Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmetica vertalen

Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmeticaBuitenlandse cosmetica: het blijft toch een spannend ding. Hier in Nederland gelden er bepaalde wetten omtrent ingrediënten die in cosmetica verwerkt mogen worden, maar in het buitenland wordt hier af en toe nog weleens anders over gedacht. Aangezien Aziatische cosmetica vaak voorzien is van een ingrediëntenlijst in de vorm van, voor mij, onleesbare tekentjes dacht ik altijd dat ik deze ingrediënten maar voor lief moest nemen. De tekentjes vertalen leek mij een onmogelijke klus, maar het is eigenlijk een fluitje van een cent. 

Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmetica vertalen met Google Translate app

Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmetica1. Zorg voor een telefoon of tablet met een camera en een functie waardoor je applicaties (apps) kan downloaden. Zorg voor een werkende internet verbinding en download de Google Translate app.

vertalen3

2. Kies links bovenaan de taal van de ingrediëntenlijst. Bij Aziatische cosmetica moet je gewoon even uitproberen welke taal het is. Vaak zit je met Koreaans of Chinees al helemaal goed.

3. Klink op het zwarte fototoestelletje dat zich onder in het witte vlak, en naast het microfoontje bevindt.

Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmetica4. Houd je telefoon boven de ingrediëntenlijst en zorg dat alle tekentjes er goed op staan. Je hoeft geen perfect rechte foto te maken, als je er maar voor zorgt dat alle tekentjes op de foto staan. Klik vervolgens op het rode bolletje met het cameraatje om een foto te maken.

Ingrediëntenlijst buitenlandse cosmetica5. De telefoon heeft nu een foto gemaakt. Er ontstaan witte blokjes om de woorden die herkend worden. Ik had de verkeerde taal gekozen, waardoor er maar een aantal woorden herkend werden. Als dit gebeurt dien je dus even terug te gaan naar stap 2. en een andere taal uit te kiezen. Als alle woorden omlijst zijn door blokjes, kun je klikken op “alles selecteren”. Op die manier worden alle blokjes in de juiste volgorde vertaald.

vertalen66. Lees wat er staat en interpreteer de tekst op de juiste manier. Google Translate is een wonder app, maar vertaalt soms te letterlijk vanuit een andere taal waardoor bepaalde woorden niet helemaal kloppen of zinnen niet lekker lopen. Het is een beetje leren interpreteren, maar over het algemeen is het niet zo lastig.

Door de bovenstaande 6 stappen wordt het vertalen van al die gekke en ingewikkelde Aziatische tekentjes een fluitje van een cent. Het is een ideale manier van het vertalen van een ingrediëntenlijst: het gaat super snel en het werkt heel erg handig. Ideaal voor dames die het leuk vinden om buitenlandse cosmetica uit te proberen maar wel graag willen weten wat zij op hun huid smeren.

Nu heb ik nog wel één vraag voor jullie. Ik vraag me namelijk af in hoeverre de ingrediëntenlijsten van Aziatische make-up echt betrouwbaar zijn. Ik heb gisteren een grote Google zoektocht gehouden omdat ik dit ook graag in dit artikel had willen vermelden, maar ik werd er helaas niet veel wijzer van. Dus ben of ken jij iemand die hier een antwoord op kan geven? Laat onder dit berichtje dan even een reactie achter of stuur een mailtje naar info@lovelowbudget.nl

P.S. Deze Google Translate app is door de fotofunctie natuurlijk ook heel erg handig voor andere dingen. Zo kun je stukken uit Engelstalige boeken of papers vertalen voor je studie. Vanuit ervaring weet ik dat dit erg prettig kan werken!

Share:

8 Reacties

 1. 8 december 2015 / 07:33

  Haha wat grappig dit. Ik heb het nooit zo geprobeerd maar moet ook zeggen dat ik vaak niet eens op de ingredientenlijst van Europese producten kijk. Oeps. Behalve bij natuurlijke producten en lipbalms. Dan boeit het me ook echt. Thanks voor de leuke tip!

 2. 8 december 2015 / 07:59

  Dankjewel voor de tip! En ik weet niet echt in hoeverre de ingrediëntenlijst van Aziatische producten betrouwbaar is.

 3. 8 december 2015 / 14:18

  Hoi! Leuk artikel! Persoonlijk zou ik producten uit andere continenten dan Europa niet zo snel gebruiken, maar dat heeft voornamelijk met mijn gevoelige huid te maken… Ik check voornamelijk of er parabenen, alcohol en parfum in verwerkt zit… Die vermijd je best bij een gevoelige huid.

  Groetjes
  Laura

 4. 8 december 2015 / 16:49

  Wel erg handig, maar ik durf ook echt niet te zeggen of de ingredientenlijsten zo betrouwbaar zijn.

 5. 8 december 2015 / 22:37

  Dit is een handige app zeg, die app ga ik downloaden zo handig! X

Geef een reactie