Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Oktober 2017

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Oktober 2017

Ook in oktober (echt niet te geloven dat het nu alweer oktober is, niet normaal!) heb ik me weer het een en ander afgevraagd. Hoe kan het ook anders, want dat nieuwsgierige aagje in mij zit er nog steeds. Ik denk overigens ook niet dat die nieuwsgierigheid ooit nog zal verdwijnen, dus waarschijnlijk kan ik tot in de lengte van jaren een “wat ik mezelf afvroeg” artikel blijven schrijven. En dus ook nu weer. Met deze maand vragen over een warmte muis, over de verdeling tussen mannen en vrouwen en over de werkzaamheden van kamillethee op je huid.

Bestaat er een verwarmde computermuis?

Voor mijn werk zit ik vaak achter de computer en ik merk dat de hand waarmee ik de muis bedien soms zo ontzettend mega koud kan zijn. Zo koud dat het zelfs zeer doet en ik om de 5 minuten op mijn hand ga zitten om mijn hand te verwarmen. Daarom vroeg ik mezelf ineens af of er eigenlijk een verwarmde computermuis zou bestaan. En HOERA! want blijkbaar hebben meerdere mensen dit probleem en is er een verwarmde computermuis ontwikkeld. Maar bummer, want het is niet echt gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland. Tenminste, voor zover ik weet niet. Er is zelfs een speciale website die dit soort muizen verkoopt. Nu nog even uitvogelen of ik op het werk zo’n muis aan kan vragen of er zelf een aan mag schaffen. Want ik weet zeker dat dit mijn werk een heel stuk aangenamer maakt.

Zijn er meer mannen of meer vrouwen op de wereld?

Vraag me niet waarom, maar toen mijn vriend en ik tijdens ons tripje naar Keulen aan het rondslenteren waren door de stad vroegen we ons ineens af of er meer mannen of vrouwen op de wereld leven. Volgens het AD zijn er zo’n 60 miljoen meer mannen dan vrouwen op de wereld. Dit zou er mee te maken kunnen hebben met  diverse factoren zoals abortus, arbeidsmigratie, gezondheidszorg, oorlog en leefomstandigheden. Ook de éénkindpolitiek die tot 2015 gold in China wordt aangewezen als een oorzaak: in China gold een sterke voorkeur voor jongens waardoor meisjes vaker geaborteerd werden. Echt bizar en belachelijk als je het mij vraagt. Maar wel interessant om te weten.

Wat is het effect wanneer je met een zakje kamillethee over je huid heen gaat?

Mijn huid is right at the moment echt een puinhoop. Het lijkt bijna alsof er zich ineens een paar vulkanen op mijn gezicht gevestigd hebben. Een beetje jammer maar dat is hoe het is. Afgelopen weekend dronk ik een van mijn dagelijkse kopjes kamillethee en plots bedacht ik me dat kamillethee natuurlijk een helende en ontstekende werking heeft. Ik vroeg me af of mensen weleens met een zakje met kamillethee over hun huid heen gaan en wat voor effect dit dan zou hebben. Helaas heb ik hier geen antwoord op kunnen vinden maar ik besloot zelf eens om het te proberen. Eigenlijk wil ik eens gaan proberen om dit vaker te doen om het effect over een langere termijn te onderzoeken maar het heeft in ieder geval geen schade aangericht. En baadt het niet dan schaadt het niet.

Wat vroeg jij je de afgelopen maand af?

Share:

3 Reacties

  1. 31 oktober 2017 / 08:11

    Wat heb je een leuke outfit aan op de foto <3 Enne kamille thee raden ze zeker aan :)

  2. 31 oktober 2017 / 15:31

    Ik leg kamillethee zakjes op m’n ogen wanneer ik erge hooikoorts heb: werkt verlichtend!

  3. 31 oktober 2017 / 18:17

    Oeh, ik ben benieuwd naar de uitkomst van je kamillethee-experiment! Grappig om te lezen dat er blijkbaar verwarmde computermuizen bestaan. Dat klinkt echt als een uitkomst voor een koukleum als ik ?

Geef een reactie