Low budget tip 1. De markt

Vandaag ging ik eens een kijkje nemen op de markt. Zeer uitzonderlijk, ik kom immers vrijwel nooit op de markt. Wanneer ik wel op de markt kom dan koop ik hoogstens een tros tomaten en een komkommer, maar vandaag nam ik een uitgebreider kijkje. Ik zag een kraam staan met make-up en verzorgingsproducten, daar wilde ik uiteraard even gaan snuffelen. Geweldig fascinerend vind ik dat, grote bakken met allerlei onbekende make-up. Ik kwam, bij wijze van toeval, ook een oude vriend van me tegen: body lotion van Dove genaamd Winter Care (mijn Duitse variant: Winterpflege). Jippie, daar was ik al een tijdje naar op zoek. Zoals je vast al wel begrijpt is er weer het een en ander aan mijn vingers blijven plakken: 3 bodylotions van Dove, 1 nagellak en 1 oogschaduw paletje. Dit alles bij elkaar kostte.. €7,00. :) Benieuwd naar reviews over deze producten?

De bodylotion
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hmmm.. de Dove wintercare bodylotion is werkelijk heerlijk. Ik was al bekend met deze bodylotion en was daarom ook super blij dat ik ‘m vandaag vond. Normaliter koop ik mijn Dove bodylotions altijd bij de Action, maar nu weet ik dus dat het op de markt zelfs goedkoper is. Ik betaalde vandaag €5,00 voor drie stuks. Bij de action kosten ze €1,89 per stuk. Is dat even boffen.

De Dove wintercare bodylotion ruikt enorm lekker zoet, naar Amber. De structuur van de lotion is precies zoals je dat van een bodylotion verwacht. Hij trekt snel in de huid en de geur blijft lekker hangen. Wanneer ik mij insmeer met bodylotion trek ik altijd mijn badjas aan, deze ruikt de dag daarna altijd heerlijk wanneer ik deze bodylotion op heb gedaan. Ik heb tevens de bodylotion Dove Firming (Duits: Hautstraffend) gekocht. Deze ruikt wat neutraler, naar mijn mening een echte bodylotion geur. Heerlijk! Als ik de naam van deze bodylotion intyp op Google zie ik dat het een lotion is waardoor de huid binnen 24 uur al elastischer en strakker van dient te worden. Ik heb geen lastige huid dus daar gaat het me niet om, maar het is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Het oogschaduwpalet
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESEen oogschaduwpalet met mooie bruinachtige kleuren voor maar 1 euro, dat is nou nog eens leuk! Het doosje zelf is zeker niet mooi. Ik vind dat het er uit ziet als een goedkoop rommelding, maar ik wilde hem toch heel graag proberen.

IMG_20140307_095432Oke, wauw, dit had ik niet verwacht. Voor een oogschaduwpalet van €1,00 vind ik dit een bijzonder goede koop. Deze oogschaduw is behoorlijk goed gepigmenteerd. Goede aankoop! Daar ga ik morgen ochtend meteen een look mee proberen te creëren.

De nagellak
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Toen ik dit kleurtje zag paste dat perfect bij mijn “summerfeeling”. Een licht koraalkleurig lakje voor €1,00, super leuk! Helaas smeert dit ding voor geen ene meter. Het kwastje is echt een onhandig rot ding. De haartjes steken alle kanten uit. Dit zorgt er voor dat je de nagellak absoluut niet fatsoenlijk kan aanbrengen. Ik werd er zo wanhopig van dat ik na twee nagels ben gestopt met lakken. Vandaar dat ik ook geen foto’s heb van deze nagellak op mijn nagels, helaas!

Dit waren mijn koopjes van de markt, daar ga ik voortaan vaker naartoe. Super leuk! :) Mijn tip aan jullie: ga eens naar de markt en snuffel in de grote bakken met onbekende merken, wellicht vind je een product waar je al lang naar op zoek was of wat je doet verbazen.

 

12 Reacties

 1. 8 maart 2014 / 08:16

  Wat een leuke nagellak kleur! Jammer dat hij totaal niet werkt. Ik kom eigenlijk nooit verder dan de groente, kaas en visboer op de markt maar ga zeker hier ook eens rondsnuffelen. Leuk artikel!

  • 8 maart 2014 / 08:35

   Heel herkenbaar maar inderdaad zeker de moeite waard om eens verder te kijken. :) als ik heeeeel veel geduld heb lukt het misschien met de nagellak maar dat heb ik over het algemeen niet met nagellak.

 2. 8 maart 2014 / 08:43

  Leuk! Wat een mooi oogschaduwpalette en woow dat zelfs de bodylotion op de markt nog goedkoper is dan bij de Action. Goede koop!

  • 8 maart 2014 / 08:45

   Bizar dat die bodylotion goedkoper is op de markt he?! En ik ben benieuwd naar mijn oogschaduw palet als ik m dadelijk ga testen op mijn ogen.

 3. 8 maart 2014 / 09:18

  Ik heb nog nooit van Focan Cosmetics gehoord, maar ik ben nu wel geïnteresseerd :)

  • 8 maart 2014 / 09:32

   Ik had er ook nog nooit van gehoord. Misshien dat dit palet voor 1 euro een toevalstreffer was maar het zou mooi zijn als ze meer leuke dingetjes in hun collectie hebben.

 4. 8 maart 2014 / 13:20

  Mooie kleur nagellak. Wat jammer dat hij totaal niet goed smeert. Ik vergeet op de markt altijd bij dat soort kraampjes te kijken, terwijl er soms hele leuke dingen tussen zitten. Zo kocht ik er jaren geleden mijn eerste Bourjois oogschaduws: drie stuks voor maar 10 euro!

 5. 8 maart 2014 / 22:45

  Een goeie koop en miskoop, dat is het spannende van nieuwe dingen proberen. De oogschaduws lijken echt goed gepigmenteerd voor een euro! Had vroeger ook zo´n Dove winterproduct (de roze versie).

  • 8 maart 2014 / 22:48

   Ja nieuwe dingen proberen is altijd spannend. Het lijkt wel een kleine verslaving. De roze versie van de winterlijn ken ik niet. Bedoel je niet toevallig beauty blossom? Een limited edition van dove. Die was heerlijk!

   • 8 maart 2014 / 22:52

    Oh het was echt van een aantal jaar geleden wintercare product met roze-paarze kleur erop.

Geef een reactie