Ik ben er zo klaar mee!

bloemen
Dat mijn blog functioneert als uitlaatklep, is de laatste tijd wel duidelijk geworden. Door de @&#*(&$ situatie met ons appartement, heb ik soms echt de behoefte om alles van me af te schrijven. Alles wat nu op me afkomt, wordt me de laatste tijd steeds vaker te veel. Ik ben moe, verdrietig en ik ben het helemaal beu. En hoewel ik heus wel weet dat het ooit weer goed komt (als we een nieuw appartement hebben dus), vind ik het ontzettend lastig om in deze situatie mijn hoofd boven water te houden.

Want ja, sinds deze update is er eigenlijk helemaal niets gebeurd. We hebben contact met de rechtsbijstand en we kregen te horen dat we eigenlijk niet moeten verwachten dat de verhuurder het verwijderen van het oude en het leggen van nieuw laminaat zal vergoeden. Er is in het burgerlijk wetboek een wet die zegt dat een verhuurder pas aansprakelijk is als de verhuurder van de situatie wist of behoorde te weten. De bewijslast daarvoor ligt bij ons en dat blijkt ontzettend lastig.

Naar mijn idee hadden ze dit behoren te weten. Een half jaar voordat wij in het appartement zijn gegaan, heeft de onderbuurvrouw een lekkage in haar plafond gemeld. De tegeletjes van het bad in ons appartement zijn toen kennelijk deels losgehaald om te kijken naar een lek, maar de aannemer heeft dit toen niet kunnen vinden. Toen wij het appartement betrokken, hebben we schimmelvlekken in de aanliggende muren gemeld. Het bad is toen weer opengehaald en weer kon de aannemer niets vinden. Oke, de verhuurder heeft inderdaad wel een aannemer gestuurd maar de aannemer heeft gewoon flutwerk geleverd. Ik kan niet geloven dat wij dus maar gewoon voor de kosten op moeten draaien die voortkomen uit deze achterlijke situatie.

Wat ik helemaal schandalig vind is dat de verhuurder gisteren pas is komen kijken naar de schimmel in het beton. Ze hebben toen weer wat laminaatplanken losgetrokken waardoor er weer een enorme stank ontstond en er weer vochtige schimmel bloot is komen te liggen. Het is ongeveer 5 weken geleden dat we melding hebben gemaakt van die rot schimmel, maar die pauperorganisatie met hun achterlijke medewerkers verrekten het in eerste instantie om te komen kijken. Ik kan niet geloven dat een verhuurder dit zo mag doen. Wanneer zich iets voordoet in het appartement heeft een huurder de plicht om dit te melden en en voor te zorgen dat verdere schade zo beperkt mogelijk blijft. Een verhuurder heeft kennelijk helemaal geen plicht in dit soort situaties? Ik kan hier werkelijk niet bij.

Mijn vriend en ik hebben vorige maand helemaal niet in het appartement gewoon, schimmel is namelijk schadelijk voor de gezondheid. Mijn vriend heeft astma en ik ben allergisch voor dit soort schimmels. Aangezien we deze week weer moesten beginnen (ik met mijn studie en mijn vriend met werken) moesten we wel weer. We hebben beide gezondheidsklachten gekregen en de dokter heeft mijn vriend geadviseerd om hier niet meer te wonen tot het opgelost is.

Ik zit inmiddels met mijn handen in het haar. Ik weet werkelijk niet meer wat ik moet doen. Ik wil deze strijd eigenlijk niet opgeven. Ik wil me niet verloren geven om vervolgens zelf de rotzooi allemaal op te kunnen ruimen. Ik wil gerechtigheid. Ik merk echter wel dat het me zo gruwelijk veel energie kost. Ik kan me plots zo ontzettend boos en verdrietig voelen. Je eerste appartement: iets wat ontzettend leuk behoort te zijn. Het is voor ons een hel geworden.

Eén ding is zeker: als het termijn van één jaar is verstreken wil ik weg uit dat krot want de onwelwillendheid van de verhuurder blijft iets waar we tegenaan zullen lopen. Ze willen geen cent uitgeven, ze willen alleen maar geld binnen harken. Ik kots echt van dit soort praktijken en ik begrijp niet dat dit soort wolven met zichzelf door één deur kunnen. Wolven zonder empathie en zonder enige humaniteit. Werkelijk, wat een kansloze figuren.

Zo, ik ben mijn ei weer deels kwijt en jullie zijn weer op de hoogte van de stand van zaken.

Share:

7 Reacties

 1. 5 september 2015 / 08:12

  Het is schandalig! Maar wat zei de verhuurder gisteren nu hij het met eigen ogen heeft gezien? Het is in ieder geval erg sneu dat jullie eerste ervaring met een eigen apartement zo frustrerend moet zijn! Dikke knuf Xxx

 2. 5 september 2015 / 08:19

  Ik vind het echt zo vreselijk klote voor je. Echt… Ik kan me ook zo goed voorstellen dat je daar straks weer weggaat. Wanneer is het jaar om? Beetje gek idee, maar is het iets om naar te kijken of je een deal kan maken er eerder weg te gaan? Dat je dan de gemaakte kosten voor lief (ahum) neemt, maar dat het jaar wordt omgezet in 6 maanden. Dan kunnen zij wellicht weer geld verdienen door iemand anders erin te laten trekken en zijn jullie er eerder vanaf. Geen idee, misschien kan dat wel helemaal niet., maar dit is zo onrechtvaardig. Het kán toch gewoon niet zo zijn dat jullie een jaar lang met een huis opgescheept zitten waar je niet eens in gewoond hebt? Gebruik je blog maar lekker als uitlaatklep. Wellicht komt er nog een goed idee uit voort van iemand. Succes, meid.

 3. 5 september 2015 / 08:58

  Echt zo verschrikkelijk! Je hoort je fijn en veilig te voelen in je huisje en niet zoals het nu loopt! Aan de foto op twitter te zien is het ook niet iets kleins, het ziet er heel heftig uit. Wij hebben ook wel eens in het trapgat een lekkage gehad en gemeld bij de verhuurder, helaas werd er niks gedaan. Na een heftige regenbui was alles nat binnen, uiteindelijk wonen we daar niet meer. Het is gewoon logisch dat de verhuurder voor de kosten opdraait, wanneer het huis aan de buitenkant wordt geverfd betalen ze het ook. Dus waarom nu dit probleem niet! Ik vind dit zoo naar voor jullie, dat jullie niet even lekker in jullie huisje kunnen zitten zonder gezondheidsklachten.
  Liefs,

 4. Jane
  5 september 2015 / 10:49

  Hoi ! Misschien vind je het een vreemde tip maar het kan echt werken ! De rijdende rechter :)

 5. 5 september 2015 / 10:53

  Schandalig dat je zoiets durft te verhuren en dan nog niet eens oplost! Hopelijk komt er snel een oplossing en kunnen jullie weer lekker genieten samen!

 6. 5 september 2015 / 12:30

  oh, ik begrijp je echt zo ontzettend!
  Wij hebben ook schimmel in ons appartement en we worden er doodmoe van dat niemand wat doet.
  In tegenstelling tot jullie, wonen wij er dus wel.
  En onze gezondheid gaat er al aan onderdoor…

  Heel veel succes! Xx

Geef een reactie