Kraamcadeautje voor een tweeling: hetzelfde en toch anders

Kraamcadeautje voor een tweeling: hetzelfde en toch anders

Als er in je omgeving een kindje geboren wordt, is dat altijd heel speciaal en feestelijk. Maar als er in je omgeving een tweeling geboren wordt, is dat eigenlijk toch wel extra bijzonder. En al helemaal als het een eeneiige tweeling betreft. Een aantal maanden geleden beviel een vriendin van mij van twee prachtige dochters die als druppels water op elkaar lijken. Ik wilde beide meisjes graag een cadeautje geven wat een beetje hetzelfde en een beetje anders zou zijn. Net als een tweeling: ze lijken enorm op elkaar maar zijn beide uniek. Gelukkig heb ik een geweldig adresje als het aankomt op kraamcadeautjes. En gelukkig sloeg ik daar ook voor een kraamcadeautje voor een tweeling. Want zeg nou zelf: dit is toch gewoon té schattig?

Kraamcadeautje voor een tweeling bij MonsieurMango

kraamcadeautje voor een tweeling

Ik koop mijn babycadeautjes altijd bij “MonsieurMango”. Ik ken Inge, de eigenaresse, door haar blog monsieurmango.nl en het “echte post is cool” evenement wat zij samen met een andere blogger al een aantal keren heeft georganiseerd. Een poosje geleden besloot deze getalenteerde dame om een Etsy webshop te beginnen. Zeer zeer goed idee als je het mij vraagt, want de dingen die ze maakt zijn echt prachtig!

kraamcadeautje voor een tweeling

Ik heb al meerdere dingen besteld bij MonsieurMango en telkens is het weer een feestje. Wat ik heel erg fijn vind is dat je zelf invloed hebt je bestelling: je kunt namelijk zelf kleuren kiezen. Daardoor kwam ik op het idee om deze twee “omgekeerde” konijntjes te maken. Samen hebben we de kleuren bepaald en het resultaat is echt zó mooi.

Een bestelling bij MonsieurMango is gegarandeerd een feestje.De knuffeltjes/bijtringen/rammelaartjes die ik heb besteld, werden altijd geleverd in een heel erg leuk handgemaakt zakje. Ik vind het een mooi en erg duurzaam alternatief voor inpakpapier. Dit soort zakjes kun je namelijk nog voor allerlei dingen gebruiken. Inpakpapier verdwijnt doorgaans bij het oud papier.

Ook de “bedankt” kaart is speciaal. Het is namelijk gedrukt op zogenaamd groeipapier. Dit papier kun je in de grond stoppen en na een poosje zul je zien dat er bloemetjes ontstaan op de plek waar je het in de grond hebt gestopt. Mits je het goed verzorgt natuurlijk, maar dat lijkt me logisch. Echt overal is aan gedacht.

kraamcadeautje voor een tweeling

Nog een leuke, en voor mij belangrijke, side note: ik vind het ook ontzettend leuk dat deze dingen handgemaakt, en dus eigenlijk “fairtrade”, zijn. Daardoor is het echt een uniek cadeau. Ook worden de producten niet gemaakt van wol maar van katoen. Dubbel hoera dus! Ik denk dat we met recht kunnen spreken van een duurzaam cadeautje. En een prachtig én duurzaam cadeautje geven voelt natuurlijk dubbel goed. Al helemaal als het zo’n leuk kraamcadeau voor een tweeling is.

Heb jij ooit een kraamcadeautje voor een tweeling moeten verzinnen? Zo ja: wat gaf je toen?

Share:

5 Reacties

 1. Kim
  16 september 2018 / 08:07

  Zo blij met dit cadeautje!! 😍 de meisjes hebben de knuffeltjes altijd bij als we gaan wandelen!

 2. 16 september 2018 / 09:36

  Wauw, wat zijn ze onwijs leuk geworden! En wat een tof cadeautje is het ook zo! Ik ga ook zeker eens in Inges webshop kijken als ik een keer een babycadeautje nodig heb 🙂

 3. 16 september 2018 / 10:50

  Aaah wat heb je mooie foto’s gemaakt en wat is het een mooi artikel geworden! Lief! Ik hoop dat de meisjes er nog lang plezier van hebben. 😊

 4. 17 september 2018 / 15:38

  Dit is zooo leuk! Moet ik onthouden tegen wanneer m’n vriends tweede nichtje geboren wordt. 🙂

Geef een reactie