Iva Natura haarverzorgingsproducten

Iva Natura haarverzorgingsproducten

Waar de uitspraak “kleren maken de man” gaat over dat kleding iemand maken tot wie hij/zij is, geldt er voor mij een tweede belangrijke uitspraak: “het haar maakt Saar”. Ik denk dat als je mensen die mij een beetje kennen zal vragen of ze deze uitspraak kunnen bevestigen, ze driftig knikkend en volmondig “JA” zullen antwoorden. Mijn krullen maken mij echt mij. Vroeger had ik vaak ruzie met mijn haren. Toen ik in mijn “wilde haren periode” há, hoe toepasselijk?! doormaakte, moesten mijn vriendinnen vaak op mij wachten als we op stap gingen omdat ik mijn haar nog even moest temmen voor de spiegel. Beetje bij beetje leerde ik met mijn haren om te gaan. En nu, een aantal jaren later, maak ik geen ruzie meer met mijn haren. Ik weet precies wat goed is voor mijn haren en hoe ik er voor kan zorgen dat ze doorgaans goed zitten. En de Iva Natura haarverzorgingsproducten mochten de afgelopen weken ook hun steentje bijdragen mijn coupe du curls.

Eerst even iets meer informatie over Iva Natura.  Dit is een Turks beautymerk dat gebruikt maakt van kruiden, planten extracten, mineralen en andere natuurlijke stoffen waarmee zij producten creëren die voortkomen uit de natuur. Het merk heeft op dit moment 26 producten. Al deze producten zijn biologisch gecerificeerd door ETKO. Dit valt onder Cosmos Organics: een overkoepelende organisatie voor biologische cosmetica. Iva Natura is uiteraard dierproefvrij en alle producten zijn vegan.

Iva Natura Shampoo Dry Hair

Beloftes

Deze shampoo belooft het haar te voeden en op een milde wijze te reinigen. Deze shampoo is bereid met heermoes extract. Deze plant heeft veel positieve eigenschappen. Zou zou deze plant genezend zijn en helpen de haarzakjes en de hoofdhuid te voeden waardoor het vochtbalans van de haar verbetert. Het zou droog haar weer glanzend, sterk en stralend maken. Deze shampoo is bedoeld voor de verzorging van droog en beschadigd haar.

Ingrediënten

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate**, Cocamidopropyl Betaine**, Rosa damascena (Rose) Flower  Water*, Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Water*, Thymus vulgaris (Thyme) Leaf Water*, Glycerin (and) Aqua (and) Hydrolyzed Glycosaminoglycans (and) Hydrolyzed Rice protein (and) Hyaluronic acid, Decyl Glucoside**,Equisetum arvense (Horsetail) Extract (AP), Olea Europaea (Olive) Leaf Extract (AP), Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Sodium Benzoate**, Citric acid**.

*: Organic Certificated
**: Approved For Organic Cosmetic
AP: Anatolian Plant

12% of the total ingredients come from organic farming.
98,02% of the total ingredients are of natural origin.

Mijn ervaring

Voor mij is het belangrijk dat ik een shampoo heb die reinigt maar tegelijkertijd niet te heftig reinigt. Anders loop ik echt met een bos strooi op mijn hoofd rond. Deze shampoo reinigt mijn haren inderdaad op een milde manier en zorgt er voor dat mijn haren er gezond en glanzend uitzien na een wasbeurt. Precies wat ik nodig heb.

Een fles Iva Natura shampoo voor droog haar van 400 ml. kost €13,95

Iva Natura Conditioner Dry Hair

Beloftes

Deze conditioner moet het haar voeden, het haar soepel en glanzend maken en de veerkracht versterken. Deze conditioner bevat olijfolie, arganolie en sheabutter. Door deze ingrediënten krijgt de droge haarvezel weer meer glans, elasticiteit en structuur.

Ingrediënten

Aqua, Thymus vulgaris*, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate**, Olea europaea Fruit Oil*, Argania spinosa Kernel Oil*, Shea Butter*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Phospholipids (And) Glycine Soja (Soybean) Oil (And) Glycolipids (And) Glycine Soja (Soybean) Sterols** , Dicaprylyl Ether (And) Lauryl Alcohol**, Sodium Benzoate**, Olea europaea (Olive) Fruit Oil Extract (AP), Juglans nigra Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol(1) (And) Lecithin (2)**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Myrtus communis*, Fragrance

*: Organic Certificated
**: Approved For Organic Cosmetic
AP: Anatolian Plant

24% of the total ingredients come from organic farming.

Mijn ervaring

Zonder conditioner geen leven voor mij. Oke, dat is lichtelijk overdreven maar conditioner is erg belangrijk voor mijn haren. In eerste instantie om mijn haren te voeden, maar ook om mijn haren mee te ontklitten. Deze conditioner is goed in het eerste punt en iets minder goed in het tweede punt. Maar eerlijk is eerlijk: voeden en voor mooie bouncy krullen zorgen is iets wat deze conditioner absoluut doet.

Een fles Iva Natura conditioner voor droog haar bevat 250 ml. en kost €11,95

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Beloftes

Eén van de belangrijkste ingrediënten van dit haarmasker is laurier. Dit staat bekend om haar reinigende eigenschappen en daarnaast zou het ook voor versteviging van het haar moeten zorgen, roos bestrijden en de bloedsomloop stimuleren. Samen met de tijm belooft dit haarmasker een reinigende werking op haar en hoofdhuid te hebben. Tijm heeft tevens antibacteriële eigenschappen en zou de haargroei moeten bevorderen. Het masker belooft ook de haarwortels te beschermen, de hoofdhuid tegen uitdroging te beschermen en voor levendig, gezond en mooi glanzend haar te zorgen.

Ingrediënten

Ingredients (INCI):

Aqua, Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Water*, Cetearyl Alcohol**,Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Water*,  Glyceryl Stearate**, Argania Spinosa Kernel Oil*, Butyrospermum Parkii Oil*, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Dicaprylyl Ether (and) Lauryl Alcohol**, Laurus Nobilis (Laurel) Leaf Extract (AP), Thymus Vulgaris (Thyme) Extract (AP), Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **, Benzyl Alcohol (and) Dehydroacetic Acid**, Sodium Benzoate**, Citric Acid**.

*: Organic Certificated
**: Approved For Organic Cosmetic
AP: Anatolian Plant

20% of the total ingredients come from organic farming.
99,2% of the total ingredients are of natural origin.

Mijn ervaring

Dit lekkere volle masker is een hele fijne combi met de shampoo. Het zorgt niet alleen voor een volle en gezond uitziende bos haren, maar ook voor een ontzettend lekkere geur. Als ik mijn haren met de shampoo en dit masker heb verzorgd, ben ik de hele dag blij door de geur die om mij heen hangt. En niet alleen ik ben blij: ook mijn vriend vindt het heerlijk ruiken.

Een pot Iva Natura Nourishing Hair Mask van 250 ml. kost €14,95

Iva Natura haarverzorgingsproducten

De haarverzorgingsproducten van Iva Natura zijn mij prima bevallen. De combinatie van de producten werkt voor mij erg goed. Door het gebruik van deze producten blijft mijn haar gezond, glanzend en lekker bouncy en dat is precies wat ik nodig heb. Een fijne bijkomstigheid is ook dat ik de geur ontzettend lekker vind: zacht en poederachtig, echt heerlijk. Als ik dan toch één puntje van kritiek mag geven: jammer dat de fles conditioner kleiner is dan de fles shampoo. Voor een conditionerlover als ik kan de fles conditioner eigenlijk niet groot genoeg zijn.

De Iva Natura haarverzorgingsproducten zijn verkrijgbaar op de site van Way2Natural 

Gebruik jij graag een haarmasker?

Share:

5 Reacties

 1. 5 april 2018 / 07:21

  Oeh, deze producten klinken echt heel erg fijn! Ik kan me voorstellen dat je juist met een bos krullen behoefte hebt aan goede verzorgingsproducten voor je haar. Fijn om te horen dat deze producten je dat kunnen bieden! Zelf gebruik ik bijna nooit haarmaskertjes en zelfs conditioner laat ik vaak achterwege. Misschien moet ik me daar toch ook maar eens aan gaan wagen ?

 2. 5 april 2018 / 08:37

  Hey deze producten ken ik! Het zijn zeker fijne producten ?

 3. Cecile
  12 april 2018 / 10:00

  Hoi, dat klinkt goed deze producten! Is de geur van de shampoo, de conditioner en het haarmasker hetzelfde? Dankjewel!

  • 12 april 2018 / 10:03

   Dag Cecile. De geuren zijn niet hetzelfde. De ingrediënten zijn ook anders, vandaar.

   • Cecile
    12 april 2018 / 10:10

    Dankjewel voor je reactie!

Geef een reactie