Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Augustus 2016

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Augustus 2016

Iedere maand komen er wel weer een aantal (gekke) vragen in mij op. Ik ben echt een nieuwsgierig aagje en wil dus ook graag antwoorden op dit soort vragen. Google is dan my best friend. Vrijwel iedere vraag die in mijn hoofd opkomt, wordt gegoogled. Ik heb een selectie gemaakt van dingen die ik mezelf in augustus afvroeg. Vandaag deel ik weer drie vragen die ik mezelf afvroeg en waarbij ik Google om raad heb gevraagd. Iets met onvriendelijke Italianen, snelwandelen en een ongeluk in de Gotthard tunnel.

Vinden meer mensen Italianen onvriendelijk?

restaurant-1604013_1920

Het kan telkens gewoon stomme pech zijn geweest hoor, maar toen mijn vriend en ik op vakantie in Italië waren, viel het ons op hoe onvriendelijk veel Italianen deden. Niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen ons. Het is geregeld voorgekomen dat wij tot tien moesten tellen. Het is zelfs voorgekomen dat ik met een oude Italiaanse man ruzie heb staan maken op straat. Nouja.. ik stond de schreeuwende man na te doen omdat ik het zat was hoe hij telkens tegen me stond te schreeuwen. Ik vroeg me dus af of er meerdere mensen vinden dat Italianen onvriendelijk zijn. Natuurlijk zijn niet alle Italianen onvriendelijk en ik houd zelf helemaal niet van het in hokjes denken, maar soms gebeurt dat nou eenmaal. Toch fijn om tijdens mijn Google tocht te lezen dat wij niet de enige mensen zijn die de Italiaanse mensen niet zo vriendelijk vonden.

Hoe werkt snelwandelen?

running-573762_1280

De olympische spelen zijn alweer eventjes voorbij. We hebben kunnen genieten van vele prachtige sportmomenten, maar ik heb me ook verbaasd over een sport. Toen ik op de camping naar de tv keek, zag ik dat de sport snelwandelen uitgezonden werd. Ik wist echt niet wat ik zag. De meeste deelnemers leken wel een soort van gemuteerde eendjes. En dan druk ik het nog zacht uit. Ik vond het er zo lachwekkend en belachelijk uitzien, waardoor ik me af ben gaan vragen wat nou eigenlijk de “spelregels” van snelwandelen zijn. De snelwandelaar dient telkens met één voet contact met de grond te houden én de knie van het standbeen moet vanaf het moment dat de voet de grond raakt, totdat deze recht onder het lichaam is, gestrekt zijn. Pas als het been recht onder het lichaam is mag de knie gebogen worden. Juist ja. Het blijkt dat vrijwel iedere snelwandelaar vals speelt maar dat jury niet door middel van video apartatuur (het in slowmotion terugkijken van beelden) mag meekijken waardoor vrijwel niemand gediskwalificeerd wordt. Bijzondere sport zeg..

Is er ooit een ongeluk in de Gotthard tunnel gebeurd?

car-933069_1920

Tijdens zowel de heen als de terugreis van onze vakantie moesten we door de Gotthard tunnel heen. Een bijna 17 km lange tunnel in Zwitserland die vaak voor ontzettend lange files zorgt. Deze lange tunnel heeft maar twee rijbanen. zonder vluchtstroken. Eén rijbaan dient voor het verkeer dat naar het zuiden rijdt en de andere voor verkeer dat naar het noorden rijdt. Je kunt je voorstellen dat er een ontzettende ravage ontstaat wanneer daar een ongeluk zou gebeuren. Ik vroeg me af of daar dus weleens een ongeluk is gebeurd. Triest genoeg is dat inderdaad het geval. In 2001 bijvoorbeeld, heeft een ongeluk dat veroorzaakt is door een dronken chauffeur aan 11 mensen het leven gekost. Wat lijkt het me ontzettend angstig om in zo’n lange krappe tunnel zoiets mee te maken. Gelukkig is het bij ons allemaal helemaal goed gegaan.

Wat vroeg jij jezelf de afgelopen maand af?

Share:

10 Reacties

 1. 31 augustus 2016 / 08:33

  Hihi hier heb ik nog nooit over nagedacht!! Zo’n tunnel is altijd wel een eng idee!

 2. 31 augustus 2016 / 08:54

  Haha, ik kwam hier laatst toevallig een Italiaan tegen, gekleed in Italiaanse vlag kleuren en hij was keihard een of ander Italiaans lied aan het zingen. Bij de bushalte xD meer Italianen heb ik geen ervaring mee.

  Dat snelwandelen is wel lekker apart ja. Nu vraag ik me ook af waarom ze niet gewoon slowmotion beelden terug kijken :\

 3. 31 augustus 2016 / 10:14

  Wat een grappig artikel. Leuk om terug te kijken naar ‘wat je je hebt afgevraagd’

 4. 31 augustus 2016 / 13:27

  Zo’n lange tunnel lijkt me ook niet echt heel prettig om doorheen te gaan. Maar als je geen keuze hebt zul je wel moeten, haha.

 5. 31 augustus 2016 / 15:48

  Door die tunnel zijn wij al 23 jaar gereden en altijd met een soort spanning, het liefst deed ik gewoon een dutje haha en mochten mijn ouders mij wakker maken aan de andere kant.. dat ongeluk toen was bizar… en ik vind italianen weer juist heel lief. Vroeg ik een sigaret kreeg ik een heel pakje, ze zijn relaxed kijken niet op de tijd ik vond ze geweldig

  • MevrouwMiauw
   31 augustus 2016 / 15:58

   Het schijnt qua vriendelijkheid van de Italianen ook heel erg afhankelijk te zijn van de regio waar je in zit. Waar zat jij?

   • 31 augustus 2016 / 16:25

    ik zat bij het lago maggiore in feriolo di baveno (9 jaar gezeten, echt een aanrader qua steden, natuur en water echt top)

 6. 31 augustus 2016 / 16:56

  Wat is Google toch eigenlijk heerlijk hé? En inderdaad; ik heb krom gelegen vanwege de snellopers. Ik heb zelfs nog gevraagd of ze iets met hun heupen hadden Ofzo, het zag er zo euhm apart uit, haha!

  • MevrouwMiauw
   31 augustus 2016 / 16:58

   Ja vooral die heupen he? Het leek wel of ze enorm gebleseerd waren en daardoor niet konden rennen ofzo.. Het zag er niet uit of het goed was voor je lichaam.

 7. 13 september 2016 / 12:19

  Ik vind tunnels altijd wel een beetje eng. Vraag me dat inderdaad wel vaak af als ik er doorheen rij of er niet wat mis is gegaan.

Geef een reactie