Bloglovin’ heeft één groot nadeel

bloglovin'Bloglovin is een super fijn medium voor bloggers. Zo krijgen zij de kans om veel andere blogs te leren kennen en deze te volgen. Op die manier word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe artikelen die je favoriete bloggers publiceren. Ik ben zelf ook een groot fan van Bloglovin. Iedere dag scrol ik mijn hele feed door en alle artikelen die me aanspreken ga ik vervolgens lezen. Bloglovin’ is naar mijn idee de ideale uitkomst voor mensen die op de hoogte gehouden willen worden van alle laatste nieuwtjes uit Bloggerswereld. Ideaal zou je zeggen.. of zit er ook een keerzijde aan Bloglovin’? Jazeker, er is absoluut een nadeel dat Bloglovin met zich meebrengt. Middels dit artikel wil ik hier aandacht aan besteden. Ik denk namelijk dat lang niet iedereen op de hoogte is van dit nadeel.

Het nadeel van Bloglovin’

Het nadeel van Bloglovin’ is dat het de statistieken van bloggers naar beneden haalt. Statistieken zijn inderdaad maar cijfertjes en ze zeggen niks over de kwaliteit van je blog, maar toch vragen bijvoorbeeld veel PR-bureaus naar je aantal page-views en unieke bezoekers per maand. Door gebruik te maken van Bloglovin’  komen deze statistieken vele malen lager uit.

Wanneer je via een tablet/smartphone blogs leest via Bloglovin’ kun je vaak een heel artikel lezen zonder het blog van diegene ook maar te bezoeken. Iemand leest je artikel dus, zonder dat dit ook maar verwerkt wordt in je statistieken. Wat je zou kunnen doen is een “read more” plugin installeren. Op deze manier kan men niet het hele artikel lezen. Wanneer ze nieuwsgierig zijn geworden naar jouw artikel zullen ze op “read more” moeten klikken om het artikel vervolgens af te lezen. Je zou denken dat ze, wanneer ze op “read more” klikken, wel op jouw blog zijn en dus wel meegeteld worden in je statistieken? Nou.. nee dus.

Wanneer je op read more klinkt, óf wanneer je via je computer op een artikel in je feed klikt en je doorgelinkt wordt naar de blog waar het artikel op gepubliceerd is, zie je in de browser nooit de URL van de betreffende website staan. Wanneer je dit artikel via Bloglovin’ geopend hebt is de URL niet: www.lovelowbudget.nl/de-nadelen-van-bloglovin. De lezers die op deze manier op je blog komen worden dus nog steeds niet meegeteld in de statistieken. Een ingewikkeld probleem waar bloggers zelf niet veel aan kunnen doen. Een blogger kan niet voorkomen dat andere lezers de artikelen via Bloglovin’ lezen. Maar JIJ kan wel iets doen aan dit probleem! Hoe dan? Heel simpel!

Wanneer je naar Bloglovin’ gaat en op jouw fotootje rechts boven in de balk gaat staan krijg je een rijtje van opties die je aan kan klikken. Zo ook de optie “settings”. Wanneer je door de settings heen scrolt zie je twee opties staan:

0 I want links to open in the Bloglovin’ frame (this will enable you to use next andlike while you are reading a post)
0 I don’t want the frame

Bloglovin 1
Ik durf te wedden dat vrijwel iedereen optie 1 heeft geselecteerd. Dat is handig, want op die manier kun je gemakkelijk artikelen liken en blogs volgen. Wanneer ik die eerste optie heb geselecteerd en ik via Bloglovin’ op een artikel heb geklikt ziet dat er als volgt uit:

Bloglovin 2

Wanneer je de onderste optie (I don’t want the frame) selecteert ziet dit er anders uit. Wanneer ik dan op een artikel klik wat ik heb geschreven ziet het er als volgt uit:

Bloglovin 3

Kijk naar het verschil in de URL bij beide screenshots. Bij de ene staat www.bloglovin.com/blablabla en bij het onderste screenshot staat MIJN domeinnaam. www.lovelowbudget.nl/blablabla

Ik heb de onderste optie aangevinkt. Waarom? Omdat ik meegeteld wil worden in de statistieken van bloggers die hun best doen op goede en leuke artikelen. Wanneer ik voortaan via mijn feed op een artikel klik wat jij hebt geschreven kom ik dus rechtstreeks op jouw blog uit. Ik zal voortaan meetellen in jouw statistieken.

Wanneer je wilt dat meerdere Bloglovin’ gebruikers dit gaan doen zou ik zeggen:
– Like dit artikel op Bloglovin’;
– Deel dit artikel via social media;
– Post dit artikel op je blog (ik zou het waarderen als je wel eventjes verwijst naar mijn blog :) ).

En last but not least: stel dit zelf ook zo in!!!!!

Liefs, Sara.

P.S. Misschien is dit artikel voor vele van jullie mosterd na de maaltijd. Ik wist het in ieder geval niet en ik was verbaasd toen ik hier al googlend achter kwam. Ik wilde mijn verbazing met jullie delen.

Share:

60 Reacties

 1. 30 mei 2014 / 12:28

  Oh wat stom! Dit wist ik helemaal niet! Dankjewel! x

  • 30 mei 2014 / 12:30

   Het bericht staat trouwens nog niet op bloglovin…

 2. 30 mei 2014 / 12:46

  Ik wist dit ook helemaal niet! Goede tip, want het is inderdaad niet fijn als je daardoor niet meegeteld wordt! :-)

 3. 30 mei 2014 / 13:21

  Ik wist dit ook helemaal niet! Ik zal het gelijk veranderen!

 4. 30 mei 2014 / 13:35

  Goeie tip, bedankt! (: Ik heb het meteen veranderd.
  Liefs
  Birgit x

 5. 30 mei 2014 / 14:28

  Wat een goede tip! Ik wist dat ook helemaal niet, beetje jammer van bloglovin!

 6. 30 mei 2014 / 17:01

  Super handig artikel! :) Ik wist dit echt nog niet, thanks!

 7. 30 mei 2014 / 17:06

  Wow ik wist dit ook echt niet! Ik ga het gelijk veranderen en misschien dat ik er zelf ook even een blogartikel over schrijf ofzo. Uiteraard link ik dan naar jou.

 8. 30 mei 2014 / 17:34

  Dit is inderdaad heel erg stom van Bloglovin’! Daarom heb ik dat balkje ook uit gezet en bij elk artikel ‘Read More’. Fijn dat je dit deelt met iedereen :-)

 9. 30 mei 2014 / 17:52

  Handig artikel, ik wist het helemaal niet! Ik heb het gelijk veranderd!

 10. 30 mei 2014 / 17:54

  Wow dit wist ik dus echt niet! Wat absurd eigenlijk. Ik ga het gelijk even aanpassen. Goed artikel dus!!

 11. 30 mei 2014 / 18:24

  Ik kende dit probleem al inderdaad maar nooit bij stilgestaan dat andere mensen dit niet wisten!

 12. 30 mei 2014 / 20:47

  Wat een goed artikel is dit zeg! Ik heb ook hetzelfde als jouw gedaan. Dit vind ik ook veel fijner. liefs x

 13. 31 mei 2014 / 00:55

  Wat goed dat je hier een artikel over maakt, ook ik ben blij dat ik dat nu weet! X

 14. 31 mei 2014 / 16:15

  Zonde van je statistieken inderdaad. Je wilt tenslotte toch een waarheidsgetrouw beeld van je hoeveelheid bezoekers.

 15. 31 mei 2014 / 22:37

  Nooit geweten, goede tip dus! Bij mij stond het al op I don’t want this frame. Misschien onbewust eens zo ingesteld, maar via mij telt het dus gewoon mee. :) Liefs

 16. 1 juni 2014 / 11:28

  Heb ik al een tijdje aangepast. Ik heb een liefde haat relatie met bloglovin. Vooral het feit dat je geen posts ervan kan verwijderen vind ik verschrikkelijk. Nu staan er bvb ‘TEST’ artikels op… lekker pro :p

  • 1 juni 2014 / 11:57

   Ja dat vind ik inderdaad ook irritant. Je kan bloglovin wel mailen met de vraag of ze deze voor je verwijderen. Dat hebben ze voor mij in ieder geval wel gedaan. :)

 17. 1 juni 2014 / 20:25

  Wat een goede tip!
  Heel handig om dit te weten, dankjewel !!
  Liefs

 18. 1 juni 2014 / 20:39

  Handig artikel! Dat wist ik helemaal niet. Volgens mij staat dat eerste vakje bij mij niet aangevinkt want ik kwam via bloglovin op jouw blog en zie bovenaan bij de url meteen: lovelowbudget.nl/… staan.

 19. 2 juni 2014 / 16:46

  Goed om te weten! Ik heb het ook meteen veranderd! Dankje voor de tip!

 20. 4 juni 2014 / 17:59

  Wat stom dit! Het was me al opgevallen dat de pagina’s worden geopend in een Bloglovin’ venster maar ik had er nog niet aan gedacht dat de statistieken dan niet meetellen! Snel veranderen dan maar en ik ga er ook naar verwijzen op mijn blog :)

 21. 5 juni 2014 / 18:13

  Oh, dit wist ik helemaal niet.
  Meteen veranderen dus.

 22. 5 juni 2014 / 19:27

  En bedankt voor dit artikel! Ik wist dit dus ook niet…

 23. 8 juni 2014 / 23:55

  Dit wist ik helemaal niet! Heel slim van je om hier een blogpost over te schrijven. Ik ga het meteen veranderen!

 24. 4 september 2014 / 13:37

  Super handige tip! Die ga ik zeker even delen binnenkort! En natuurlijk verander ik dit zelf ook even!

  • 4 september 2014 / 13:39

   Dat zou super zijn. Hoe meer mensen dit weten hoe beter.

 25. 4 september 2014 / 14:44

  Ik had echt zo’n vermoeden dat het dan niet in de statistieken komt. Jammer! Ik ga eens zien wat ik met dit bericht kan doen om, thanks!

 26. 29 december 2014 / 15:26

  Misschien een beetje een hele late reactie op je artikel maar niet minder gemeend! Bedankt voor je tip! Kwam je artikel tegen in je top-5 best gelezen artikelen van 2014. Heb mijn settings ook maar veranderd.

 27. 28 januari 2015 / 17:09

  Dit wist ik dus niet eens! Ik heb het meteen aangepast ook al zie ik dat dit artikel van een tijdje terug is. Ik ergerde me altijd al dat ik nooit de link van de blogger zelf zag maar met dat bloglovin ervoor, en nu is het weg yeeey! Dankjewel voor de tip! :D

 28. 10 februari 2015 / 20:38

  Wat een super goed artikel! Ik wist het nog niet en ga er zeker dit weekend een artikel over schrijven, thanks voor je informatie! Hopelijk gaat iedereen dit doen. Liefs

 29. 13 februari 2015 / 20:09

  Heel erg bedankt voor deze post! Over de statistieken wist ik het al, maar niet hoe ik het kon aanpassen. Dus fijn dat jij dat hebt uitgezocht en vooral ook gedeeld hebt. x

  http://www.rougeuse.com

 30. 14 oktober 2015 / 13:11

  ik had er al van gehoord maar eerlijk gezegd gebruik ik die next button en het bloglovinframe graag :D ik ben dus ook zo een vervelende lezer die niet meegeteld word :’)

 31. 14 oktober 2015 / 13:37

  Heel handig! Heb zelf dan ook de Bloglovin frame uitgeschakeld, zodat ik gewoon naar de website wordt doorgestuurd :)

 32. 14 oktober 2015 / 13:40

  Net als veel andere bloggers en bloglovin gebruikers wist ik dit ook niet en heb het meteen aangepast :). Dank je voor deze handige tip!

 33. 14 oktober 2015 / 14:49

  Al zeer lang geleden gedaan om een andere reden: dat frame irriteert me namelijk mateloos!

 34. 14 oktober 2015 / 15:20

  Oh wauw, dit wist ik helemaal niet!
  Echt super handig dit artikel!
  Ik heb meteen mijn settings aangepast.

  Veel liefs Astrid – Timeless Elegance

 35. 14 oktober 2015 / 15:26

  Nooit geweten dat het invloed had op je de aantallen van je bezoekers. Ik heb het een hele tijd geleden al uitgeschakeld want ik vond dat frame echt verschrikkelijk irritant.

 36. 14 oktober 2015 / 20:26

  Ik wist het en had het al aangepast:) Maar goed *en sympathie richting anderenk* dat je dit deelt :)

 37. 30 oktober 2015 / 00:42

  Hoi sara,
  Wat een super artikel zie dat toch veel mensen dit nog niet wisten. Ik ook niet dus.
  Ik vroeg me alleen af geld dit voor zowel andere bloggers die je volgt of waar je de artikelen van leest en ook voor je eigen blog ? Ik bedoel als ik de juiste aanvink en andere komen om mijn blog via bloglovin dan komen ze ook op mijn eigen blog?

  • 30 oktober 2015 / 00:44

   Hi Diana. Als andere bloggers toch de bloglovin frame gebruiken en ze gaan via Bloglovin naar jouw site dan tellen ze helaas niet mee als bezoekers. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen dit weten.

 38. 30 oktober 2015 / 01:11

  Hoi Sara,
  Dank je wel voor je super snelle reactie !dus toch. Als iedereen dit dus heeft aangevinkt dan heeft iedereen hier profijt van .
  Ik heb nog een ander vraagje , ik sta er zelf nog niet op en zag dat je de code die je krijgt bij claim blog op in je blogpost moet plaatsen. maar wat ziet een lezer dan? of is dit achter de schermen zeg maar zie je hier niets van als lezer?
  Vind jijzelf bloglovin een aanrader mede ook om je blog te promoten of meer om te volgen?

  • 30 oktober 2015 / 23:03

   Ik vind dat Bloglovin’ zeker van toegevoegde waarde is voor je blog. Je hoort dat veel mensen Bloglovin’ gebruiken om allerlei blogs te kunnen volgen. Op die manier wordt hun Bloglovin’ feed en soort tijdschrift waar iedere dag nieuwe artikelen in verschijnen. Het is dus zeer gebruiksvriendelijk om je lezers de mogelijkheid te bieden om je via Bloglovin’ te volgen.
   Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe het werkt met een code. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik dat gedaan heb. Sorry! Ik hoop dat je er snel uitkomt.

 39. 31 oktober 2015 / 00:47

  Dank je wel voor je reactie.
  Ik las net toevallig ergens dat je het kunt oplossen door de datum van plaatsing even aan te passen zodat je post meteen weer naar achteren verdwijnt.
  Ik heb nog een vraagje als een lezer toch in dat bloglovin frame je post leest * kan hij of zijn dan wel op je eigen blog een reactie plaatsen ? Komt dat wel bij je eigen site terecht?
  Groetjes Diana

 40. 4 oktober 2016 / 12:53

  Goede tip. Ik heb net gekeken, maar als het goed is stond die al zo hoe jij het uitlegde

 41. 3 april 2017 / 11:56

  Ik heb het al een tijd uitstaan, ik vond die Bloglovin’ frame namelijk heel irritant als ik blogs aan het lezen was!
  Maar omdat meer mensen het moeten weten zal ik wel even dit artikel liken op Bloglovin’!

Geef een reactie