Mooie trendy planten van Certi.nl

Mooie trendy planten van Certi.nl

Ik kan genieten van lammetjes in de wei, van zonnestralen, van een spinnende Vlinder, een spelende Vlinder en een slapende Vlinder, van lekker eten, van fijne gesprekken, van goede muziek, van festivals, van een glas lekkere wijn, van foto’s die goed gelukt zijn and the list goes on and on and on. Maar waar ik ook absoluut van kan genieten is de kleine “urban jungle” (zoals dat dan zo trendy gezegd wordt, toch?) in mijn huis. De groei van een nieuw blad, het wortelen van de stekjes en het toevoegen van nieuwe groene vrienden kan echt zorgen voor een enorme glimlach op mijn gezicht. En die glimlach stond absoluut ook op mijn gezicht toen ik drie prachtige trendy planten van Certi ontving.

Bij Certi draait het om de mooiste kwaliteit. Om dat de bereiken, betalen ze de kwekers een eerlijke prijs voor de planten die zij afleveren. Op die manier kan er maximaal geïnvesteerd worden op kwaliteit. Alleen de beste planten worden opgenomen in het assortiment. Om die mooie en trendy planten op een goede manier te verzenden, wordt er gebruik gemaakt van super stevige dozen waardoor de planten gegarandeerd zijn van een veilige reis naar hun nieuwe huisje. En kwalitatief goede planten die zonder kleerscheuren van de verzending bezorgd worden, betekent natuurlijk langer plezier van je planten.

Ik ontving drie prachtige planten. De grote Calathea Rufibarba, ook wel Calathea Wavestar genoemd, is een beweeglijk exemplaar. ‘s Nachts gaan de bladeren namelijk omhoog staan. Het is ook nog eens een harig exemplaar want de bladeren zijn bedekt met kleine haartjes. De Calathea staat het liefst op een schaduwrijke plaats en houdt van een vochtig klimaat. Een fijne sproeibeurt is dus geen overbodige luxe voor deze knappe plant.

De Calathea Rufibarba kost €15,75

Ook ontving ik de kleurrijke Tradescantia Rainbow Hill. Een prachtige en vrolijke plant die ieder interieur opvrolijkt. Ik had al wel een paar tradescantiasoorten en wist niet dat ze konden bloeien. Tot het moment dat ik deze plant ontving. Want dit exemplaar staat in bloei. Dat vertaalt zich in allemaal kleine witte bloemetjes. De Tradescantia verdraagt geen felle zon en moet in de schaduw of halfschaduw staan. Maar een lichte plek wordt wel aanbevolen omdat de kleur van de bladeren zich dan goed kan ontwikkelen. Krijgt de plant niet voldoende licht dan veranderen de kleuren in groen blad.

De Tradescantia Rainbow Hill kost €10,75

En last but zeker not least: de prachtige Stippenbegiona. Ook wel bekend als de Begonia maculata of de Begonia Polkadot. Een, als je het mij vraagt, fascinerende plant: prachtig groen blad met bijzondere witte stippen. Deze wilde ik al zo graag aan mijn assortiment toevoegen. Deze begiona doet het goed op een lichte standplaats. Niet in de zon want dat dan er voor zorgen dat het blad minder mooi wordt. Maar wel veel licht dus. Zodat de stippen en het groen een mooi contrast laten zien.

De Stippenbegiona kost €10,75

En met de toevoeging van deze drie beauty’s heb ik weer meer groene vrienden toegevoegd aan mijn kleine oerwoud. Ze hebben stuk voor stuk een mooi plekje gekregen waarop ik hoop dat ze het goed doen. Ze hebben in ieder geval al meerdere keren een glimlach op mijn gezicht getoverd.

Heb jij één van deze bovenstaande planten?

Share:

5 Reacties

 1. Lieke van Veen
  25 april 2019 / 14:02

  Super mooie planten!

 2. 26 april 2019 / 09:38

  Zo’n stippenplant staat hier ook al een tijdje op mijn verlanglijst! 😀 Wij hebben super veel planten in huis (bijna 40) maar geen enkele zoals die van jou. Haha 😀

 3. 26 april 2019 / 13:28

  Ik vind een stippenbegonia zó mooi! Ik wil ook weer wat nieuwe planten in huis. Niet alleen staan ze leuk, maar ook kan ik ze gebruiken als decoratie op blogfoto’s, hehe.

 4. 29 april 2019 / 20:00

  Oh wat gaaf zeg! Ik ken een hoop groene webshops, maar deze nog niet. Ik ga er meteen even kijken. De stippenbegonia heb ik ook, ben er nog steeds zo blij mee. Hij doet het ook erg goed hier, gelukkig! Ik heb momenteel iets van 100 planten, haha.

Geef een reactie