Maak kennis met.. Vlinder

Maak kennis met.. Vlinder

Als je mijn artikel van gisteren had gelezen, dan wist je dat we zouden gaan kijken naar een kat in het asiel. We zijn thuisgekomen met een harig, lief en dik (vooral dat) exemplaar. Ik heb eindelijk een poes en wat voor een. Qua omvang kan ze door voor twee poezen. Vandaag laat ik jullie in dit artikel kennis maken met deze fluffy meid. Maak vandaag kennis met Vlinder.

Gisteren om 13.30 was het zo ver, toen ging het asiel open en konden we kennis maken met Vlinder. We hadden haar al op internet gezien en ik heb gelijk contact opgenomen met het dierenasiel. We waren namelijk op zoek naar een binnenkat met een lief karakter. Vlinder werd zo omschreven door het desbetreffende dierenasiel. Zij gaven ook al meteen aan dat er veel interesse was in deze dame. We moesten dus echt dinsdag om 13.30 bij het asiel zijn om kans te maken op Vlinder.

dikke vlinder

Vlinder is een Britse korthaar, vermoedelijk altijd als fokkat gebruikt. Ze kampt tevens met een enorm overgewicht. Ergens wel heel erg schattig om zo’n dikke spekkie fluffy kat in huis te hebben, maar net als voor mensen is overgewicht voor katten ook erg ongezond. Als ze op haar ruggetje ligt dan zie je pas echt wat voor een dikke poezenbuik ze heeft, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

Toen we haar gisteren uit haar reismandje lieten kruipen, was ze in eerste instantie erg bang. Ze kroop meteen in hoekjes en onder de bank. Mijn vriend is gaan werken en ik ben even wat boodschappen gaan doen zodat Vlinder het huis eventjes voor haar alleen had. Toen ik thuis kwam, zat ze nog steeds achter de bank. Toen ik haar ben gaan aaien, ontdooide ze meteen. Ze is bij me komen liggen op de bank en heeft meerdere verkennende rondjes door het huis gemaakt. Ze vond het allemaal maar wat spannend, maar dat kan ik me helemaal voorstellen. Vooral vreemde geluiden zijn erg spannend.

vlinder2

Ik heb gisteren meteen een aantal foto’s van Vlinder gemaakt, dat heb ik even snel met mijn telefoon gedaan. Ik wil deze week kijken of ik een aantal goede foto’s met mijn camera kan maken. Deze mooierd lijkt me namelijk erg fotogeniek en zeer geschikt voor een poezenshoot. Vanaf nu kunnen jullie dus ook wat meer poes op mijn blog verwachten.

Heb jij ervaring met een huisdier met overgewicht?

Share:

28 Reacties

 1. 6 april 2016 / 07:37

  Wat een lieverd! heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje..;-) xxx

 2. Lianne
  6 april 2016 / 07:58

  Net als bij ons eten staat bij kattenvoer achterop een ingrediënten lijst. Let bij het kopen van voer dat er geen suiker in zit. Dat is onnodig en zorgt juist voor overgewicht. Vooral natvoer zit het wel eens in.

  Zorg ook voor speelhengeltjes en ga lekker los ket spelen met haar! Zo komt ze lekker in beweging.

  Zet niet heel de dag droogvoer beschikbaar, maar gebruik vaste tijden en haal het na een tijdje ook weg. Zo heb je meer overzicht van hoeveel ze eet.

  Je kan overwegen premium voer te geven. Daar zit vaak minder vulstoffen in dan het kattenvoer in de supermarkt. Het is dus veel voedzamer waardoor ze er minder van hoef te eten. Ook hebben ze varianten voor katten met overgewicht. Schrik niet van de prijs. Als je grote zakken haal. Valt de prijs per kilo best mee!

  Hou goed haar gewicht in de gaten. Als ze opeens snel gewicht begint te verliezen is het foute boel en moet je de dierenarts inschakelen. Even langs de dierenarts voor meer informatie over katten met overgewicht is ook handig. De dierenarts kan ook zien of ze echt dik is of stevig gebouwd.

  Na meer dan een jaar verdiepen in katten mag ik zelf dinsdag mijn mooie ragdoll kitten ophalen ^^ Echte aanrader is cat Mojo kijken van Jackson Galaxy. Hele duidelijke filmpjes. Of als je liever Nederlandse filmpjes wil kijken zou je lekker in je vacht kunnen opzoeken, maar zij is nog niet zo lang bezig. Dus heel veel filmpjes heeft ze niet. Maar de paar die ze heeft zijn wel erg leerzaam! (Bijvoorbeeld over dat de eet en drinkbakjes niet te dicht bij elkaar mogen staan).

  Heel veel plezier met Vlinder!

  • 6 april 2016 / 08:48

   Wauw. Bedankt voor je super uitgebreide comment! Leuk om allemaal te lezen. We gaan sowieso beginnen met het afwegen van haar voer. Ik heb voer speciaal voor binnenkatten gekocht. Aangezien ze nu nog een beetje bang is en nog hele dagdelen onder de bank o.i.d. besteedt, laat ik haar eten nu nog even staan. Als ze wat meer gewend is, is het weghalen van het voerbakje een goed idee.
   Ze houdt (ik denk mede door haar gewicht) helemaal niet van spelen. Als ze een beetje rent, zwabbert haar buikje bijna over de grond. Ze heeft bij haar fokker altijd kittenvoer gekregen en is daardoor gewoon echt heel dik.
   Super gaaf dat jij volgende week je Ragdoll kitten op mag halen. Dat zijn ook schitterende beestjes he!

   • Lianne
    6 april 2016 / 09:53

    Dat jullie voer speciaal voor binnenkatten geven is al een goed begin! Echt raar dat de fokker haar altijd kittenvoer heeft gegeven.

    Het niet willen spelen kan inderdaad komen omdat ze niet lekker in haar vel zit (stress en het overgewicht). Toch is het een idee om te kijken voor zo’n speel hengeltje vooral die met veren. Die prikkelen het jacht instinct van je kat. Dit kan namelijk ook helpen voor haar om de stress van de situatie even te vergeten. (net als haar onder de bank vandaan lokken met eten ;))
    Wat misschien haar ook helpt met ontspannen en onder de bank vandaan komen is een stekker met Feliway ophangen. Dat zijn katten hormonen die ontspannend helpen.
    En kattenkruid speeltjes helpen daar ook een beetje mee. Al moet je niet schrikken! Katten kunnen er behoorlijk raar mee gaan doen ;) Zelf heb ik van Yeowww een speeltje in de vorm van een banaan. Mijn fokster heeft die ook en haar katten knuffelen die banaan helemaal kapot ;)

    Al denk ik (als ik jouw foto’s zie) dat het wel goed komt met Vlinder (maar ik dacht ik laat wel wat extra tips achter. Just in case :P). Ze laat namelijk haar buik zien! Als een kat op z’n rug ligt waar je bij bent, betekent dat ze je vertrouwen. Je kan dat ook testen door langzaam naar haar te knipperen. Als ze terug knippert betekent dat ze je mag!

 3. 6 april 2016 / 08:57

  Wat een schatje. Ze zal vast snel wennen bij jullie!

 4. 6 april 2016 / 09:18

  Ahhh wat een schatje! Heb zelf geen kat met overgewicht gehad, maar katten kunnen ook op dieet. Dan moet je uitzoeken (dierenwinkel of dierenarts oid) hoeveel gram brokjes zo’n dier per dag mag om gezond te blijven maar wel overgewicht kwijt te raken. En dan moet je ze echt niet meer dan dat geven, hoe hard ze ook miauwen. Vlinder is zooo leuk!

 5. 6 april 2016 / 10:02

  Wat een mooierd zeg! Haar naam vind ik ook erg mooi. Heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje!
  liefs

 6. 6 april 2016 / 12:17

  Ze is echt een plaatje om te zien! Britse Kortharen vind ik normaal al erg mooi, maar haar kopje spreekt ook nog eens boekdelen. Wat heerlijk dat je eindelijk je lang verwachte kroel kat in huis hebt en het lijkt er inderdaad op dat je er twee in huis hebt! Hopelijk heb je haar met de juiste voeding en beweging snel op een gezond gewicht.

 7. 6 april 2016 / 12:34

  Wat een mooi beestje! <3 Heel veel plezier met haar, fijn dat ze nu een mooi plekje heeft! :) X

 8. Kitty
  6 april 2016 / 12:54

  Wat erg zeg, dan zijn ze uitgereikt met je en dan mag je naar het asiel. :-( gelukkig heeft ze nu goede baasjes! Ik heb zelf zo’ n laserpennetje, dat lichtje vinden mijn katten Super interessant om achter aan te gaan.

  • Kitty
   6 april 2016 / 12:55

   Uitgefokt bedoelde ik!

 9. 6 april 2016 / 13:58

  Vlinder is echt een schatje zeg. Leuk dat jullie haar nu in huis hebben. Katten kunnen trouwens gewoon afvallen, gewoon even bij de dierenarts navragen hoeveel ze ongeveer mag hebben en dan proberen om tussendoor echt niks te geven dan komt t helemaal goed. Veel plezier met jullie poezenbeestje, het is een knap ding!

 10. 6 april 2016 / 14:15

  Kijk, hier hou ik van. Dat er mensen zijn die niet altijd voor die schattige kleine kittens gaan, maar ook de (iets) oudere, dikkere beestjes gaan! En kijk dan, net zo schattig!! Wat een prachtig beestje zeg <3 dat koppie! Zelf heeft mijn kat ook door een ziekte enorm overgewicht, maar het heeft wel wat haha. Ze is inmiddels bijna 15.

 11. 6 april 2016 / 16:49

  Wat een schatje is het zeg. Echt een hele mooie kat!

 12. 6 april 2016 / 17:02

  Wat een lieverd! En zo lief dat jullie een beestje uit het asiel halen. Echt, super! X

 13. 6 april 2016 / 21:47

  Oh wat een mooierd!
  Hopelijk gaat ze zich snel helemaal op haar gemak voelen! Ik kijk uit naar de volgende post over Vlinder!

 14. 6 april 2016 / 22:49

  Wat een knapperd! Wel bijzonder dat je een Britse kortharige via het asiel heb kunnen krijgen. Kan me voorstellen dat ze fans had haha. Ik heb zelf een kat met 3 pootjes uit het asiel en daardoor moet ik heel erg op z’n gewicht letten. Niet te veel voer en en we moeten hem bezig houden. Als hij te zwaar zou worden dan zouden z’n pootjes het niet aankunnen. Ik zou gewoon goed letten op de voeding en lekker laten spelen. Dan moet het langzaam aan toch verminderen lijkt mij. Ik hou ervan om mijn kat te verwennen maar het is gewoon niet goed voor hem dus zie ik dat toch als prioriteit. Veel plezier samen! X

 15. Tamara TS
  6 april 2016 / 23:25

  Wat een lief kopje! Tof dat het klikte en ze met jullie mee naar huis mocht. Heel veel plezier samen!

 16. 7 april 2016 / 23:08

  Wat een schatje! Veel spelen is goed voor de overgewicht kitties. Maar dan moet ze het wel leuk vinden natuurlijk :)

 17. 11 april 2016 / 23:24

  Awww wat een schatje! Veel plezier met haar! <3

Geef een reactie