Greenbook, een duurzaam alternatief voor een notitieblok

Greenbook, een duurzaam alternatief voor een notitieblok

Hoewel je verwacht dat bloggers vaak echte “notitieboekjesmensen” zijn om inspiratie in op te schrijven, moet ik bekennen dat ik dat niet echt ben. Als het zich voordoet dat ik een goed idee heb, zet ik dat meteen in mijn telefoon. Een stuk duurzamer dan papier volkalken en vervolgens weggooien. Toch gebruikte ik af en toe nog weleens papier. Met name voor het maken van een boodschappenlijstje, een to-do lijstje of als ik een briefje voor mijn vriend achterlaat (is vaak een stuk effectiever dan een appje sturen!). Eigenlijk vond ik het best zonde dat ik dat soort dingen nog steeds op papier deed en daarom was ik blij toen ik ontdekte dat daar een heel goed alternatief voor is: een Greenbook, een duurzaam alternatief voor een notitieblok.

Maak kennis met mijn Greenbook

Een Greenbook kun je eigenlijk zien als een notitieboek maar dan in de uitvoering van een whiteboard. Je weet wel, zo’n ding waar op scholen aantekeningen op worden gemaakt door de meester en de juf en waar, in mijn jeugd, geregeld perongeluk met watervaste stift op werd geschreven. Bij een Greenbook worden namelijk speciale pennen/stiften geleverd die je vervolgens met de achterkant van de stift weer weg kunt gummen. En als gummen niet meer voldoende is omdat er een zwarte waas achterblijft op de velletjes dan zit er een spray bij waarmee je de pagina’s weer blinkend wit kunt maken.

Eerder plaatste ik op Instagram al een foto van mijn Greenbook en ik kreeg destijds de vraag of dat niet heel erg vlekt. In mijn antwoord op die vraag kan ik heel kort zijn: nee, op de een of andere manier vlekt de stift helemaal niet als je er overheen wrijft.

Ik koos voor een greenbook in A5 formaat. Een lekker handzaam formaat wat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. De meeste pagina’s hebben lijntjespapier. Fijn voor aantekeningen, lijstjes en briefjes voor mijn vriend. Daarnaast heb ik een to-do list pagina. Erg fijn voor boodschappenbriefjes en de klassieke to-do lists. Ook heb ik een weekplanner in mijn greenbook. Als ik een drukke week heb, vind ik het erg fijn om alles wat ik iedere dag moet doen op die manier op een rijtje te zetten. Een to-do list verdeeld over dagen dus.

Het leuke is dat je je Greenbook helemaal zelf kunt samenstellen. Want dat ik lijntjespapier en een weekplanner heb, betekent niet dat dit de standaard is. Zo kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten pagina’s. Bijvoorbeeld voor het maken van to-do lists, maar ook jaarplanners, maandplanners, habit trackers,  dot grid pagina’s, ruitjespagina’s, blanco pagina’s en muziekpagina’s zijn verkrijgbaar. En het leuke is: je kunt jouw Greenbook altijd uitbreiden want deze vellen kun je gemakkelijk in jouw Greenbook “klikken”. Mits je hetzelfde formaat kiest natuurlijk. Want je hebt ook A4 en pocketmodel formaten.

 Greenbook

Een Greenboek vind ik echt een klassiek voorbeeld van een kleine aanpassing waardoor je toch weer een stuk duurzamer bezig bent. Want minder papier verspillen is minder bomen die gekapt moeten worden en minder productieprocessen die er voor moeten zorgen dat van bomen hout gemaakt wordt. Ik gebruik mijn Greenbook met veel plezier en kan hem eigenlijk niet meer wegdenken.

Je koopt een A5 Greenbook vanaf €16,50 en een pocketversie voor €13,50 op https://nl.ourgreenstory.com/ ✉

Maak jij veel aantekeningen in een papieren notitieboek of gebruik jij ook een uitwisbaar exemplaar?

Share:

9 Reacties

  1. 20 februari 2018 / 07:44

    Wat een goede oplossing, ik gebruik voornamelijk evernote maar schrijven is soms ook wel erg fijn. Dan is dit een goed alternatief en ik ga het zeker onthouden, ook heel fijn zo’n ringband dat je het gewoon open kan leggen.

  2. 20 februari 2018 / 08:14

    Ik vind dit zo’n fijn idee! Ik gebruik eigenlijk geen notitieboekjes. Ik heb één A4-notitieboek op kantoor waarin ik tijdens vergaderingen noteer, maar ik zet zo weinig op papier… Het meeste doe ik digitaal. Ik werk hier nu ruim drie jaar en ben nog niet eens halverwege m’n eerste notitieboek. ? En voor boodschappenlijstjes en dergelijke gebruik ik een app.

  3. 20 februari 2018 / 12:38

    Wat super handig. Weet jij toevallig dat als je aantekeningen langer op pagina laat staan dan als nog makkelijk af is te halen?

    • 10 maart 2018 / 10:09

      Jazeker! Dit gaat gewoon heel gemakkelijk. Misschien dat het iets meer “troep” achterlaat maar met de bijgeleverde spray en het doekje zien de pagina’s er dan weer als nieuw uit.

  4. 20 februari 2018 / 18:27

    Wat een ontzettend leuk initiatief, zeker ook met het oog op duurzaamheid. Ik vind het boekje er ook heel tof uitzien en wat fijn dat het nog goed werkt ook (zonder uitvegen). Zelf gebruik ik toch papieren boekjes, ook omdat ik voor mijn werk vaak dingen moet vastleggen. Maar zo’n duurzaam notitieboekje is zeker ook het overwegen waard ?

  5. 21 februari 2018 / 20:05

    Oooh wat een handigheid! Ik ken uiteraard wel een whiteboard maar hier had ik nog nooit van gehoord. Klinkt als dé ideale oplossing!

Geef een reactie