Zara parfum | Mijn Zara parfum stash

Zara parfum | Mijn Zara parfum stash

Naast mijn dure geurtjes (ja, deze budget shopper geeft soms wel veel geld uit aan een lekker geurtje) heb ik ook een aantal geurtjes van de Zara in mijn stash. Omdat de geurtjes van de Zara heerlijk ruiken en lekker budget zijn leek het me leuk om jullie kennis te laten maken met mijn Zara parfum stash. Nu hoor ik je misschien denken: bij de action hebben ze toch ook goedkope geurtjes? True, maar de geurtjes van de action vind ik beduidend minder lekker. Ik vind dat de alcoholgeur in de parfums van de action overheerst, vandaar dat ik nooit geurtjes koop bij de action. Maak dus kennis met Zara parfum.

Zara parfum | Mijn collectie

ZARA BLACK

Top geurnoot: sinaasappel
Middel geurnoot: kaneel
Basis geurnoten: vanille en musk

Helaas is het flesje bijna leeg. Ik vind het een wat zwaardere fruitige geur die erg draagbaar is voor allerlei gelegenheden. Ik kan niet zeggen dat ik het echt een dag of een avond geur vind. Ik heb voor een flesje van 50 ml. geloof ik €5,95 betaald.

ZARA IRIS

Top geurnoot: citrusvrucht
Middel geurnoten: rode bessen en vliegbloesem
Basis geurnoot: vanille

Het schijnt dat Zara Iris (tegenwoordig te koop in de textures lijn van de Zara) een dupe is van Lady Million. Gelukkig pakt dit op mijn huid anders uit. Ik ben niet zo’n fan van Lady Million, ik vind het een nietszeggende geur (sorry voor de lady million fans!), maar dat even terzijde. Deze geur is vrij zwaar en blijft goed hangen. Ik zou dit geurtje bij voorkeur ‘s avonds dragen. Ik heb destijds (dat is wel echt al een tijdje geleden!) geloof ik €9,95 betaald voor 50 ml. Het geurtje is bijna op. Zoals het er nu uit ziet ga ik dit geurtje niet nogmaals kopen, pech voor mijn vriend want hij is er dol op. Ik heb het geurtje wel een beetje “gezien”, maar misschien ga ik ‘m na een tijdje wel heel erg missen.

ZARA BLACK PEONY

Top geurnoot: bergamot (een citrusvrucht)
Middel geurnoten:  freesia bloem en perzik
Basis geurnoten: vanille en sandelhout.

Over deze geur heb ik laatst ook een artikel geschreven. Deze geur is namelijk de perfecte vervanger voor alle flowerbomb fans met een minder dikke portemonnee. Het is echt een perfecte dupe van dit geurtje van Victor en Rolf. Ik heb mijn echte flowerbomb bij mijn ouders thuis staan, dit geurtje van de Zara heb ik bij mijn vriend liggen. Wat ben ik blij met deze aanwinst. Ik heb tevens een tasspray gevuld met deze geur, wanneer ik tijdens het uitgaan een keer flowerbomb op heb kan ik deze geur bij sprayen wanneer ik mijn neus weer wil verwennen. :) De geur blijft bij mij over het algemeen redelijk goed zitten. Het wil soms zelfs weleens voorkomen dat ik de dag nadat ik dit geurtje op heb gedaan onder de douche stap en dat het geurtje me dan weer tegemoet komt. Voor 75 ml. betaalde ik €11,95.

ZARA FEMME

Top geurnoot: bergamot (wederom die citrusvrucht)
Midden geurnoten: pioenroos en vanille
Basis geurnoten: patchoeli en muskus

Dit geurtje heb ik in de zomervakantie gekocht in Porto. De eerste keer dat mijn vriend en ik op vakantie gingen. Een leuk aandenken aan onze vakantie. Dit geurtje is geschikt voor echte zoetekauwen die van een bloemige geur houden. Ik heb absoluut niet iedere dag zin in zo’n zoet geurtje, maar af en toe vind ik het heerlijk. Voor een flesje van 50 ml en een tasroller van 5 ml. schat ik? betaalde ik geloof ik €9,95

ZARA APPLEJUICE

Top geurnoten: appel en grapefruit
Midden geurnoten: rozen
Basis geurnoten: muskus

Over dit geurtje heb ik een tijdje geleden ook een artikel geschreven. Ik ben right at the moment namelijk echt grote fan van dit geurtje. Heerlijk voor de lente/zomer. Subtiel, zacht, fris maar toch zoetig. Ja, dit geurtje kan ik echt niet meer missen! Het schijnt dat dit geurtje veel weg heeft van Chance Eau Tendre van Chanel. Het is een fijn plat flesje van 50 ml. Door de vorm van het flesje vind ik het ideaal om deze parfum in mijn handtas te gooien. Wanneer je deze parfum draagt is het namelijk wel aan te bevelen om één keer per dag bij te sprayen, dit vind ik acceptabel voor de pijs van €6,95. Yum yum wat een lekker ding voor in mijn parfumstash.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een klein deeltje van mijn Zara parfum te zien. Welk geurtje lijkt je lekker uit deze collectie Zara geurtjes? En heb je zelf ook heerlijke geurtjes van de Zara?

 

11 Reacties

 1. 6 april 2014 / 21:06

  Wauw, mooie verzameling heb je al. Ik heb nog niet eens een luchtje van Zara, ga volgende keer als in in de Zara ben zeker even ruiken!

  • 6 april 2014 / 21:13

   Ja dat is echt een aanrader! Vooral als je een parfumfan bent.

 2. 7 april 2014 / 19:58

  Ik heb zelf ook een geurtje van Zara, maar ik heb hem al een poosje en de geur is veranderd. Een beetje jammer, maar hij rook eerst wel heel lekker!

  • 7 april 2014 / 20:05

   Dat is inderdaad jammer. Had je ‘m in de zon of in een warme ruimte staan? Dan wil zoiets nog weleens gebeuren.

Geef een reactie