Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | April 2016

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | April 2016

Vandaag is het tijd voor de eerste versie van “wat ik me vandaag afvroeg”. Ik ben iemand die zich per maand honderden dingen afvraagt en op veel van die vragen moet dan ook een antwoord komen. Google is my friend in dat soort gevallen want ik moet eerlijk toegeven: ik ben een echte Google fanaat. Het leek me leuk om jullie kennis te laten maken met mijn nieuwsgierigheid. Ik heb een selectie gemaakt van dingen die ik mezelf deze maand afvroeg met de bijbehorende antwoorden.

Hoe kan ik mijn Bloglovin’ volgers overzetten?

home-office-336378_1920

Ik wilde de Bloglovin’ volgers die ik met lovelowbudget.nl had verzameld graag meeverhuizen naar MevrouwMiauw.nl en ik vroeg me uiteraard af hoe ik dat moest doen. Ik meende me namelijk uit een verleden te herinneren dat ik Bloglovin’ daar voor moest mailen. Tegenwoordig gaat dit super gemakkelijk. Je meldt je nieuwe blog uiteraard eerst aan bij Bloglovin’. Vervolgens klink je op je fotootje en gaat vervolgens naar “blog analytics”, Hklikken op “edit blog info” en daar staat een optie om de volgers van je oude blog te verhuizen naar je nieuwe blog. Een kind kan de was doen.

Waarom stopt een kat haar pootje in haar drinkbakje?

liksnoet

Ik zag Vlinder op een avond iets doen wat ik nog nooit eerder had gezien. Ze doopte haar pootje voorzichtig in het drinkbakje en ging er vervolgens aan likken. Dit herhaalde ze meerdere malen. Het zag er heel erg schattig uit, maar ik was ook benieuwd of hier een speciale reden voor zou zijn. De enige verklaring die ik heb kunnen vinden is dat katten graag ervaren waar de waterspiegel is en ze daarom met haar pootje gaat voelen en op die manier drinken. Wel gek, want Vlinder drinkt ook op de normale manier.

Hoe kan het dat ik geen zes gooi?

dice-1264058_1920

Vorig weekend had ik een familieweekendje van de familie van mijn vriend. We deden “Mens Erger Je Niet”, maar dat spel mag wat mij betreft “Mens Erger Je Groen en Geel” heten. Nadat ik er af was gegooid heb ik nog minstens dertig keer een poging tot 6 gooien gewaagd zodat ik weer deel kon nemen aan dat spel, maar het was echt een onbegonnen missie. Zes en ik zijn echt een ontzettend slechte combi. Uiteraard kon Google me geen antwoord geven op deze vraag, haha.


Deze maand had ik nog niet zo goed bijgehouden wat ik allemaal heb gegoogled, maar aankomende maand zal ik dat zeker wel gaan doen. Dan kunnen jullie aan het eind van de maand weer een nieuwe “wat ik mezelf afvroeg” lezen.

Wat vroeg jij jezelf af deze maand?

Share:

7 Reacties

 1. 30 april 2016 / 09:26

  Oh wat leuk om bij te houden wat je Google allemaal vroeg! Mijn kat doet dat soms idd ook, maar drinkt ook “normaal”. Het blijven bijzondere dieren haha. Xx Laura

 2. 30 april 2016 / 09:29

  Haha, die laatste is gewoon het leed dat kansberekening heet. Ik heb dat mijn kat dat ook wel eens zien doen, maar echt heel zelden :O geen idee waarom. Katten zijn maar maf, haha. Maar heel schattig dus ze komen ermee weg.

 3. 30 april 2016 / 10:12

  Mijn oudste kat steekt ook altijd haar pootje een aantal keer in de drinkbak, ik denk zelf ook dat het is om in te schatten tot waar het water komt.

 4. 30 april 2016 / 10:19

  Hahaha wat een grappig idee zeg! Ik heb het niet door, maar ik denk dat ik me in een maand ook héél veel dingen af vraag en ik ben dus net zo’n google fan!

 5. 30 april 2016 / 20:33

  Wat een geweldig idee om hier een blog aan te weiden!
  Als ik dat van Bloglovin wist en had ik iet hoeven mailen, maarja dat krijg j er van als je geen geduld hebt om dingen uit te zoeken en het gelijke per direct geregeld wilt hebben:-)! Ik ben ook wel heel benieuwd waarom katten dat doen, een tijdje geleden zag ik mij kat dat ook doen.. Als je het antwoord hebt ben ik heel nieuwsgierig!

 6. 30 april 2016 / 22:16

  Wow, dat van Bloglovin’ wist ik echt niet! Handige tip zeg. Gelukkig is het niet meer nodig, maar mochten anderen dit wel willen weten, verwijs ik ze door naar jouw blog, haha. :-) Leuk artikel, zeker vaker doen! Ik bevind me ook heel vaak op Google om iets op te zoeken, haha!
  liefs

Geef een reactie