Koperen woonaccessoires met koperspray

Koperen woonaccessoires met koperspray

Ons huis is voornamelijk ingericht met wit, grijs, hout en mintgroen. Ik ben erg blij met de combi van kleuren, maar ik vond het allemaal wel een beetje koel. Ik was op zoek naar een warme kleur om op een subtiele manier kon verwerken in ons interieur. De kopertrend sprak mij enorm aan en het leek me leuk om er een DIY projectje van te maken. Zo gezegd zo gedaan. Ik pimpte wat accessoires die ik al had staan en toverde ze om tot koperen woonaccessoires met koperspray.

Koperen woonaccessoiresIk kocht de koperspray die ik gebruikte bij de Gamma. Deze koperspray kost €11,50. Dat lijkt misschien best veel, maar met deze spuitbus kun je behoorlijk veel dingen voorzien van een mooi koperen kleurtje. Koperen woonaccessoires zijn in de winkel behoorlijk prijzig. Ik denk dus dat het zich wel loont om zelf met koperspray aan de slag te gaan. Daarbij komt dat deze koperspray ook iets meer rosé is dan de koperkleur die je vaak in de winkel ziet. Dat vind ik eigenlijk wel heel erg leuk.

koper5Het is ten eerste natuurlijk belangrijk om een aantal dingen te hebben die je kunt voorzien van een koperkleurtje. Als je nog op zoek bent naar goedkope potjes/vaasjes/dienbladeren om koper te spuiten dan zijn winkels zoals de Action en de Prijsmepper echte aanraders.

Koperen woonaccessoires met koperspray | Wat je moet weten voordat je begint

Voordat je met koperspray aan de slag gaat, is het belangrijk om de producten die je gaat voorzien van een kleurtje goed te ontvetten. Ik heb dit gewoon met een huis. tuin en keukenontvetter gedaan. Dat ging eigenlijk prima. Daarnaast is het ook belangrijk om de koperspray laagje voor laagje aan te brengen. Ik dacht bij één laagje soms dat het niet goed genoeg had gedekt waardoor ik een dikkere laag aanbracht. Dat is geen goed idee, hierdoor ontstaan er namelijk druppels. Het is uiteraard ook belangrijk om alleen met koperspray aan de slag te gaan als de ruimte zich daar voor leent. Ik zou bij voorkeur buiten met koperspray aan de slag gaan, maar als je het toch binnen wil doen zou ik sowieso zorgen voor een voorraad oude kranten/karton om er onder te leggen.

koper4Koperspray is niet super standvast, je moet dus niet hard over de gespoten dingen heen wrijven omdat er anders vegen ontstaan. Dat is wel een minpuntje maar geen ramp, want afstoffen gaat prima. Ik ben heel erg blij met mijn koperen woonaccessoires. Het geeft net wat meer kleur aan het interieur, het is gemakkelijk te combineren met andere kleuren en het ziet er stijlvol uit.

Wat vind jij van de kopertrend? En heb je zelf ooit met koperspray geëxperimenteerd?

Share:

14 Reacties

 1. 11 mei 2016 / 08:20

  Wat ongelofelijk goed idee! Ga ik zeker proberen! Bedankt ;)

 2. 11 mei 2016 / 08:39

  Wat een gaaf idee en ik ben echt gek op koper, dit ga ik onthouden!

 3. 11 mei 2016 / 09:30

  o my god wat ontzettend gaaf!! I love it! Dit ga ik ook proberen!!

 4. 11 mei 2016 / 09:47

  Dat koper past best wel mooi bij de rest! Slim ideetje :D

 5. 11 mei 2016 / 19:53

  Wat ideaal zeg! Ik ben snel uitgekeken op prulletjes in huis en in plaats van dat ik het dan weg gooi en nieuwe prulletjes ervoor terug koop, kan dit natuurlijk ook.

 6. 11 mei 2016 / 21:04

  Wat een gaaf effect! Goed idee om zo je huisje wat te pimpen :)

 7. 11 mei 2016 / 21:20

  Zelf heb ik van die koperen kledinghangers, geeft zo’n mooi effect in je kamer <3

 8. Iris
  14 mei 2016 / 12:30

  Goeie tip. Ikzelf doe dit vaker met spulletjes. Vorig jaar alles oud roze geverfd.
  Als je eerst modpodge op de spullen doet blijft de vetf/la beter zitten.

 9. 14 mei 2016 / 13:30

  Persoonlijk ben ik niet zo’n groot fan van de koper trend.

Geef een reactie