Groener doen | Mijn groene to-do list

Groener doen | Mijn groene to-do list

Groener doen is iets dat mij een goed gevoel geeft. Sinds ik de keuze heb gemaakt om vegetarisch te eten en enkel dierproefvrije cosmetica te gebruiken is dat groene balletje eigenlijk heel erg snel gaan rollen. In krap één jaar tijd is er veel veranderd. Ik wil me nu vooral focussen op natuurlijke(re) cosmetica en ik heb mezelf uitgedaagd om één jaar lang alleen maar met fair fashion bezig te houden. Toch staat er ook nog meer dingen op mij groene to-do list. Aangezien ik denk dat je niet alles in één keer goed kunt doen, schaam ik me er ook niet voor om op te biechten wat ik nog beter kan doen. 

✔ Minder afval produceren. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn vriend en ik hier (nog) niet heel erg op letten. We zouden ons veel bewuster kunnen én mogen zijn van de producten die we kopen en wat voor gevolgen dat heeft. Dat is echt nog een punt waar ik aan zou willen werken;

✔ Minder eten weggooien. Het is niet zo dat we hier veel eten weggooien maar er verdwijnt zo nu en dan weleens wat in de prullenbak. Iets waar ik echt niet trots op ben en iets waarvan ik vind dat het ook niet meer zou mogen gebeuren. Hier wil ik ook nog een weg in vinden;

✔ Meer biologisch eten. Wanneer de prijs van een biologisch product niet absurd veel duurder is dan een niet-biologisch product dan kiezen we altijd voor biologisch. Maar soms zijn biologische producten zo enorm duur dat mijn portemonnee al huilt bij het zien van het prijskaartje. Toch zou ik uiteindelijk wel meer biologisch willen eten;

✔ Meer veganistisch eten. Ik eet vegetarisch en dat vind ik fijn. Toch ben ik me ook bewust van het leed dat achter de zuivelindustrie schuilt. Aangezien ik veel allergieën heb, denk ik dat het niet verstandig is om volledig veganistisch te gaan eten. Toch zou ik wel vaker veganistisch willen eten, vaker voor een veganistische avondmaaltijd kiezen bijvoorbeeld.

 

Wat staat er op jouw groene to-do list?

Share:

10 Reacties

 1. 3 april 2017 / 07:32

  Wat een mooie punten om aan te werken! Je hebt helemaal gelijk: je kunt niet alles in één keer doen en dat is ook helemaal niet nodig. Minder afval produceren is ook wel iets waar ik aan zou willen werken.

 2. 3 april 2017 / 07:52

  Oooh dear, wat zijn we toch met hetzelfde bezig ♡ Ik vind dit ook allemaal leuk om mee bezig te zijn :) Door het ene onderwerp raak je besmet met het andere!

 3. 3 april 2017 / 11:18

  Wat een prachtige doelen heb je opgesteld! Bij mij om de hoek zit ook een restaurant wat zich met zero waist bezig houdt, en eigenlijk alles van een product (wat eetbaar is) gebruikt. Ik vind dat zó enorm inspirerend! Vegan eten vind ik ook een mooi doel, en probeer ik zelf ook zoveel mogelijk te doen. 2 maaltijden zijn sowieso al vegan, en daar ben ik best trots op hihi :) Ben heel benieuwd hoe dit jouw leven positief gaat veranderen!

 4. 3 april 2017 / 11:29

  Wat een mooi – en herkenbaar – lijstje! Eten weggooien gebeurt bij ons gelukkig zelden meer. Maar vaker veganistisch eten (nu inderdaad al altijd vegetarisch), vaker biologisch kopen en bewust minder afval produceren (vooral plastic) zijn dingen waar ik echt mee aan de slag probeer te gaan. Daarnaast wil ik me juist nog verdiepen in natuurlijke cosmetica (een duurzamer badkamerkastje). En ik wil meer letten op producten met palmolie, en die steeds meer uit ons huis bannen. Een aardig lijstje zo :). En het gaat niet allemaal tegelijk, of zonder slag of stoot, maar elk beetje helpt!

 5. 3 april 2017 / 20:46

  Mooie lijst, erg herkenbaar en altijd inspirerend om te lezen. Alleen het opschrijven kan je al zoveel scherper maken heb ik gemerkt.

 6. 3 april 2017 / 22:40

  Mooie lijst. Ik zou ook wel minder eten willen weggooien

 7. 5 april 2017 / 14:18

  Mooi lijstje! Ik ben nu vooral bezig met het afval verminderen. Dat gaat best wel goed maar kost veel tijd en lijkt op sommige vlakken bijna onmogelijk. Ik ben benieuwd naar je ervaringen :)

 8. 7 april 2017 / 18:15

  Ooh, één jaar lang alleen maar met fair fashion! Tof! Ik ben ook bezig met minder afval te produceren – vooral wil ik liefst een ‘papiervrije keuken’ hebben. Op moment gebruiken we echt te veel keukenpapier thuis, vind ik!

 9. 10 april 2017 / 15:00

  Hmm dit blogje vind ik erg interessant en ga ik zelf ook eens publiceren, want ik wil zelf ook meer bezig zijn met groen. En als ik het ga opschrijven dan ga ik het automatisch ook meer doen!
  Minder afval produceren vind ik trouwens nog het lastigste van dat lijstje, ik hoop dat het jou vanaf nu ook makkelijker zal af gaan.

Geef een reactie