Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Mei 2016

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Mei 2016

Ook in mei vroeg ik me weer heel wat dingen af en is Google mijn vriend geweest bij het zoeken naar antwoorden. Ik ben echt een nieuwsgierig aagje en vaak op zoek naar antwoorden op gekke vragen dus Google iedere maand heel wat af. Vrijwel iedere vraag die in mijn hoofd opkomt, wordt gegoogled. Ik heb een selectie gemaakt van dingen die ik mezelf in mei afvroeg. Ik deel drie vragen die Google voor mij heeft beantwoord de afgelopen maand.

Wat betekent een trillend staartje bij een kat?

cat-1183139_1280

Als ik Vlinder ga aaien, komt het geregeld voor dat haar staart rechtop staat en een beetje trilt. Ik had dit fenomeen nog nooit eerder opgemerkt bij een andere kat. Ik was dus heel nieuwsgierig wat dit betekent. Blijkbaar is het een teken dat de kat je heel erg leuk vindt en ze het fijn vindt dat je haar aandacht geeft. Nu ik dat weet hoop ik natuurlijk dat ik heel vaak een Vlinder met een trillend staartje voor me heb. Ik vind het zo schattig!

Gaat een spin dood wanneer je deze opzuigt met een stofzuiger?

web-886843_1280

Een paar weken geleden was het weer eens zo ver: toen ik in bed lag en naar het plafond keek, slaakte ik een gil. Daar zat weer eens zo’n dikke harige Harry spin. Eentje die je liever kwijt dan rijk bent. Ik heb mijn vriend uiteraard de opdracht gegeven om het beest te verwijderen, maar mijn vriend is zelf ook niet zo dol op spinnen. De stofzuiger was dus onze enige optie. Toen Harry eenmaal verdwenen was in de stofzuiger begon het te knagen: zouden spinnen eigenlijk uit de stofzuiger kunnen kruipen? Helaas blijkt het zo te zijn dat dit kan dus we moeten voortaan toch iets anders verzinnen. Helaas!

Waar zit de ziel?

buddha-1320752_1280

Een aantal weken geleden hadden mijn vriend en ik een zeer filosofisch gesprek waarbij mijn vriend beweerde dat hij voelt waar zijn ziel zit. Ik zelf ben me totaal niet bewust van mijn ziel zit, laat staan dat ik de ziel voel zitten. Ik ging dus maar Googlen omdat ik benieuwd was waar de ziel dan ergens zou moeten zitten. Na mijn Google-zoektocht kon ik eigenlijk concluderen dat een ziel iets is wat je niet voelt zitten. Het is ook niet iets wat ergens zit. Het blijft een gek onderwerp. Lekker zweverig ook, haha.

Wat vroeg jij jezelf af deze maand?

Share:

6 Reacties

 1. 31 mei 2016 / 08:50

  Haha vooral met die ziel, nu ik er over nadenk heb ik ook geen idee!

 2. 31 mei 2016 / 09:58

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! Tof ook om te weten wat dat trillende staartje betekent haha!

 3. 31 mei 2016 / 10:25

  De oplossing voor de spin in de stofzuiger is een prop in de stang! Dan komt het harige en potige monster er niet meer uit ;-)

 4. 31 mei 2016 / 14:48

  Haha! Superleuk artikel :) Vooral de laatste vraag vind ik grappig dat je die ging Googlen. Ik vroeg me trouwens ook al af of spinnen de stofzuiger overleven. Teleurstellend antwoord dat de stofzuiger dus niet zo’n goed idee is, dat is namelijk de enige manier waarop ik een spin durf te verwijderen haha.

 5. 31 mei 2016 / 17:35

  Waarom ik zo moe ben, hahaha nee grapje! van die spin heb ik trouwens ook heeel vaak gedacht. Van dat trillend staartje wist ik wel . Katten zijn zo leuk

 6. 31 mei 2016 / 20:32

  Leuk artikel, onze kater heeft soms ook een trillend staartje als ik hem aai!
  X

Geef een reactie