Mijn veel te lange en vast niet haalbare lijst met goede voornemens voor 2018

Mijn veel te lange en vast niet haalbare lijst met goede voornemens voor 2018

Sowww, ook hallo zeg. Ik ben 2018 letterlijk ingeknald. Vanaf de 4e verdieping van ons appartementencomplex hadden wij een schitterend uitzicht over de stad en konden wij genieten van het vuurwerk. Genieten met een beetje een naar gevoel wat mij betreft want dat vuurwerk is natuurlijk alles behalve goed voor moeder aarde. Het zal met alle technologie van tegenwoordig toch niet lang meer duren voordat ze daar een mooi en milieuvriendelijk alternatief voor hebben gevonden, hoop ik. Maar ik hoop natuurlijk ook dat jij het nieuwe jaar op een fijne manier bent begonnen. Misschien ben je begonnen met het in de praktijk brengen van je goede voornemens of misschien ga je lekker op dezelfde manier door. Ik neig naar dat laatste maar ik heb stiekem wel een hele lijst met goede voornemens. Een veel te lange en vast niet haalbare lijst met goede voornemens voor dit jaar. En you may say that I’m a dreamer, maar ik ga deze lijst toch lekker delen. Misschien is het een soort van stok achter de deur om er toch mee aan de slag te gaan. Misschien ook niet.

ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik echt een luie tor ben geworden

✲ Ik zou meer moeten/willen (ik weet nog steeds niet precies of het moeten of willen is) bewegen, want ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik echt een luie tor ben geworden. Vroeger sportte ik 6 uur in de week, nu meestal welgeteld 0. Nul. N-u-l. Oke, afgelopen zomer ging ik nog weleens hardlopen maar that’s it. En dat vind ik echt schandalig. Al helemaal omdat ik ook een zittend beroep heb, ik gezond leven belangrijk vind en men zegt dat zitten het nieuwe roken is. Eigenlijk zou ik dus echt meer moeten gaan bewegen.

✲ Ook zou ik wat meer aandacht willen besteden aan mijn uiterlijk. Niet dat ik er doorgaans als een slonzig type bijloop hoor (tenminste, ik hoop van niet). Iedere ochtend ben ik in de weer met een make-upje, een parfummetje en mijn krullen. Maar toch zou het wat mij betreft nog nét iets beter kunnen. Door vaker een maskertje te nemen, mijn voeten beter te verzorgen, vaker lipstick te dragen en mijn nagels vaker te lakken. Ik weet dat ik mezelf gewoon beter voel als ik dit doe. Gelukkig heb ik sinds kort een product in gebruik (binnenkort meer) waardoor ik al vaker een maskertje neem. Nu die andere punten nog.

In het weekend verkies ik lekker uitslapen geregeld boven een productieve dag beleven en lekker fotograferen

✲ Meer tijd doorbrengen met mijn goede vriend genaamd Canon 700d staat ook op het lijstje (of zeg maar gerust, de lijst). Ik vind fotograferen echt ontzettend leuk om te doen en ik wil graag groeien. Er staan nog allerlei (creatieve) ideeën op het gebied van fotografie in de wacht die ik nog eens zou willen proberen. Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er gewoon echt te weinig mee bezig ben. In het weekend verkies ik lekker uitslapen geregeld boven een productieve dag beleven en lekker fotograferen. Er is best wat voor te zeggen om lekker uit te slapen in het weekend maar uiteindelijk baal ik geregeld aan het eind van de dag omdat ik dan weer niet op pad ben gegaan met mijn camera.

beauty hoeft niet roze met glitters te zijn. Sterker nog: groen is veel mooier

✲ Het schrijven van meer beauty-gerelateerde artikelen is ook iets wat ik echt weer meer wil gaan doen. 2018 is wat bloggen betreft het jaar geweest waarin het onderwerp “beauty” echt naar de achtergrond is verdwenen. Dat is niet erg want het maakte plaats voor allerlei andere dingen, maar ik vind het oprecht wel jammer omdat ik altijd veel plezier heb beleefd aan het schrijven van beauty-artikelen. Niet omdat ik nou zo’n beautyqueen ben maar omdat ik mensen graag kennis wil laten maken met producten. En in mijn geval is dat met dier- en millieuvriendelijke beautyproducten. Want beauty hoeft niet roze met glitters te zijn. Sterker nog: groen is veel mooier.

✲ En nu we toch op het puntje “schrijven” aanbeland zijn: ook daar zou ik me verder in willen ontwikkelen. Ik merk dat ik soms echt zoekende ben naar mijn blog-schrijfstijl. Het is natuurlijk logisch dat ik mijn schrijfstijl aanpas op het artikel dat ik schrijf, maar toch mis ik soms de rode draad. Dan weet ik plots niet meer hoe ik iets op wil schrijven omdat ik niet weet hoe ik over wil komen. Klinkt ingewikkeld, is het ook best wel, maar ik moet het niet erger maken dan het is. Al doende leert men en zo ook ik. Dus ik hoop al bloggend er dit jaar beter achter te komen wat mijn blog-schrijfstijl is.

als ik het gevoel heb dat ik me in een afhankelijkheidspositie bevind ben ik echt een nul als het aankomt op assertief zijn

✲ Wat ik oprecht super lastig vind en waar ik in 2018 echt iets aan wil doen is het “voor mezelf opkomen als ik in het gevoel heb dat ik me in een afhankelijkheidspositie bevind”. Dat is een hele mond vol en ook een behoorlijk lastig punt. Ik ben namelijk een behoorlijk assertieve dame als het moet. Maar als ik het gevoel heb dat ik me in een afhankelijkheidspositie bevind ben ik echt een nul als het aankomt op assertief zijn. Afgelopen jaar heb ik al een aantal keer gemerkt dat me dat echt dwars zit en dat het me zo nu en dan boos en verdrietig maakt. Vandaar dat ik hoop dat ik me hier in 2018 in kan ontwikkelen. En dat kan alleen maar door te doen. Dus ehhh: wish me luck.

✲ Ook zou ik graag één specifiek idee van deze katgerelateerde bucketlist af willen strepen. Hoe, wie, wat en waar houd ik liever (nog even) geheim maar ik kan wel vertellen dat de eerste dagen van 2018 iets in mij hebben aangewakkerd waardoor ik serieus met een punt van deze lijst aan de slag wil gaan. Mocht het echt zo ver zijn dat ik iets ga realiseren dan deel ik dat uiteraard.

✲ En last but not least wil ik me blijven ontwikkelen op het gebied van “groen doen“. Maar dat is iets wat ik eind 2017 al kenbaar maakte door zelf een heel artikel te wijden aan mijn goede groene voornemens voor 2018. Genoeg te doen op groen gebied dus..


Eerlijk is eerlijk: ik vond het best leuk om deze lijst op te stellen. Tijdens het rammen op het toetsenbord voelde het alsof ik, door deze dingen op virtueel papier te zetten, ruimte heb gecreëerd in mijn hoofd. Deze voornemens galmen nu niet meer door mijn hoofd heen maar hebben een plaatsje gekregen. Als ik realistisch ben dan weet ik ook dat deze lijst met voornemens veel te lang is, dat ik niet aan alles kan werken en dat ik (hoe graag ik het misschien ook zou willen) geen superwoman ben maar hey, jezelf doelen stellen en  dromen mag altijd toch?!

Heb jij ook een veel te lange en vast niet haalbare lijst met goede voornemens voor 2018?

Share:

9 Reacties

 1. 4 januari 2018 / 09:47

  Inderdaad een lange lijst maar zeker haalbaar hoor! Je moet altijd zo denken: the sky is the limit. Mijn lijstje is even lang maar ik ben er zeker van dat het ons zal lukken.

  • 21 januari 2018 / 18:27

   En als het niet lukt dan is het ook geen ramp. Dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. :)

 2. 4 januari 2018 / 10:35

  Mooie lijst hoor! Misschien helpt het om concrete, niet te onhaalbare doelen te stellen en je vorderingen bij te houden ergens? Ik wil bijvoorbeeld meer boeken lezen, dus probeer ik 4x in de week een boek te pakken. Hoe lang maakt niet uit, als ik de tijd maar even neem. Ik houd bij wanneer het lukt in een soort minibulletjournal waar ik ook wat andere dingen bijhoudt. Zoiets kun je ook met verzorging en sporten proberen. Veel plezier!

  • 21 januari 2018 / 18:28

   Dat lijkt me inderdaad heel erg tof om dat te doen. Misschien dat ik daar vanaf deze week ook maar eens mee begin. Dan kun je ook letterlijk zien (lezen dus..) wat je allemaal al “goed” hebt gedaan en dat geeft dan natuurlijk nog meer motivatie.

 3. 4 januari 2018 / 19:32

  Niets mis met veel goede voornemens ? Goodluck girl, je kunt het ?

 4. 4 januari 2018 / 19:40

  Ik vind het een hele mooie lijst met voornemens voor het nieuwe jaar. En wat heb je een fijne schrijfstijl! Ik heb je artikel met plezier gelezen ? Het is misschien een lange lijst, maar aan de andere kant betekent dat ook dat het vast moet lukken om in ieder geval een paar dingen af te vinken ? Ik ben heel benieuwd naar het punt op je kattenbucketlist dat je wilt afstrepen. En wat goed dat je in sommige situaties meer voor jezelf wilt opkomen! Het voornemen om meer aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, heb ik ook dit jaar. Ik wil gewoon iets meer momenten voor mezelf creëren en daar hoort bijvoorbeeld ook relaxen met een maskertje of weer eens mijn nagels lakken bij.
  Ik wens je een mooi 2018 toe en hoop dat je veel van je doelen kunt waarmaken!

  • 21 januari 2018 / 18:38

   Bedankt voor je super lieve reactie. Ook m.b.t. mijn schrijfstijl. Daar kan ik echt weleens onzeker over zijn. Zo vind ik jouw schrijfstijl zo ontzettend leuk en heb ik het idee dat het mij niet lukt. Enfin, misschien zit het ook meer tussen mijn oren dan dat het echt zo is ofzo. En laat maar wel gemeend: ik wens jou natuurlijk ook een fantastisch 2018 toe!

Geef een reactie