#GMNG opdracht 1

gmng1Vanmorgen konden jullie in deze blogpost al lezen over het “Geld Maakt Niet Gelukkig” project. Vanaf nu zal er om de twee weken een nieuwe opdracht online komen om de wereld op een budget vriendelijke manier wel een stukje mooier te maken. Nu is het tijd om opdracht 1 bekend te maken.Opdracht 1 gaat over het verspreiden van leuke boodschappen door op willekeurige plekken kaartjes achter te laten. Ik heb dit idee opgedaan op mijnkladblog. Het moet voor de vinder van het kaartje duidelijk zijn dat diegene het kaartje open mag maken. Het kaartje mag een leuke boodschap bevatten waardoor er bij degene die het leest een glimlach op het gezicht zal verschijnen.

gmng2Mijn eerste kaartje zal ik achterlaten in de trein, dit heb ik – als het goed is – al gedaan op het moment dat deze post online komt. Ik reis voor mijn studie vaak met de trein en de trein is bij uitstek een plek waar veel verschillende mensen komen. Grote kans dat mijn kaartje dus snel gevonden zal worden door iemand.

Aankomende twee weken wil ik proberen om iedere dag ergens een kaartje achter te laten. In de trein, op een openbaar toilet, in een pashokje in een winkel, op een stoel in een cafeetje, bij de kaartjesautomaat op het station, je kunt het zo gek niet bedenken.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze opdracht van “Geld Maakt Niet Gelukkig”? Bij de Action kost een pakje van 10 kaarten + enveloppen maar €0.80 en een pen heb je vast ergens in huis liggen. Voor €0,80 kun je dus 10x een glimlach op het gezicht van een vreemde toveren.

Ik zou het ook super leuk vinden als je me laat weten dat je meedoet. Schrijf er een blogje over, stuur me een mailtje (info@lovelowbudget.nl), deel het via social media of laat hieronder een reactie achter. Je hoeft natuurlijk niet elke dag ergens een kaartje achter te laten, als je één kaartje achterlaat is dat al hartstikke leuk! Want samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken.

Wil jij meer weten over het project Geld Maakt Niet Gelukkig of over het gebruik van #GMNG, kijk dan even op deze pagina voor de complete uitleg.

Doe jij mee met deze eerste opdracht?

Share:

16 Reacties

 1. 21 september 2015 / 18:13

  Dit is zo’n leuk idee, ik heb er een glimlach van op m’n gezicht. Ben benieuwd wie het kaartje vind!

  • 21 september 2015 / 18:56

   Dat is een goed teken. Hopen dat de mensen die de eerste twee kaartjes vinden ook een glimlach op hun gezicht hebben. :)

 2. 21 september 2015 / 19:15

  Wat een super leuke opdracht om te doen!

 3. 21 september 2015 / 19:58

  Dit is echt een super leuk idee. Ik denk dat ik ook eens een leuk kaartje ergens achter ga laten

 4. 21 september 2015 / 20:09

  Dit vind ik zo’n leuk idee! Volgens mij kun je hiermee echt iemand zijn of haar dag (beter) maken. Ik zou er in ieder geval erg vrolijk van worden als ik zo’n kaartje tegen zou komen. Ik ga morgen met de trein richting stad, dus ik denk dat ik dan ook wat kaartjes ga kopen en ga achterlaten. Mocht het lukken dan deel ik met via social media met de hashtag.

 5. 21 september 2015 / 21:04

  Ik vind dit een heel leuk idee.

 6. 21 september 2015 / 21:28

  Super leuk bedacht, wie dit kaartje vind ga zeker een hele dag gelukkig rond lopen! X

 7. 22 september 2015 / 07:58

  Oh wat leuk dit! Dank je wel dat mij nog even noemt trouwens. Ik wilde ook met jou mee gaan doen, maar door een onverwachte actie op mijn blog die een beetje uit de hand liep sla ik deze misschien toch maar over. Ik ga namelijk al zo’n 20 enveloppen maken…. Hé, dat brengt me wel op een idee. Waarom niet gewoon wat meer maken? Als ik toch al bezig ben…. Ik ga het wel gewoon zien. Ik heb laatst een kaartje in de mand van een fiets gelegd bij een boekwinkel. Ik wilde eerst wachten tot ze naar buiten kwam, want mijn auto stond aan de overkant. Ik had heel onopvallend kunnen gluren, maar het duurde me te lang. Ga ik toch nog een keer doen, want ik ben zo benieuwd naar de reactie. Zou wel erg zijn als iemand er niks aan vindt en het in de prullenbak gooit!

 8. 23 september 2015 / 00:07

  Wat een super idee dit zeg. Het is dat ik weinig de deur uit ga anders had ik hier wel aan mee gedaan.

 9. 29 september 2015 / 20:31

  HI! Ik heb de eerste #GMNG opdracht uitgevoerd! Wat was het leuk (en spannend) om te doen! Misschien vind je het leuk om te lezen op mijn blog? Groetjes, Marjolein

 10. 9 oktober 2015 / 13:14

  Ik heb een kaartje aan de bushalte achtergelaten! Benieuwd of iemand het zal meenemen!

Geef een reactie