Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Januari 2018

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Januari 2018

Vorige maand was ik helemaal vergeten om een “wat ik me de afgelopen maand afvroeg” artikel te plaatsen. Blame it on the decemberdrukte of zoiets. En eigenlijk had dit artikel gisteren online moeten komen. Als ik me aan de, door mij gestelde, blogregeltjes had gehouden in ieder geval. Maar ik ben de laatste tijd niet zo goed met blogregeltjes want ik laat te teugels wat meer vieren. En dat is prima. En daarom is het ook prima dat dit artikel vandaag online komt. In januari heb ik me buitengewoon veel afgevraagd en het heeft me daarom echt moeite gekost om een selectie te maken van drie vragen. Maar het is toch gelukt. Met dit keer wanneer er een K achter je volgersaantal komt op Instagram, wat songteksten onthouden zegt over het geheugen en wat de korste dag van het jaar is.

Wanneer komt er een K achter je volgersaantal op Instagram?

Gisteren heeft Vlinder 1000 volgers op Instagram behaald, hoera! Een paar dagen voordat dat gebeurde, wist ik natuurlijk wel dat deze kleine mijlpaal eraan zat te komen. En toen vroeg ik me af wanneer een Instagramaccount een letter K achter het volgersaantal krijgt. de K staat voor 1000. Dus Vlinder heeft op dit moment iets meer dan 1K aan volgers. Blijkbaar ben ik niet de enige persoon op deze wereld die zich dit afvroeg want de vraag is hier ook al ooit gesteld. Het antwoord daar was dat er een K achter het volgersaantal komt te staan bij 10.000+ volgers. Toch meen ik me wel te herinneren dat ik weleens iemand zag met bijvoorbeeld 6,2K volgers.

Wat zegt songteksten onthouden over je geheugen?

Ik ben een soort wandelende jukebox. Op de één of andere manier blijven songteksten super goed hangen bij mij. Ik weet de gekste liedjes soms helemaal mee te zingen. Een gekke rap van Ali B, een liedje van vroeger van de M kids, Limburgse carnavalsliedjes of oude hits, ik ken het allemaal. Best vreemd, want ik vond het vroeger een drama om voor een vreemde taal woordjes te stampen. Achteraf denk ik nu dat ik dat had moeten doen aan de hand van zelfgemaakte liedjes, maar wijsheid achteraf is altijd groot natuurlijk. Ik vroeg me ineens af wat die jukeboxeigenschap van mij eigenlijk zegt over mijn geheugen. Ik kom uit op een goed auditief geheugen. Nu weet ik niet of ik me daar echt in kan vinden maar het is wel iets wat ik ga proberen mee te nemen. Mocht ik ooit nog dingen uit mijn hoofd moeten leren dan ga ik dat doen door in te spreken en te luisteren. Niet door te lezen en te schrijven.

Wat is de kortste dag van het jaar?

Op de, als ik het me goed herinner, tweede zondag in januari maakten mijn vriend en ik een late-middag-wandeling. Het was schitterend weer en het verbaasde me dat het om 6 uur nog niet donker was. Het gaf me echt zo’n vrolijk “bijna lente” gevoel. Iets te optimistisch, I know, maar daardoor vroeg ik me wel af wat de kortste dag is van het jaar. Op Wikipedia las ik dat deze dag ieder jaar ongeveer op 22 december is. Laat die lente maar komen hoor!

Wat vroeg jij je in januari af?

Share:

9 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 07:22

  Wat interessant om te weten van dat auditief geheugen! Volgens mij heb ik inderdaad weleens gehoord dat sommige mensen bijvoorbeeld beter leren door dingen voor te lezen of ernaar te luisteren en dat anderen meer visueel ingesteld zijn. Grappig! Interessant trouwens van die volgersaantallen! Ik vroeg me ook weleens af waar die K vandaan kwam. Ach ja, het duurt vast nog héél lang voordat ik die achter mijn volgersaantal krijg, haha ?

  • 15 februari 2018 / 17:29

   Haha, bij mij duurt het ook nog heeeeel lang. Maar ach, dat is niet erg. Als we er maar plezier aan beleven. :)

 2. 1 februari 2018 / 08:30

  Dat van die songteksten heb ik ook. Echt ongelooflijk wat een mens allemaal onthouden kan! ? Volgens mij heb ik ook een auditief geheugen. Op de hogeschool las ik m’n cursussen soms luidop voor tijdens het studeren, dat leek te helpen. Mijn vriend heeft dan weer een visueel geheugen.

  • 15 februari 2018 / 17:37

   Wow, echt niet normaal he? Ik onthou zo mega veel songteksten. Jij bent dus ook een wandelende jukebox? En wat goed om te lezen dat jij je leermethode daar op had aangepast. Dat had ik ook moeten doen joh..

 3. 1 februari 2018 / 09:30

  Hihi super leuke vragen weer dit! Ik onthoud liedjes ook best wel goed. En van mij mag de lente ook wel komen hoor pff!

 4. 1 februari 2018 / 13:04

  Wat grappig, ik heb volgens mij ook een auditief geheugen! Al moet ik zeggen dat ik op de middelbare school nooit goed kon luisteren, ik kon mij gewoon niet focussen op wat de docent allemaal vertelde haha. Ik leerde vaak door samenvattingen te schrijven en vaak wist ik dan nog welk stuk op welke pagina van het leerboek stond… Dus wat dat betreft :p

  • 15 februari 2018 / 17:40

   Haha, misschien kwam het doordat de docenten niet boeiend genoeg vertelden? Dat kan ook natuurlijk! :)

 5. 1 februari 2018 / 13:27

  Hahah dat is eigenlijk wel een goeie wanneer dat k achter je aantal volgers staat. Nu ik dit zo lees weet ik dat ik bij iedereen hier op ga letten :P.

  • 15 februari 2018 / 17:44

   Hahaha, heb je er al veel op gelet? En klopt hetgeen wat in dit artikel staat? Of eigenlijk niet?

Geef een reactie