Kattenfilms om tweede kerstdag te kijken

Kattenfilms om tweede kerstdag te kijken

Tweede kerstdag stond “vroeger” bij ons altijd in het teken van – hoe kan het ook anders? – lekker eten en de TV. Vaak eindigde we ‘s avonds voor de TV om een fijne familiefilm te kijken. Tegenwoordig vieren we tweede kerstdag samen met mijn gezin en het gezin van mijn vriend bij ons thuis. Toh weet ik zeker dat er heel vanavond toch heel wat mensen lekker onder een dekentje voor de buis kruipen. Daarom heb ik een aantal leuke kattenfilms op een rijtje gezet waarmee jij kerst 2016 op tweede kerstdag nog een tikkeltje knusser kunt maken.

Kattenfilms: De Aristokatten

Disneyfilms zijn natuurlijk altijd goed met kerst. Een disneyfilm met katten is natuurlijk een extra groot feestje. Als operazangeres Adelaide “Madame” Bonfamille haar testament op laat maken en haar butler er achter komt dat al haar bezittingen na haar dood naar haar katten zullen gaan, is hij woest. Hij zal er alles aan doen om moederkat Duchess en haar drie kittens, dochter Marie te laten verdwijnen in de hoop dat hij als erfgenaam aangesteld zal worden. Zal dit hem lukken?

Kattenfilms: Flits en het magische huis

Het arme katertje genaamd Flits wordt in de steek gelaten en belandt op straat. Hij komt al zwervend bij het huis van goochelaar Laurens. Laurens is gek op poezen en kleine Flits is dus ook meer dan welkom. Flits wordt ook snel vriendjes met de meeste andere dieren en het speelgoed in huis. Toch zijn er twee dieren die niet zo blij zijn met Flits: het oude konijn en de muis. Laurens belandt op een dag in het ziekenhuis zijn valse neef Daniël probeert van de gelegenheid gebruik te maken om het huis van Laurens te verkopen. Hier moeten Frits en de andere dieren en speelgoed een stokje voor steken. Ze maken van het huis een spookhuis zodat potentiële kopers het huis al gillend verlaten.

Kattenfilms: A Street Cat Named Bob

Woon je in de buurt van Amsterdam of Den Haag en vraag je je af hoe je tweede kerstdag in zal vullen? Ga naar de bioscoop om deze film te gaan kijken! Deze film is een verfilming van het boek “Bob de straatkat”. Bob de Straatkat is een waargebeurd verhaal. Het gaat over James en Bob. James is een man die leeft van een bestaan als straatmuzikant. Hij heeft vroeger de verkeerde keuzes gemaakt waardoor hij verslaafd is geraakt wat uiteraard voor de nodige nare gevolgen heeft gezorgd. Zijn leven is kleurloos, tot hij Bob ontmoet. Een gewonde kat die hij vindt het het trappenhuis van zijn appartementencomplex. Hij besluit het beestje in huis te nemen en te verzorgen tot het beestje sterk genoeg is om weer als straatkat te gaan leven. Maar Bob heeft hele andere plannen, hij is namelijk niet bij James weg te slaan. Tussen James en Bob ontstaat een enorm hechte vriendschap. Bob vergezelt James tijdens de momenten dat hij als straatmuzikant de kost voor hun beide probeert te verdienen. Al gauw merkt James dat Bob een bijzondere aantrekkingskracht heeft op mensen waardoor het leven van zowel Bob als James op een ontroerende manier verandert.


Als ik op tweede kerstdag geen plannen had dan wist ik het wel: dan ging ik lekker de hele dag poezenfilms kijken samen met Vlinder, warme chocolademelk en een lekkere portie kerstkransjes. Why couldn’t it be christmas everyday?

Wat ga jij vandaag op tweede kerstdag doen?

Share:

6 Reacties

 1. 26 december 2016 / 08:59

  Leuke tips om op deze feestelijke dag films te kijken ;-)

  Xoxo

 2. 26 december 2016 / 10:02

  Die film van Flits kende ik nog niet. Daar wil ik zeker een keer naar gaan kijken. Ook naar de film van Bob de Straatkat ben ik erg benieuwd. Zou leuk zijn als ik die dit jaar nog kan zien.
  Geniet lekker met Vlinder van tweede kerstdag!

 3. 26 december 2016 / 11:00

  De Aristokatten blijft een van mijn favoriete disney films

 4. 26 december 2016 / 12:37

  De eerste ken ik. De andere twee nog niet. De laatste wil ik nog steeds zien.
  Zelf heb ik laatst ‘nine lives’ gekeken en grumpy cat film. De laatste vond ik wat tegenvallen.

 5. 27 december 2016 / 19:48

  De Aristokatten is echt nostalgie, zo lang geleden dat ik die gezien heb! :) Mijn kerstdagen waren (helaas) te goed gevuld om tijd vrij te maken voor een kerstfilm.

 6. 4 maart 2017 / 21:09

  De Japanse film “rent-a-cat/rent-a-neko” is ook een echte aanrader (zeker als je van de typische Japanse films houd)!

Geef een reactie