Kattenharen verwijderen met een Thomas stofzuiger

Kattenharen verwijderen met een Thomas stofzuiger

Vlinder is het aller grootste schatje van de hele wereld hoor. Don’t get me wrong. Maar er is één mini klein nadeeltje aan onze poezendame: haar haaruitval. Dit nadeeltje is te verwaarlozen hoor, want haar schattigheid wint het van alle eventuele nadeeltjes, maar feit is wel dat er een nadeeltje is. Want zomer of winter, lente of herfst: Vlinder heeft altijd last van haaruitval. In de lente en de zomer is het uiteraard een heel stuk erger dan in de herfst en winter, maar het speelt eigenlijk altijd wel. En iedereen die een kat heeft, weet dat kattenharen verwijderen een kriem kan zijn. Het lijkt soms wel alsof die lieve poezelige haartjes stiekem een soort superlijm bevatten waardoor ze overal aan blijven kleven. Daarom is een goede stofzuiger in huis geen overbodige luxe als je samenwoont met een kattenvriend of poezenvriendin.

Kattenharen verwijderen

Kattenharen verwijderen

Tot mijn grote vreugde ontving ik een stofzuiger van Thomas. Om de strijd met Vlinder haar haren aan te gaan. Thomas stofzuigers zijn er speciaal voor dierenvrienden. En als stofzuigers speciaal voor dierenvrienden zijn dan betekent het ook dat ze de strijd met de dierenharen aandurven. Precies wat ik nodig heb om er voor te zorgen dat onze grijze bank grijs blijft en mijn vriend wat minder moppert over kattenharen.

Kattenharen verwijderen

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets (een hele mond vol) stofzuiger is er eentje zonder zak. Vanuit duurzaamheidsperspectief vind ik dat in ieder geval heel erg prettig. Ook zorgt deze stofzuiger voor verfrissing van de lucht. De stofzuiger is voorzien van een aantal standen, waaronder een ECO stand. Maar ook een zeer krachtige zuigstand. En dat is echt niet overbodig met veel kattenharen. Ook wordt deze stofzuiger geleverd met een aantal opzetstukken. Twee grote, waarvan eentje met ronddraaiende borsteltjes (komt dit net zo vaag over als ik denk?) waardoor haren goed verwijderd worden van kleden en tapijten. En ook nog kleintjes waarmee je bijvoorbeeld stoelen en banken kan ontharen. Nog een fijne bijkomstigheid: de stofzuiger is heel wendbaar. Dat klinkt als een onbelangrijk detail maar ik merk echt dat de stofzuiger soepel beweegt. Ook maakt de stofzuiger minder herrie dan onze vorige stofzuigers. Dit alles maakt dat stofzuiger een íets minder vervelend klusje wordt.

Zelfs Vlinder vindt stofzuigen met deze Thomas stofzuiger een feestje, zoals op bovenstaande foto te zien valt. Sinds we deze stofzuiger hebben, neemt Vlinder actief deel aan het huishouden. Ze vervuilt ons kleed en banken en stoelen zelf maar ruimt dit vervolgens ook weer zelf op.

Oke, dat is allemaal een beetje overdreven natuurlijk. Maar ik merk wel het verwijderen van kattenharen een heel stuk gemakkelijker gaat met deze stofzuiger van Thomas. Een echte aanwinst voor een dierenvriend zoals ik.

Heb jij ook een goede stofzuiger voor het verwijderen van dierenharen?

2 Reacties

  1. rinus
    10 januari 2019 / 08:45

    Ik haal eerst een vochtig washandje over de bank om de kattenharen te doen oprollen en zo te verwijderen en zo op te zuigen ,gaat hartstikke goed.

  2. 22 januari 2019 / 20:12

    Wat een fijne stofzuiger, dat zou ook echt van pas komen hier met een hond en drie katten! Vaak gebruik ik zo’n lintroller, maar een stofzuiger is natuurlijk veel sneller en goedkoper in gebruik. Wat is Vlinder een schatje zeg, dat ze zo dicht bij de stofzuiger durft vind ik ook zo grappig, die van mij vliegen het hele huis door als ik hem tevoorschijn tover 😅

Geef een reactie