed voorstellen dat je bang bent dat je hoofdhuid vet is. Een normale conditioner en verzorging breng ik ook alleen aan op de lengtes en punten. Vind het namelijk fijn om niet iedere dag mijn haren te hoeven wassen :) Het merk ken ik nog niet, fijne eerste kennismaking!

  • 8 januari 2017 / 12:22

   Goed idee om inderdaad een foto toe te voegen met mijn krullenbos. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik zal het meteen eventjes doen.

 4. 8 januari 2017 / 15:27

  Dit klinkt wel goed zeg en hele mooie foto’s heb je gemaakt!

  • 11 januari 2017 / 10:56

   Bedankt voor je super lieve compliment. Jij maakt de laatste tijd ook echt schitterende foto’s. Mijn complimenten. <3

 5. 8 januari 2017 / 19:25

  Wat heb je prachtig haar! Jaloers op jouw mooie bos krullen. Ik heb juist heel erg fijn en stijl haar dus dit product sla ik over. Wel top dat het merk vegetarisch is!

  • 11 januari 2017 / 10:58

   Bedankt voor je lieve complimentje! <3 <3 Voor heel fijn en stijl haar zal dit product inderdaad niet veel goeds doen denk ik.

 6. 8 januari 2017 / 21:07

  Oh heeeeeel erg bedankt voor deze tip! Ik ga er gelijk naar kijken, ik zoek nog steeds het perfecte product voor krullen.

  • 11 januari 2017 / 11:04

   Ik ben heel erg benieuwd of je het uiteindelijk aangeschaft hebt en zo ja, of je het dan ook net zo’n fijn product vindt als ik. :)

Geef een reactie