Lekker weertje koekepeertje

Lekker weertje koekepeertje

Oh wauw, hebben jullie ook zo intens genoten van dit weekend? Mij hoor je niet klagen, want ik vond het heer-lijk. Niet te warm, niet te koud, gewoon echt een zalig temperatuurtje. Dit soort warme zomerdagen associeer ik altijd met diverse dingen en bezigheden. Vandaag maakte ik een lijstje met dingen die dit soort warme zomerdagen in mij oproepen.

bloemen, ijsjes, terrassen, een boek lezen, ice tea green, stadspark,  zonnebrand, after sun, bruin worden, zonnebaden, frisse douche, rose, strandlakens, fruit, korte broekjes, uitgaan, verbranden, zomermuziek, teenslippers, gelukzalig gevoel, een tijdschrift lezen, bloesems, blote benen, frozen yoghurt, couscous salade, nagellak, bodyspray, muggen, balkon, buiten eten, vrijheid, festivals, vrolijkheid, zomermuziek, dansen

Een boek lezen: gisteren ben ik ein-de-lijk weer eens begonnen in een boek. Het boek dat ik momenteel aan het lezen ben heet “Het Voorbijgaan” van Nicci Gerrard. Als ik eenmaal met een boek begonnen ben, dan ben ik niet te stoppen. Ik bracht gisteren trouwens ook even een bezoekje aan de Prijsmepper en kreeg door dit heerlijke weer helemaal zin om boeken te kopen. Ik kocht het boek “Wilde Rozen” van Lulu Wang voor maar €2,00 – terwijl deze nog voor €19,95 op bol.com staat!

Zonnebaden: mijn vriend heeft zijn surfplank bij een meer liggen dat dicht in de buurt ligt van waar wij wonen. Gisteren reden we daar dus heen om een lekker dagje aan het water te beleven. Ik zat van half 3 tot half 7 in de volle zon (wel goed ingesmeerd natuurlijk!). Toen we eenmaal gingen, merkte ik dat ik echt ontzettend moe was geworden van de zon. Misschien toch iets te lang gezonnebaad.

Fruit: ik heb de pech dat ik een fruitallergie heb, het is een zogenaamde kruisallergie met mijn hooikoorts. Veel fruitsoorten mag ik niet, maar sommige zomerfruitsoorten mag ik wel. Een voorbeeld daarvan zijn blauwe bessen en laat het nou net zo zijn dat ze vorige week in de aanbieding waren bij de Albert Heijn. Dan zijn ze helaas nog ontzettend duur, maar ik vond dat ik er wel eventjes van mocht genieten. Dat heb ik zeker gedaan!

Teenslippers: met dit soort weer vind ik het heerlijk om op blote voeten te lopen. Dat is natuurlijk niet echt een optie wanneer je naar buiten gaat, dus draag ik dan graag teenslippers. Wanneer ik naar stage/school moet niet hoor, maar wanneer ik een dag lekker ga zonnebaden en niksen dan zijn teenslippers echt mijn grote vrienden. Ik kocht gisteren bij de Prijsmepper één paar geel/goudkleurige teenslippers voor €0,35. Ongelofelijk toch?

Couscous salade: met warm weer heb ik op de één of andere manier niet echt trek in een warme en zware maaltijd. Geef mij maar een lichte maaltijd met een overdosis aan groeten, daar maak je me echt blij mee. Mijn vriend en ik hebben gisteren toen we thuis kwamen van een dagje zon en water nog een enorme bak couscous salade in elkaar geknutseld. Het easy peasy recept komt wellicht nog wel online deze week.

Nu ben ik wel benieuwd: staan er dingen nog niet op mijn lijstje die jij associeert met dit weer?

Share:

8 Reacties

 1. 9 mei 2016 / 07:47

  Couscous salade is hier ook een favoriet voor wanneer het zo’n warm weer is :-), ik ben benieuwd naar jullie recept!

 2. 9 mei 2016 / 09:29

  Ik weet niet of ik er overheen lees, maar IJS! Ik heb er gisteren dan wel geen op, maar mmm heerlijk! Ik houd van deze zonnige dagen!

  • MevrouwMiauw
   9 mei 2016 / 09:30

   Ijsjes staan er zekerrrr bij. Heerlijk met deze warme dagen!

 3. 9 mei 2016 / 10:46

  Ik word zo vrolijk van jouw lijstje!Ik ben sinds kort helemaal fan van Couscoussalade dus dat recept mag je zeker delen met ons. Ik vind het ook altijd lekker als het zo lang warm blijft om met vrienden lekker buiten te zitten en een drankje te doen. Xx Laura

 4. 9 mei 2016 / 14:50

  Wat zonde dat je niet alle fruit mag! Wel heerlijk in de zon gezeten! Daar kan je inderdaad lekker slaperig van worden uiteindelijk. Het is wel echt genieten allemaal :D

 5. 9 mei 2016 / 17:46

  Heerlijke koude kan met siroop! oh je naam vond ik zo grappig hahaha , leuk artikel meis!

 6. 9 mei 2016 / 19:38

  Een zomerse playlist staat er nog niet bij met stip op nummer 1 het nieuwe nummer van Justin Timberlake; héérlijk!
  En dat op blote voeten lopen herken ik heel erg; heerlijk om lekker door de tuin op blote voeten te wandelen en de grassprieten tussen je tenen te voelen!

 7. 9 mei 2016 / 20:43

  Ik word meteen vrolijk van je lijstje, ik eet graag ijsjes met het warme weer :)
  X

Geef een reactie