Kiko smart lipsticks no. 915 & 926

Kiko smart lipsticks no. 915 & 926

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik was tot een paar weken terug niet in het bezit van een Kiko lipstick. Gezien mijn kleine obsessie voor mooie beauty producten is dat best bijzonder. Aan de reviews die ik voorbij had zien komen, lag het in ieder geval niet want die waren allemaal ontzettend positief. Ik was benieuwd of ik net zo positief zou zijn en schafte de Kiko lipsticks no 915 & 926 aan om ze aan de test te onderwerpen. Vandaag lees je wat ik van deze Kiko smart lipsticks vind.

kiko lipsticksDe Kiko smart lipsticks zitten verpakt in basic, matte zwarten hulzen waar met zilverwitte letters “Kiko Milano” op gedrukt staat. Geen spannende verpakking, maar voor de verpakking heb ik deze lipsticks niet aangeschaft.

kiko lipsticks2Toen ik in de Kiko winkel stond, duizelde het me een beetje van de keus. Kiko heeft veel prachtige kleuren lipstick en er zit voor iedereen wel een (of meerdere natuurlijk) geschikte kleur bij. Ik besloot om voor twee totaal verschillende kleuren te gaan.

kiko lipstick close up2 kiko close up

Lipstick no. 926 zit qua kleur een beetje tussen oud rood/kersenrood in. Een kleurtje waarvan ik vermoed dat hij me prima zal staan, dit soort kleurtjes daar ik namelijk wel vaker.

lipstick kiko close up kiko lipstick6

De andere lipstick (no. 915) is een donker paarse mauve kleurige lipstick. Die laatste is misschien niet meer zo geschikt voor de dagen waarop de zon lekker schijnt en laat het nu net zo zijn dat de zon de aankomende dagen gelukkig lekker zal gaan schijnen. Ik vermoed dus dat ik deze lipstick de aankomende paar maanden niet echt vaak zal dragen.

kiko swatchesDe swatches van de lipsticks verraste me op een positieve manier. De Kiko smart lipsticks zijn erg goed gepigmenteerd en zijn ook nog eens lekker romig qua structuur. Ze gleden letterlijk over mijn pols heen.

nieuwe fotoFull face met Kiko no. 926

Kiko paarsFull face met Kiko no. 915

En ook op mijn lippen stelt de pigmentatie niet teleur. De lipstick is met aanbrengen heel erg zacht, misschien wel iets te zacht, en verdeelt daardoor soepeltjes over de lippen. Kiko no. 926 is een super draagbaar kleurtje en kan wat mij betreft het hele jaar lang gedragen worden. De kiko lipstick no. 915 is in mijn ogen toch wel echt een herfst/winter kleurtje. De lipstick maakt me wel een beetje bleek, ik weet daarom niet of ik deze lipstick vaak op deze manier zal dragen. Misschien is het een goed idee om mijn lippen eerst in te kleuren met een warme kleur lippotlood voordat ik met deze lipstick aan de slag ga.

Kiko smart lipsticks no. 926 & 915 conclusie

kiko lipsticks4 kiko lipsticks3Ik ben heel erg tevreden met deze mooie Kiko lipsticks. Ondanks de vele positieve reviews die ik al had gelezen, hebben deze lipsticks me toch nog steeds verrast. De pigmentatie is dik in orde, de lipsticks verdelen goed over de lippen en voelen comfortabel aan. Ook de houdbaarheid is echt verassend lang. Lipstick no. 926 had ik ‘s middags rond 3 uur aangebracht en ik zag ‘s avonds om 11 uur nog steeds een mooie kleur op mijn lippen. Natuurlijk niet zo intens als ‘s middags, maar hey.. ik had de hele avond tapas gegeten dus ik had niet anders verwacht. Mijn mening is duidelijk en ik ga zeker kijken of ik een mooie zomerse Kiko lipstick kan scoren als ik weer in Utrecht ben.

De Kiko smart lipsticks zijn voor €3,90 te verkrijgen in de winkel of in de webshop van Kiko

Wat vind jij: kan een mauve kleurige lipstick ook in de zomer of eigenlijk niet?

Share:

17 Reacties

 1. 3 mei 2016 / 09:01

  Ik vind ze eigenlijk niet zo, ik had de kleuren wat donkerder verwacht! Maar ik ben ook sceptisch, ik heb al 2x een miskoop gehad bij Kiko lipsticks haha

  • MevrouwMiauw
   3 mei 2016 / 09:24

   Wat jammer, al helemaal omdat het ook een dierproefvrij merk is.
   Ik vind ze juist erg prettig. Goed op te bouwen. Als een lipstick meteen heel erg knallerig is, vind ik het soms ook echt te heftig. Ieder zo z’n voorkeur!

 2. 3 mei 2016 / 09:43

  Jammer dat hij wat donkerder uitvalt, maar hee, voor in de avond of op een feestje kan dat toch meer dan prima ;-) De lipsticks zelf hebben mij ook nog niet teleurgesteld, welkom bij de club! Haha

 3. 3 mei 2016 / 10:38

  Ik vind dat alles kan zo lang je het zelf maar mooi vindt! Deze kleurtjes staan je netjes hoor :D

 4. 3 mei 2016 / 10:42

  Wat een prachtige kleuren zeg, ik vind het je onwijs mooi staan! Ik ben ook groot fan van Kiko lipsticks!

 5. 3 mei 2016 / 12:26

  Mooie kleurtjes! Ik heb Kiko ook pas ontdekt en heb een foundation en concealer.

 6. 3 mei 2016 / 13:35

  Oeh wat een mooie lipsticks zijn het zeg, I like!

 7. 3 mei 2016 / 15:04

  De 915 heb ik ook. Ik vind hem prachtig en vind het een kleur die altijd wel kan. Ligt een beetje aan je kledingkeuze maar zou wat mij betreft ook prima in de zomer kunnen.

 8. 3 mei 2016 / 16:57

  Mooie kleurtjes! Ik heb nog nooit wat van KIKO gekocht, ben wel erg benieuwd naar het merk. Fijn om te weten dat ze dierproef vrij zijn :) X

 9. 3 mei 2016 / 17:31

  Ik ben ook dik tevreden met mijn KIKO lipstick. Vind vooral 926 mooi :) Wordt tijd om weer een nieuwe aan te schaffen!

 10. 3 mei 2016 / 21:55

  Twee prachtige kleuren, ze staan je erg mooi :)
  X

 11. 3 mei 2016 / 22:36

  Wat een prachtige kleuren. Ik vind de lichtste kleur het mooiste!

 12. 4 mei 2016 / 16:59

  Wat een mooie kleurtjes! Ik heb zelf ook een smart lipstick (913) van Kiko en ben er heel tevreden over. Wat betreft Mauve, deze kleur kan wat mij betreft het hele jaar door.

 13. 5 mei 2016 / 21:21

  Wat fijn dat je zo tevreden bent, leuke kleuren :-) x

 14. 7 mei 2016 / 20:33

  Mooie kleurtjes hoor, ik vind ze zo op je lippen best wel op elkaar lijken alleen. Fijn ook dat ze zo lang blijven zitten.

Geef een reactie