Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Oktober 2016

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Oktober 2016

Iedere maand komen er wel weer een aantal (gekke) vragen in mij op. Ik ben echt een nieuwsgierig aagje en wil dus ook graag antwoorden op deze gekke vragen. Google is dan my best friend. Vrijwel iedere vraag die in mijn hoofd opkomt, wordt gegoogled. Ik heb een selectie gemaakt van dingen die ik mezelf in oktober afvroeg. Vandaag deel ik dus weer drie vragen die ik mezelf afgelopen maand afvroeg en waarbij ik Google om raad heb gevraagd. Iets met dromen in animatiebeelden, katten schoottraining geven en het beste moment om op Marktplaats te verkopen.

Kun je dromen in animatiebeelden?

bed-945881_1920

Mijn vriend en ik hadden, zoals we wel vaker doen, samen een animatiefilm gekeken (guilty pleasure!). We vroegen ons daarna af of je kunt dromen in animatiebeelden. Bij mijn weten heb ik nog nooit in animatiebeelden gedroomd en mijn vriend ook niet. Tijdens mijn zoektocht op Google lees ik dat je in een droom mee kunt maken dat het echte leven als een tekenfilm wordt weergegeven. Dit soort dromen zouden er volgens de website droominfo.nl op duiden dat je de wereld op een komische en onserieuze manier ervaart. De droom kan ook dienen als een soort vlucht voor de stressvolle werkelijkheid. Hier maak ik uit op dat het dus wel kan, dromen in animatiebeelden. Lijkt me best leuk!

Kun je katten schoottraining geven?

cat-1739237_1920

Onze Vlinder is een enorme knuffelkont, maar op schoot zitten is niet zo haar ding. Althans.. wás niet zo haar ding. Mijn vriend had zijn vorige kat “schoottraining” gegeven (had ‘ie zelf bedacht) en had besloten om dat ook bij Vlinder te gaan doen. Ik vroeg me af of dat überhaupt echt bestaat en of er dus ook adviezen voor bestaan. Ik las tips waardoor je je schoot extra aantrekkelijk kan maken, door er een kussen op te leggen of lekkere snoepjes in te leggen. Ik kies voor het kussen en bij onze Vlinder lijkt het te werken. Ze sprong gisteren zelfs uit zichzelf op het kussen dat op mijn schoot lag en ze is ook op een kussen op mijn schoot in slaap gevallen. Ik deed echt een vreugdedansje in mezelf hoor, knuffeltime!

Welk moment is het meest gunstig om dingen op marktplaats te verkopen?

template-1599667_1280

Een paar weken geleden heb ik een heel aantal geurtjes op Marktplaats gezet. Ik vroeg me toen ineens af op welk moment je dingen het beste op Marktplaats kunt zetten zodat je de meeste kans hebt om het te verkopen. Ik kwam uit op de volgende twee handige weetjes/tips:

– Marktplaaats wordt tussen 16.00 uur en 23.00 uur het meest bezocht
– Aan het einde van de maand worden de meeste salarissen gestort. Dit wordt gezien als een goed moment om advertenties online te zetten.

Twee best logische weetjes maar ik had er eigenlijk niet bij stil gestaan. Goed om te weten dus. Ik denk dat ik er ook aan toe kan voegen dat je ook echt rekening moet houden met het seizoen. Tijdens de decembermaanden zullen geurtjes het goed doen, tijdens de lente willen mensen vast zomerjurkjes scoren en met carnaval kun jij je prachtige clownspak het beste verkopen. Best logisch natuurlijk!

Wat vroeg jij jezelf de afgelopen maand af?

Share:

11 Reacties

 1. 31 oktober 2016 / 08:34

  Die marktplaats dingen zijn best wel slim! Ik zou ook eens op moeten schrijven wat voor gekke dingen ik me soms afvraag. Dromen in tekenfilmbeelden heb ik iig nog nooit gedaan :O

  • 31 oktober 2016 / 21:19

   Ja het is echt leuk om zulke dingen op te schrijven. Dan kom je er pas achter wat voor gekke dingen je jezelf afvraagt..

 2. 31 oktober 2016 / 08:52

  Wat grappig om dat te lezen over Marktplaats! Ik ben zelf ook nogal veel op Marktplaats te vinden, maar plaats eigenlijk altijd maar wat om de tijdstippen die mij het beste uitkomen. Best logisch eigenlijk dat mensen vooral ‘s avonds op Marktplaats zitten!
  Leuk om te horen dat knuffeltraining dus echt mogelijk is. Wij hebben een knuffelkat en een kat die nooit op schoot te vinden is. Misschien moeten we toch maar eens iets met een kussen proberen bij Paco.

  • 31 oktober 2016 / 21:17

   Oeh ik ben super benieuwd of dat ook bij Paco zou werken. Houd je me op de hoogte??

   • 31 oktober 2016 / 21:44

    Haha, zal ik doen! Als hij ooit een schootkat wordt, zijn de wonderen de wereld nog niet uit ;)

 3. 31 oktober 2016 / 09:46

  Aan dat eerste heb ik nog nooit gedacht haha! Maar dat laatste is wel erg handig zeg :)

 4. 31 oktober 2016 / 19:47

  Schoot training, leuk bedacht! Goh, ik zit te denken wat ik mij afvroeg, het zal best wel wat zijn maar ik kan daar nu niet op komen. Misschien toch opschrijven.

 5. 31 oktober 2016 / 21:12

  Haha gooogle… Maar ik gebruik sinds kort een andere zoekmachine ‘Ecosia’. Dit is een groene variant van Google. Met 80% van de winst worden nieuwe bomen aangeplant!

  • 31 oktober 2016 / 21:14

   Hey dat is leuk en goed! Kun je via die zoekmachine veel vinden? Je hebt me nieuwsgierig gemaakt.

 6. 6 november 2016 / 03:42

  Handig die tip van Marktplaats.
  Een vriend van mij heeft 2 dochters, welke 3 talen spreken; NL, Engels en Spaans.
  Nu zijn ze opgegroeid in Spanje (moeder is Spaans, vader NL), maar naar een internationale school gegaan (ENG) en nu op een basisschool in NL. Ik ben zo benieuwd in welke taal deze kinderen nu denken? Zullen zij continue aan het vertalen zijn of is het een automatisch proces aangezien ze nog zo jong zijn. Tsjah… haha..

Geef een reactie