Mijn blogdoelen voor 2019

Mijn blogdoelen voor 2019

Mevrouwmiauw.nl ligt, voor mijn gevoel, op dit moment een beetje op haar gat. Net als Vlinder. Zij ligt ook de hele dag op haar gat. Of het komt door de donkere dagen voor én na kerst of het eind van het jaar? Ik kan het niet zeggen. Misschien komt het wel doordat ik vakantie heb. Eindelijk even vrij na een druk en bewogen jaar. Ik had gedacht, en gehoopt, dat ik in de vakantie juist wel energie had om weer eens lekker te knallen voor mevrouwmiauw. Foto’s maken, teksten tikken en flitsende artikelen in elkaar zetten. Maar niets van alles lijkt het geval. Ik heb geen puf gevonden om een kerstartikel in elkaar te knutselen. De feestdagen zijn er altijd voordat ik er erg in heb. Het lijkt soms wel of ze me inhalen en ik geen sprintje kan trekken om toch iets eerder over de finish te komen en een blogartikel online te zetten voordat de kerstdagen aanbreken. Geen ramp natuurlijk, maar ik had het liever anders gezien. En ik zie een aantal dingen graag anders als het op mevrouwmiauw.nl aankomt. Daarom leek het me fijn om een artikel te maken met mijn blogdoelen voor 2019.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet veel met goede voornemens. Over het algemeen ben ik eigenlijk gewoon tevreden met “de weg die ik bewandel” lekker dramatisch, haha! En gedurende het jaar komen er altijd al genoeg uitdagingen voorbij. Toch heb ik me er aan gewaagd om wel een aantal blogvoornemens op het virtuele papier te zetten. Omdat het er stiekem wel een beetje bij hoort en het misschien wel als stok achter de deur kan werken.

Mijn blogdoelen voor 2019 zijn:

⇝ Wat met stipt op nummer 1 staat is dat ik weer meer plezier uit mijn blog wil halen. Lijkt een hele logische, maar toch merk ik dat het nog iets te vaak als “moetje” voelt. Terwijl helemaal niets moet natuurlijk. Maar tegelijkertijd weet ik hoe leuk ik het kan vinden en vind ik het zonde om mijn blog te laten verslonzen. Best lastig dus..

⇝ Ik denk dat ik weer meer plezier uit mijn blog ga halen door me nog meer te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Nu is er van kwantiteit al weinig sprake, want er komen niet heel veel artikelen meer online. Maar de artikelen die ik online zet, wil ik eigenlijk echt verbeteren. Zo zou ik bijvoorbeeld liever toe willen naar meer verzamelartikelen. Klein voorbeeldje: nu schrijf ik drie aparte artikelen over verschillende haarverzorgingsproducten. Dat kan ik natuurlijk ook prima bundelen.

⇝ Ook wil ik me nog meer focussen op beeldmateriaal. Ik kan redelijk prima foto’s maken en vind het leuk om dat te laten zien. Om mijn artikelen te voorzien van boeiende en fijne plaatjes. En daar mag ik ook best wat meer voor gaan experimenteren: meer productfoto’s buiten maken, meer met tegenlicht gaan spelen en me verdiepen in photoshop. Iets met fotogoals.

⇝ En als ik dan toch alles aan het benoemen ben kan mijn schrijfstijl ook wel even onder de loep genomen worden. Ik wil wat losser schrijven. Sommige artikelen schrijf ik, naar mijn idee, nog veel te serieus. Alsof ik een wetenschappelijk artikelen in elkaar probeer te zetten ofzo. Terwijl ik het juist heerlijk vind dat ik hier, op míjn plekje op het www, lekker losjes en een tikje lomp en/of humoristisch mag schrijven. Want dat ik naast een (soms iets te) serieuze fulltime baan ook op een andere manier kan en mag typen, lijk ik soms te vergeten. En dat zal ongetwijfeld ook bijdragen aan meer blogplezier.

Belangrijke boodschap aan mezelf: mijn blog is ook oké als ik in 2019 niet aan deze doelen werk. Want ik ken mezelf. Streberig, perfectionistisch. Je kent het vast wel. En tegelijkertijd ook belangrijke boodschap aan jou. Want als jij ook doelen voor 2019 hebt opgesteld. Of dat nou op het gebied van je blog, je werk, je relatie, je gezondheid of whatever is. Weet dan dat jij ook oké bent als je niet aan alle doelen werkt waar je aan zou willen werken. Meer dan oké zelfs. Jij bent goed zoals je bent. Nu maar ook in 2019. En omdat ik niet weet of er voor het eind van het jaar nog een artikel online komt, ik vrees/denk eigenlijk van niet, wil ik je bij deze ook alvast een geweldig uiteinde van 2018 en een prachtig begin van 2019 wensen.

Al het goeds van Vlinder en mij! ♡

Share:

7 Reacties

 1. Romy
  30 december 2018 / 09:50

  Wat mooi om te horen dat je meer plezier wilt halen uit je blog en minder perfectionistisch wilt zijn daarin. Dat kan je blogplezier al enorm vergroten 🙂 Ik vind de foto’s bij dit artikel overigens prachtig. Je maakt echt al schitterende foto’s voor bij je artikelen ❤
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en alvast een geweldig 2019 toe, op bloggebied, maar ook zeker persoonlijk 🙂

 2. 30 december 2018 / 10:47

  Plezier in het bloggen hebben is wel het belangrijkste vind ik. Volgens mij komt de rest vanzelf als dat goed zit 🙂 Ben zelf ook aan het nadenken of ik niet wat doelen voor mijn blog wil vastleggen maar langs de andere kant denk ik ook dat ik dat net niet moet doen om het leuk te houden. Moeilijk! Ik wens je alleszins veel succes en plezier in 2019!

 3. 30 december 2018 / 10:54

  Je hebt gelijk hoor, plezier uit je blog halen is zo belangrijk! En ik hoop dat je zal merken dat dit eigenlijk wel vanzelf zal gaan als je jezelf uitdaagt en creatief bezig kan zijn. Ik wens je in ieder geval een heel mooi en creatief nieuw jaar toe!

 4. 30 december 2018 / 11:46

  Super mooie doelen! En precies zoals je zegt, of je ze nou haalt of niet je bent goed zoals je bent. Ik wens je het allerbeste toe voor 2019!

 5. 30 december 2018 / 21:49

  Heel erg herkenbaar! Ik hoop in 2019 ook het plezier weer terug te vinden in het bloggen. Maar, mocht dit toch nog niet lukken dan is het ook geen ramp. Dat we in onze vrije tijd niet overal aan toe komen, zegt denk ik genoeg: we hebben dan onze rust harder nodig. 🙂 Probeer er vooral aan toe te geven en eis niet teveel van jezelf. 🙂

 6. 1 januari 2019 / 15:27

  Aller eerst Happy New Year ❤ Je hebt hele mooie doelen gesteld, waar ik me ook geheel in kan vinden eigenlijk. Fijne dag 🙂

Geef een reactie