Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Mei 2017

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Mei 2017

Ja hoor. Het is weer zo ver. Het is weer de laatste dag van de maand. Ik kan gewoon bijna niet geloven dat we morgen alweer in juni zitten. De tijd vliegt als een straaljager. Traditiegetrouw sluit ik de maand weer af met een artikel over dingen die ik me deze maand afvroeg. Ik ben uiteraard weer op Google op zoek gegaan naar antwoorden op mijn vragen. Vandaag deel ik weer 3 vragen met bijbehorende antwoorden. Dit keer met vragen over het monster van Loch Ness, bleekvlekken in kleding verven en waarom ik moet niezen nadat ik me heb verslikt.

Bestaat het monster van Loch Ness nog?

Vorige week was ik samen met mijn zusje, een vriendin van me en haar zusje bij een meertje. Geen idee hoe het kan maar het monster van Loch Ness kwam ineens ter sprake. We vroegen ons af of Nessie nog leeft. Blijkbaar ben ik niet de enige die zich afvroeg hoe het met dit merkwaardige verschijnsel was, blijkt uit dit artikel op 1vandaag. In dit artikel van 3 mei kun je ook lezen dat Nessie weer is gespot. He’s still alive dus. Voor zover het verhaal echt waar is natuurlijk. Want het blijft een raadselachtig verhaal.

Kun je een bleekvlek in je kleding wegwerken met verf?

Mijn vriend had een mooie blouse gekocht en door een ongelukje zat er plots een bleekvlek in zijn blouse. Ik vroeg me af of je bleekvlekken ook kunt verven zodat je niet de hele blouse weg hoeft te gooien. Gelukkig kun je met kledingverf best wel wat bereiken. Ons plan is nu om de hele blouse te gaan ontkleuren en daarna te verven met producten van Dylon.

Waarom moet je niezen nadat je je hebt verslikt?

Het gebeurt mij gelukkig maar zelden, maar eens in de zoveel tijd is het weer zo ver: dan verslik ik mij. Als ik na een flinke hoest en proestbui weer een beetje op adem ben gekomen, volgt er daarna áltijd de welbekende kriebel met een nies tot gevolg. Als ik Google raadpleeg, zie ik wel dat meerdere mensen dit fenomeen herkennen maar een echte verklaring kan ik niet vinden. Gek eigenlijk. Maar wel leuk om te weten dat ik niet de enige ben.

Weet jij wat de oorzaak is van het niezen na het verslikken? En wat vroeg jij jezelf de afgelopen maand af?

Share:

6 Reacties

 1. 31 mei 2017 / 08:02

  Hihihi de eerste heb ik me ook weleens afgevraagd, maar de andere twee niet hoor!

 2. 31 mei 2017 / 09:15

  Dat laatste weet ik eeeeecht niet, haha. Het Loch Ness monster hoor je inderdaad nooit meer wat over! Dacht er laatst toevallig nog aan.

 3. 31 mei 2017 / 09:56

  Hihi zo leuk dit! Ik ben 2 jaar geleden bij Loch Ness geweest, het was een prachtige omgeving maar helaas het monster niet gespot. Het meer is enorm diep en groot, dus wie weet..

 4. 31 mei 2017 / 10:37

  Wat ik me nu vooral afvraag is of ik ook moet niezen nadat ik me verslikt heb! :’D

 5. 31 mei 2017 / 11:52

  Niezen na het verslikken? Interessant, daar heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan, haha. Vanaf nu opletten (H)

 6. 1 juni 2017 / 07:24

  Zo’n leuk artikel weer! Voor mij zijn alle drie de feitjes nieuw. Grappig dat je soms moet niezen nadat je je verslikt hebt. Dat heb ik nog nooit gehad eigenlijk.

Geef een reactie