Karine Jackson haarproducten [Beauty Kitchen]

Karine Jackson haarproducten [Beauty Kitchen]

Nieuwe haarproducten die aan mijn eisenlijstje (dierproefvrij, natuurlijk en sowieso vegetarisch) voldoen, wekken bij mij altijd nieuwsgierigheid op. Want hoewel ik echt tevreden ben met mijn krullenbos en mijn spiraalvormige lokken over het algemeen goed meewerken, weet ik heel goed dat ik dat te danken heb aan goede haarproducten. Goede producten voor verzorging en styling zijn voor mij namelijk echt van essentieel belang. Als ik geen fijne conditioner heb dan kom ik ‘s morgens niet door mijn haren heen en ontstaat er één groot klittennest. En als ik geen goede stylingsproducten heb dan loop ik rond als een soort van spinnenragger. Dus als ik de kans krijg om te testen of bepaalde nieuwe producten fijn werken voor mijn haren of mijn haren zelfs nog blijer maken dan zeg ik daar uiteraard geen nee tegen. Daarom was ik ook zo blij dat ik een aantal Karine Jackson haarproducten thuisgestuurd kreeg. Een mooie nieuwe lijn van één van mijn favoriete merken: Beauty Kitchen.

Ik ontving drie verschillende producten van Karine Jackson: the cleanser (de shampoo), the moisturizer (de conditioner) en the nourisher (haarolie). Leuk om te vermelden is dat Karine een wereldwijde pionier is in duurzame en natuurlijke haarverzorging, Alle producten zijn dus dierproefvrije, 100% natuurlijke en vegan haarproducten. Haar salon in Londen is al meerdere malen bekroond. Dat belooft veel goeds dus.

Karine Jackson, the cleanser

Let’s start met een product dat vrijwel iedereen gebruikt: shampoo. Iets wat ik zelf minder vaak gebruik omdat het ontvetten (iets wat je met shampoo doet) van het haar niet echt goed is voor krullend haar. Deze shampoo doet voor mijn haar wat het moet doen. Mijn haren worden schoon maar niet extreem ontvet. Dat komt doordat er geen agressieve reinigers in deze shampoo zitten. Voor mijn krulhaar is dat echt ideaal.

Verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €13,99

Ingrediënten

Aqua (Water), aloe barbadensis (Organic Aloe Vera) leaf extract, sodium cocoamphoacetate (Coconut Oil), disodium lauryl sulfosuccinate (Coconut Oil), cocamidopropyl betaine (Coconut Oil), erythritol (Corn Starch), lauryl glucoside (Corn Sugar), glyceryl oleate (Vegetable), coco glucoside (Coconut Sugar), crambe abyssinica phytosterol esters (Abyssinian Oil), pouteria sapota (Sapote Oil) seed oil, *lavandula angustifolia (Lavender) flower oil, *citrus limon (Lemon) peel oil, *mentha piperita (Peppermint) leaf oil, *mentha viridis (Spearmint) leaf oil, *juniperus virginiana (Cedarwood) wood oil, *cananga odorata (Ylang Ylang) flower oil, *backhousia citriodora (Lemon Myrtle) leaf oil, *angelica archangelica (Angelica) root oil, *michelia alba (Magnolia) flower oil, glycerin (Vegetable), sorbitan sesquicaprylate (Coconut Oil), sodium chloride (Salt), benzyl alcohol (Vegetable), dehydroacetic acid (Organic Acid), **linalool, **limonene, **citral.

Karine Jackson, the Moisturiser

Dan komen we bij een van de meest belangrijke producten voor mij: de conditioner. Voor mij is het belangrijk dat een conditioner het haar verzorgt maar ook ontklit. Mijn haar zit namelijk, zeker nu het kouder is en ik vaak een sjaal draag, na één dag behoorlijk in elkaar. Helaas biedt dit product niet helemaal wat ik nodig heb. Qua verzorging zit het wel snor, maar op het gebied van ontklitten is dit ‘m niet. Ik kan me voorstellen dat dit een heerlijk product is voor dames die alleen verzorging nodig hebben. Maar voor haren die flink in de knoop (kunnen) zitten, doet dit product naar mijn mening te weinig.

Verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €13,99

Ingrediënten

aqua (Water), crambe abyssinica phytosterol esters (Abyssinian Oil), pouteria sapota (Sapote Oil), guar hydroxypropyltrimonium chloride (Guar Bean), cetearyl alcohol (Coconut Oil), glycerin (Vegetable), distearoylethyl dimonium chloride (Vegetable), hydrogenated ethylhexyl olivate (Olive Oil), hydroxypropyltrimonium honey (Honeyquat), butyrospermum parkii (Shea Butter), cocos nucifera (Coconut Oil), *lavandula angustifolia (Lavender), *citrus limon (Lemon), *mentha piperita (Peppermint), *mentha viridis (Spearmint), *juniperus virginiana (Cedarwood), *cananga odorata (Ylang Ylang),*backhousia citriodora (Lemon Myrtle), *angelica archangelica (Angelica), *michelia alba (Magnolia), coco caprylate (Coconut Oil), hydrogenated olive oil, sorbic acid (Vegetable), benzyl alcohol (Vegetable), dehydroacetic acid (Organic Acid), **linalool, **limonene, **citral.

Karine Jackson, the Nourisher

Nadat mijn haar gewassen is, kan het altijd een lekkere boost gebruiken. Ik gebruik iedere dag haarolie en haarcrème. Deze haarolie vind ik erg prettig in gebruik. Door het pipetje kan ik goed doseren en het laat zich goed opnemen in mijn haren. Op dit moment men ik het met de leave-in conditioner van Giovanni en dat werkt echt heel prettig voor mij.

Verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €17,99

Ingrediënten

prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond Oil), coco caprylate (Coconut Oil), coconut alkanes (Coconut Oil), crambe abyssinica phytosterol esters (Abyssinian Oil), pouteria sapota (Sapote Oil), cocos nucifera (Coconut Oil), hydrogenated olive oil (Olive Oil), coco caprylate (Coconut Oil), simmondsia chinensis (Jojoba Oil), *lavandula angustifolia (Lavender), *citrus limon (Lemon), *mentha piperita (Peppermint), *mentha viridis (Spearmint), hydrogenated olive oil (Olive Oil), *juniperus virginiana (Cedarwood), *cananga odorata (Ylang Ylang),*backhousia citriodora (Lemon Myrtle), *angelica archangelica (Angelica), *michelia alba (Magnolia), hydrogenated olive oil (Olive Oil), **linalool, **limonene, **citral, **geraniol, **benzyl benzoate, **benzyl salicylate, **farnesol.

Karine Jackson haarproducten 

Ik vind het ontzettend mooi dat Beauty Kitchen met de Karine Jackson haarproducten nu ook een haarverzorgingslijn heeft uitgebracht. Vooral dat er ook stylingsproducten in het assortiment zitten. Want die zijn over het algemeen vrij lastig te krijgen als je zoekt naar duurzame producten. Hoera voor meer dierproefvrije, natuurlijke en vegan haarverzorging dus. En hoewel de conditioner niet mijn favoriete product is, vind ik de shampoo wel erg fijn en gebruik ik de haarolie iedere dag met veel plezier.

Alle producten zijn te koop bij Holland & Barrett

Wat zijn jouw favoriete haarproducten?

Share:

3 Reacties

 1. Romy
  19 december 2018 / 07:42

  Wat een mooie producten! Ik vind ze alleen al een feestje om te zien qua verpakking. En zo te horen zijn de haarolie en conditioner echt wel een aanrader. Zo fijn dat je daarin twee fijne producten hebt gevonden 🙂

 2. 19 december 2018 / 11:40

  Dit merk kende ik nog niet, maar het klinkt goed zeg!

 3. 19 december 2018 / 18:39

  Wat een mooie foto’s ❤ Ook bij mij was niet alles favoriet, maar het is wel super tof!

Geef een reactie