Ik start 2019 met..

Ik start 2019 met..

Allereerst wil ik even van deze mooie gelegenheid gebruikmaken om nog een nieuwjaarswens met jullie te delen. Ietwat aan de late kant, maar beter laat dan nooit. Ik wens je een jaar waarin je kan doen wat jij wil doen, op jouw tempo. In goede gezondheid. Met de fijnste mensen om je heen. Eigenlijk wens ik je gewoon al het moois wat een jaar je te bieden heeft. 365 (inmiddels -5) lege pagina’s die jij mag vullen met, hopelijk, 12 prachtige hoofdstukken. In mijn eerste hoofdstuk staat in ieder geval al iets over een nieuw “projectje” van mij: een nieuw Instagramaccount. Niet voor mevrouwmiauw.nl hoor, die blijft gewoon bestaan. Nee, eentje voor Sara’s Shots. En hoewel ik natuurlijk niet weet of dit een impulsieve actie is of echt een blijvertje, wil ik het toch even delen hier.

In het artikel met mijn blogdoelen schreef ik al iets over mijn voornemen om me meer te focussen op beeldmateriaal. Meer fotograferen dus. En eigenlijk is dat een doel dat niet alleen tot foto’s voor mijn blog beperkt blijft. Ik wil sowieso meer fotograferen en er ook meer mee doen. En een beginnetje daarvan is het starten van een nieuw Instagramaccount. En begrijp me goed: ik heb echt niet de illusie dat ik ook een bekend fotograaf word ofzo. Zelfs niet dat ik ooit geld kan verdienen met fotografie. Maar ik wil wel graag andere dingen van mezelf laten zien. Want op mevrouwmiauw.nl en op het Instagramaccount van mevrouwmiauw.nl deel ik voornamelijk zachte, lieve, gezellige, schattige en lichte foto’s. Maar ik maak ook andere dingen.

Een poosje geleden liet ik dit al een beetje zien in het artikel over de “creatief fotograferen” cursus die ik volg. Het was de bedoeling dat ik meerdere artikelen over deze cursus zou maken maar met veel dingen die ik vaker zou willen doen, is dat een beetje verzand. Zeg maar gerust: ik heb gewoon geen artikel meer gemaakt. Dat kwam doordat ik met mijn resultaten van de tweede opdracht niet heel tevreden was, ik voor de derde opdracht mensen op de foto moest zetten en ik deze niet zomaar op mijn blog wil publiceren en doordat ik mezelf dan geen schop onder mijn kont geef.

Best jammer, want juist die creatief fotograferen cursus heeft mij laten inzien dat ik meer met fotografie kan dan ik al deed. En dat soort dingen vind ik eigenlijk juist heel erg leuk om te delen. En ik vind het leuk om te blijven experimenteren. Dat besef kreeg ik vandaag eigenlijk pas. Ik was bezig met mijn laatste opdracht voor de cursus. Het resultaat gaf me zo’n enorme kick waardoor ik me bedacht dat ik creatief/anders wil blijven fotograferen als de cursus afgelopen is. Maar ik weet ook van mezelf dat een stok achter de deur dan zeer welkom is. En zo’n Instagrampagina zou dat weleens kunnen zijn.

Het wordt een Instagrampagina waarop ik eigenlijk allerlei soorten foto’s wil delen. Creatieve foto’s afgewisseld met “normale” (wat dat dan ook mag zijn) foto’s. Het wordt geen pagina met een mooie feed maar een pagina met foto’s die ik graag wil laten zien. Een pagina die past bij mij als persoon: ik ben altijd al iemand geweest met een super brede interesse. En blijkbaar komt dat ook terug in mijn grootste hobby: fotografie.

En stiekem is dit artikel natuurlijk ook een klein reclamepraatje. Want ik zou het heel erg leuk vinden als mensen mijn nieuwe Instagrampagina gaan volgen. Niet dat ik het daar perse voor doe hoor. Maar een beetje interactie en een paar hartjes op Instagram zijn toch wel gezellig. Dus: merci als je Sara’s Shots gaat volgen op Instagram en staande ovatie als je dit hele artikel hebt gelezen.

Ben jij ook iemand met een brede interesse of specialiseer jij je liever?

5 Reacties

 1. Romy
  5 januari 2019 / 11:20

  Wat ontzettend leuk, zeg! Je eerste foto’s zien er al prachtig uit. En ook leuk dat je op deze manier je mooiste foto’s kunt plaatsen zonder je druk te maken over perfecte feeds en dergelijke 🙂 Ik ga je met plezier volgen.

 2. 5 januari 2019 / 11:38

  Happy New year! 🙂 En ik zou ook echt eens moeten leren hoe ik mijn camera optimaal kan gebruiken! Super tof 🙂

 3. 7 januari 2019 / 10:15

  Ik ben blij voor je! Goed dat je je op je nieuwe pagina geen zorgen gaat maken om hoe je feed eruit komt te zien, want uiteindelijk is die druk toch echt belachelijk – hoezeer je toch ook aan die ‘mooie’ feed vast blijkt te hangen als je wil groeien. Stom, haha! Veel succes en alsnog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, Sara!

 4. 14 januari 2019 / 22:05

  Ik heb een algemene interesse in papier, maar ik merk wel dat ik me steeds meer specialiseer.

Geef een reactie