JĀSÖN Organic Biotin Shampoo & Conditioner

JĀSÖN Organic Biotin Shampoo & Conditioner

Het verzorgen van mijn haren blijft een dagelijks terugkerende klus. Voor veel vrouwen, gok ik zo, maar voor mij met mijn krullenbos is het echt van essentieel belang dat ik er iedere dag aandacht aan besteed. Als ik mijn haren één dag niet verzorg en ontklit dan loop ik met een soort dreadlocks rond. Iets waar ik niet echt op zit te wachten. Om mijn haren te verzorgen, zijn een fijne shampoo en conditioner het halve werk. Vooral conditioner is heilig voor mij. Ik ontving de JĀSÖN Organic Biotin Shampoo & Conditioner voor beschadigd haar en heb deze (samen met mijn vriend!) aan de test onderworpen.

JĀSÖN Organic Biotin Shampoo

De JĀSÖN Organic Biotin Shampoo komt ik een behoorlijk grote fles van 500 ml. JĀSÖN heeft er een handje van om hun producten te verpakken in grote flessen en dat is eigenlijk alleen maar goed. Op die manier hoef je minder vaak een nieuw product aan te schaffen en bespaart het dus verpakkingsmateriaal. De shampoo is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar.

Beloftes

Deze shampoo zou de haren op een milde wijze wassen en tegelijkertijd de hoofdhuid kalmeren. De biologisch gecertificeerde extracten van goudsbloem, kamille, ginseng, aloë vera, vitaminen A, C en E en maar liefst 22 keratine aminozuren die deze shampoo bevat, bieden een uitkomst bij een geïrriteerde, droge hoofdhuid en gespeten punten. De ingrediënten dringen door tot in de haarschacht en zorgen op die manier voor langdurige hydratatie waardoor gespleten punten zichtbaar verminderen. Tegelijkertijd geeft deze shampoo je haar meer volume en glans. 

Ingrediënten

Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice(1), Calendula Officinalis Flower Extract(1), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract(1), Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Equisetum Arvense Leaf Extract(1), Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract(1), Panax Ginseng Root Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Ascorbyl Palmitate, Biotin, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Menthol, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Alcohol(1), Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Fragrance (Parfum).
(1)Biologisch gecertificeerd ingredient

Mijn ervaring

Wat een super lekkere shampoo is dit. Ik heb een hekel aan haren wassen omdat mijn krullen dan altijd zo droog worden. Met deze shampoo valt dit reuze mee. Na het uitspoelen van deze shampoo voel ik dat mijn haren heel erg lekker zacht zijn. Om nog maar te zwijgen over de geur van deze shampoo. Heer-lijk. Ik kan de geur eigenlijk niet echt omschrijven maar ik denk dat poederig het juiste woord is. Ik vind de geur best vrouwelijk, maar mijn vriend gebruikt deze shampoo ook met heel erg veel plezier. Vandaag zei hij nog: als deze shampoo op is dan koop ik hem opnieuw.

JĀSÖN Organic Biotin Conditioner

En dan het, wat mij betreft, meest essentiële product van het stel: de conditioner. Ook dit product komt in dezelfde grote verpakking als de shampoo en ook deze conditioner is, net als de shampoo, ontwikkeld voor beschadigd haar.

Beloftes

Deze biotine conditioner is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar. De formule op basis van 3 proteïnen en de exclusieve combinatie van planthenol-3 goudsbloem, ginseng en kamille brengt de geïrriteerde en droge hoofdhuid opnieuw tot leven. Daarnaast wordt de haargroei gestimuleerd. Dit is een baanbrekende formulering op basis van niet-vette vochtinbrengers, vitaminen,mineralen, proteïnen en zorgvuldig uitgekozen botanische bestanddelen. Al na het eerste gebruik zou je moeten merken dat je haren gezond en glanzend zijn.

Ingrediënten

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Stearyl Dimethyl Benzyl Ammonium Chloride, Polysorbate 60, Aloe Barbadensis Leaf Juice(1), Calendula Officinalis Flower Extract(1), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract(1), Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract(1), Eqisetum Arvense Leaf Extract(1), Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract(1), Panax Ginseng Root Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil(1), Hydrolyzed Wheat Protein, Biotin,Linoleic Acid, Linolenic Acid, Panthenol, Tocopherol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, , Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Glyceryl Stearate, Menthol, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Alcohol(1), Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Benzoate, Fragrance (Parfum).
(1)Biologisch gecerticifeerd ingredient 

Mijn ervaring

This is heaven! Echt, wauw. Sinds ik overgestapt ben op meer natuurlijke haarverzorging, was ik best wel aan het “worstelen” met het vinden van een goede conditioner. Veel conditioners waren heel prettig, maar waren niet zo goed in het ontklitten van mijn haren. Dit doordat de contioners geen siliconen bevatten. Deze conditioner ontklit mijn haren echt heel erg goed. Wat een verademing om dit heerlijke product in de badkamer te hebben. De geur is hetzelfde als van de shampoo: ontzettend lekker. Over de belofte dat dit product de haargroei zou versnellen, kan ik weinig zinnigs zeggen. Dat vind ik altijd een erg lastig meetbare belofte. Maar als het zo zou zijn, is het natuurlijk wel mooi meegenomen.

JĀSÖN Organic Biotin Shampoo & Conditioner conclusie

Zoals je, als je bovenstaande lap tekst helemaal gelezen hebt, wel kunt lezen: ik ben heel erg enthousiast over de JĀSÖN Organic Biotin Shampoo & Conditioner. Mijn krullende haren zien er gezond uit, ruiken super lekker en de conditioner ontklit mijn haren heel erg goed. Na het gebruik van deze conditioner zijn mijn haren heel gemakkelijk doorkambaar. Van dit soort producten word ik oprecht blij.

Zowel de shampoo als de conditioner zijn voor €8,95 te koop bij BigGreenSmile.nl

Wat vind jij belangrijker: een goede shampoo of een goede conditioner?

Share:

7 Reacties

 1. 5 maart 2017 / 07:58

  Goed om te horen dat jij én je vriend zo enthousiast zijn over deze shampoo en conditioner! Ik gebruik nu Kruidvat huismerk, maar merk dat die shampoo niet zoveel bijzonders doet. Conditioner gebruik ik eigenlijk maar zelden, maar het scheelt dat ik vrij makkelijk haar heb ;)

 2. 5 maart 2017 / 10:37

  Herkenbaar dat je met een krullenbol niet zomaar eender wat kan doen. Ik moet het elke dag nat maken (wassen hoeft niet dagelijks) wil ik er niet uitzien als een baal stro. En toch zijn mensen soms jaloers op die krullen ;-)

  • 5 maart 2017 / 11:38

   Ik moet ze inderdaad ook iedere dag nat maken. Ik gebruik iedere dag cremespoeling/conditioner en maar één keer in de week shampoo. Ik ben ook wel blij met mijn krullenbos hoor. Jij hopelijk ook?

   • 5 maart 2017 / 16:47

    Ja hoor, inmiddels wel, vroeger meer een haat-liefde verhouding ?

 3. 5 maart 2017 / 12:51

  Dat klinkt als een hele fijne shampoo en conditioner!

 4. 5 maart 2017 / 15:50

  Ik vind de haarverzorging van Jason ook erg fijn! De producten bevatten beiden trouwens wel siliconen, ik denk dat ze daarom ook zo fijn werken ;) Zowel ‘Cyclopentasiloxane’ als ‘Dimethicone’ zijn siliconen.

Geef een reactie