HOORAY! 4 dubbel feest vandaag

HOORAY! 4 dubbel feest vandaag

“Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is zij, uhh.. zijn wij”. Vandaag is het een hele speciale dag. Allemaal mooie dingen die op één dag samen vallen. Wat een toeval. Vandaag is Vlinder jarig, bestaat mevrouwmiauw.nl één jaar, blog ik één jaar dierproefvrij én is het wereldproefdierendag. Echt bizar dat deze dingen allemaal op dezelfde datum vallen. Alsof het allemaal zo moest zijn. Twee violen en een trommel en een fluit, in dit artikel licht ik deze feestelijke gebeurtenissen één voor één uit.

Vlinder 11 jaar

Vandaag is Vlinder jarig. Onze knappe fluff wordt alweer 11 jaar. Ik vind het zo grappig om te bedenken dat Vlinder eigenlijk al wel een kattensenior is. Soms lijkt ze ook echt op een omaatje, maar heel vaal lijkt ze echt op een jonge kitteh. Vooral als ze als een kleine baby al kwijlend van genot op schoot ligt of als ze aan het spelen is als een kleine kleuter. Ze lijkt echt goed in haar vel te zitten. Vooral wanneer de zon schijnt. Ik hoop natuurlijk dat Vlinder nog duizend jaar oud mag worden. Het is echt geweldig om haar poezenpersoneelslid te mogen zijn.

MevrouwMiauw.nl 1 jaar

MevrouwMiauw.nl bestaat vandaag één jaar. Voordat ik op MevrouwMiauw.nl blogde, had ik een blog met een andere naam. Ik besloot destijds om de naam van mijn vorige blog te veranderen in MevrouwMiauw.nl: één van de beste keuzes ooit op bloggebied. Onder deze naam kan ik schrijven over alles wat ik leuk vind. Ik heb de inhoud van mijn blog laatst zelfs uitgeschreven in een klein rijmpje:

Dierproefvrije beauty, fair fashion en een vleugje groene lifestyle voor sommige mannen en voornamelijk mevrouwen &
een natuurlijk een flinke dosis over beestjes die soms miauwen.

Dat is eigenlijk de kern van MevrouwMiauw.nl: iets waar ik trots op ben, waar ik veel voldoening uithaal en waardoor ik me op persoonlijk vlak ook blijf ontwikkelen.

Eén jaar dierproefvrij bloggen

Met de lancering van MevrouwMiauw.nl besloot ik ook om enkel nog dierproefvrije producten te gaan gebruiken en dus ook geen niet dierproefvrije producten meer uit te lichten op mijn blog. Het gebruiken van producten die mogelijk op dieren waren getest, voelde voor mij al langere tijd niet goed. Ik vond de lancering van mevrouwmiauw.nl een mooi punt om over te stappen op dierproefvrije cosmetica. Het zou ook wel heel gek zijn om die stap niet te maken. Het zou voor mijn gevoel haaks op elkar staan om nog reviews te publiceren over merken die mogelijk wel op dieren testen op een blog over dierenliefde. Momenteel ben ik ook de overstap aan het maken naar vegan en zo natuurlijk mogelijke producten. Beter voor de dieren en voor de wereld. Dat voelt goed.

hahaha, toen was Vlinder het helemaal zat om te poseren en ik vond het (zo te zien) steeds leuker

Wereldproefdierendag

En om het feestje helemaal compleet te maken is het vandaag ook nog eens wereldproefdierendag. Ik vind het heel erg goed dat er een dag is waarop er weer eens extra aandacht geschonken wordt aan dit onderwerp. Naast het feit (tenminste, ik kan me niet voorstellen dat mensen hier anders over denken) dat het gewoon afschuwelijk is wat proefdieren moeten ondergaan, is het ook helemaal niet nodig. Ik heb in dit jaar dat ik alleen maar dierproefvrije merken en producten gebruik helemaal niets gemist. Echt he-le-maal niets. Nada noppes. Ik vind het goed dat er steeds meer aandacht voor dit onderwerp komt want hoewel ik niemand iets wil opdringen en ik niemand op deze keuze zal veroordelen, moet ik toch toegeven dat ik het heel erg waardeer als mensen de keuze maken om over te stappen op dierproefvrije producten.

Zo, dat allemaal gezegd hebbende denk ik dat ik vanavond een taartje koop. Een taartje om deze mooie dag te vieren. Vlinder wordt vandaag natuurlijk ook extra verwend. Het is immers haar purrrthdaypawty. En als je nu denkt: haar watte? Dan verwijs ik je graag naar dit artikel.

Heb jij een verjaardagswens voor Vlinder?

Share:

18 Reacties

 1. 24 april 2017 / 05:56

  Vier dubbel gefeliciteerd vandaag! Ten eerste Vlinder, gefeliciteerd met je verjaardag! Dat je je maar lekker in het zonnetje mag laten zetten vandaag. Alleen al als beloning voor de leuke foto’s met je baasje! En ten tweede gefeliciteerd met de verjaardag van Mevrouw Miauw, Sara! Ik lees je blog altijd met veel plezier als katten-, lifestyle- en beautyliefhebber! ? Je foto’s zijn altijd prachtig en ik lees je teksten met veel plezier. Soms zetten ze me ook aan het denken over een groenere lifestyle op een haalbare manier. Goed dat je ook even stilstaat bij Wereldproefdierendag! Ik ben zelf heel blij dat ik de overstap op dierproefvrije cosmetica heb gemaakt en, net als jij, heeft dat me eigenlijk geen enkele moeite gekost ?

 2. 24 april 2017 / 06:48

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpalen allemaal! Ik hoop dat vlindertje nog heel veel jaren met plezier bij jou mag wonen, en dat ze heel veel gekriebelt en gekoeld wordt!

 3. 24 april 2017 / 08:06

  Gefeliciteerd lieverds! Wat een mooie mijlpalen op één dag, zo bijzonder dat het vier dubbel feest is <3 Geniet van deze mooie dag! En ik ben reuze benieuwd wat jij volgend jaar op deze dag met jouw mooie blog hebt bereikt. En natuurlijk een extra knuffel voor Vlinder!

 4. 24 april 2017 / 08:25

  Gefeliciteerd! Hele mooie foto’s hebben jullie gemaakt, grappig dat Vlinder het beu was op het einde haha.

 5. Anita te Gussinklo
  24 april 2017 / 10:24

  Van harte Gefeliciteerd, wat een mijlpalen allemaal

 6. 24 april 2017 / 16:57

  Gefeliciteerd met alles natuurlijk!
  Ik ben sinds afgelopen week ook dierproefvrij qua make-up en verzoginsproducten , yoepie eindelijk de stap genomen

 7. 24 april 2017 / 16:59

  Gefeliciteerd met al deze mooie mijlpalen en Vlinder!

 8. 25 april 2017 / 11:02

  Gefeliciteerd met Vlinder en met de blogjaardag van mevrouwmiauw! Voor Vlinder wens ik prachtige kattenjaren toe met veel aaitjes en lekkere hapjes.

 9. 25 april 2017 / 14:22

  Gefeliciteerd met je blog en je knappe kat! Super leuk om te lezen dat je zoveel veranderingen bent ondergaan met deze blog, super goed bezig en hopelijk nog vele jaren!

 10. 26 april 2017 / 00:20

  Van harte gefeliciteerd met alles en natuurlijk extra feli’s voor lieve Vlinder! En nog heel veel jaartjes!

 11. 26 april 2017 / 09:37

  Gefeliciteerd! Wat een leuk motto voor je blog trouwens ?

 12. 26 april 2017 / 15:03

  Geweldig artikel! Gefeliciteerd met je prachtige mijlpalen en Vlinders elfde verjaardag! Ik kan haast niet geloven dat ze al elf is! Top dat je aandacht besteedt aan Wereldproefdierendag. Ik wil mijn mening aan niemand opdringen, maar begrijp gewoonweg niet dat mensen die wéten wat er speelt, nog steeds producten kopen die op dieren getest zijn.

Geef een reactie