JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel

JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan zweetoksels en zweetluchtjes. Een goede deodorant is dus een absolute must. Ik ben me de laatste tijd wat verder gaan verdiepen in deodorant en de ingrediënten die in de meeste soorten deodorants gebruikt worden. Ik moet bekennen dat ik sinds deze research nogal kieskeurig ben geworden. Zo vermijd ik tegenwoordig deodorant waar aluminium in verwerkt zit en ook parabenen zie ik liever niet mer op het ingrediëntenlijstje staan. Mocht je je afvragen waarom ik dit vermijd dan is Google je friend. Ik kreeg de kans om de JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel te testen tijdens mijn deo-zoektocht.

   jason4De JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel is een deodorant in de vorm van een roller (goh, verrassend..). Deze deodorant bevat geen alcohol, aluminium chlorohydrate, parabenen, ftalaten en propylene glycol. Wat er dan wel inzit? Onder andere  biologische tea tree olie, vitamine E.

Beloftes

De JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel komt met een aantal beloftes. Dit product zou op effectieve wijze geurtjes moeten bestrijden en voor langdurige bestrijding moeten zorgen. Deze deodorant bevat graan en rijst wat er voor moet zorgen dat geurtjes geneutraliseerd worden. Het pompelmoespittenextract moet de bacteriën bestrijden die voor het zweetgeurtje zorgen. De lavendel en vitamine E moeten de oksels verzachten.

Ingrediënten

Aqua (Purified Water), Lavandula Angustifolia (Lavender Hydroflorate)*, Salvia Officinalis (Sage Extract)*, Calcium Starch Octenyl Succinate, Glycerin (Vege), Octyl Palmitate, Lavandula Angustifolia (Lavender Oil), Zea Mays (Corn Starch)*, Ceteareth-20, Zinc Ricinoleate, Sodium Bicarbonate, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Oil)*, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis Gel*, Stearyl Alcohol, Coriandrum Sativum (Coriander Oil), Polysorbate 60, Arnica Montana (Arnica Extract), Soyethyl Morpholinium Ethosulfate, Salix Alba (White Willow Bark Extract), Panthenol (Vit. B5), Lonicera Japonica (Honeysuckle Extract), Allantoin, Dimethyl Sulfone (MSM), Xanthan Gum, Citrus Grandis (Grapefruit Seed Extract), Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Essential Oil Blend
*Gecertificeerd biologisch ingrediënt

jason-deo3

Mijn ervaring

Wat me meteen opviel toen ik de dop van het product afdraaide, was de geur. Eerlijk is eerlijk: daar werd ik niet meteen vrolijk van. Het doet me een beetje denken aan schoonmaakazijn waar een lavendelgeurtje aan toe is gevoegd. Je kunt je voorstellen dat zoiets niet echt in de smaak valt. Toch ben in deze deodorant vol goede moed gaan testen en ik moet toegeven dat de tweede indruk van dit product een stuk beter is. Nee, de deodorant ruikt niet echt heel lekker wanneer je hem aanbrengt. Ik merk dat de geur gelukkig snel verdwijnt maar dat ik wel beschermd ben tegen nare geurtjes. Het is natuurlijk jammer dat deze deodorant geen goddelijke geur heeft, maar ik verkies mijn gezondheid toch boven een lekker geurtje. 

JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel conclusie

jason-deo2Als ik aan deodorant denk dan denk ik aan een lekker frisse geur. Dat heeft deze deodorant absoluut niet. De geur doet me een beetje denken aan schoonmaakazijn waar lavendel in verwerkt zit. Niet echt lekker dus. Gelukkig vervliegt de geur snel en doet de JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel wel wat hij belooft: beschermen tegen nare geurtjes. En hoewel het jammer is dat ik de geur niet lekker vind, ben ik over één ding vrij zeker: ik kies liever voor een deodorant met zo min mogelijk schadelijke stoffen dan voor een deodorant met ingrediënten waar allerlei wilde cowboyverhalen over rondgaan.

De JĀSÖN Natural Roll On Deodorant Lavendel is te koop bij BigGreenSmie.nl voor €6,95 

Wat voor deodorant gebruik jij graag?

Share:

5 Reacties

 1. 7 december 2016 / 08:35

  Wat jammer van de niet zo fijne geur, maar gelukkig doet hij verder wel wat een deodorant moet doen. Ik heb me hier eigenlijk nog nooit echt in verdiept, maar ga eens googlen op die ingrediënten.

  • 14 december 2016 / 21:57

   Ik heb er ook niet heel veel verstand van, maar ik word toch niet zo vrolijk van de spookverhalen die rondgaan over veel ingrediënten in cosmetica. Dus probeer ik steeds bewuster te kiezen.

 2. 7 december 2016 / 09:38

  Super goed artikel, ik ben het helemaal met je eens! Ik transpireer snel/veel dus ik ben wel benieuwd of hij me zou helpen!

 3. 7 december 2016 / 17:11

  Jammer van de geur. Ik ben zelf niet zo fan van rollers.

Geef een reactie