Naar de krullenkapper in Arnhem met mijn eigen producten

Naar de krullenkapper in Arnhem met mijn eigen producten

Mijn kapsel is zoals een handtekening: het hoort bij mij, kenmerkt mij, zit (vrijwel) altijd hetzelfde maar toch ook altijd weer anders. Want mijn soms eigenwijze en vaak vriendelijke krullen draag ik vrijwel altijd los. Meestal ben ik tevreden. Soms heb ik een bad hairday. Als mensen mij moeten omschrijven komt het woord “krullen” altijd in de omschrijving voor. En hoewel ik nu eigenlijk heel blij ben met mijn haren is dat in het verleden weleens anders geweest. Vooral als ik naar de kapper moest. Lang niet alle kappers kunnen goed met een flinke bos krullen overweg. Het kwam daardoor weleens voor dat ik naar de kapper was geweest en dat mijn moeder aan mij vroeg of er een hap uit mijn haren was. Thanks mam, thanks kapper, thanks lastige krullen. Maar gelukkig bestaan er ook kappers die goed met krullen overweg kunnen en die het beste uit je krul halen. En dubbel geluk voor mij want ik heb er eentje gevonden waarbij ik zelfs mijn eigen producten mee mag nemen. Zodat ik zeker weet dat ik een dierproefvrije knipbeurt tegemoet ga bij de krullenkapper in Arnhem, mijn eigen woonplaats. 

Krullenkapper in Arnhem

Een paar jaar geleden ervoer ik al hoe het was om een knipbeurt te ondergaan bij een krullenkapper. In Amsterdam welteverstaan. En hoewel ik het ontzettend leuk vind om af te reizen naar onze hoofdstad is dat lang niet altijd heel praktisch. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik een fijne kapster heb gevonden in mijn eigen woonplaats. Want ik kan voortaan gewoon naar de krullen kapper in mijn eigen hometown. Om mezelf weer van een frisse coupé te voorzien, breng ik een bezoekje aan Salon B. Daar wordt geknipt volgens de zogenaamde “curlsys” techniek. Iedere lok wordt afzonderlijk geknipt zodat iedere lok vervolgens mooi valt en past binnen het krullerige geheel. “Mijn” kapster bij Salon B is Maartje en kijk eens wat zij kan en let vooral niet op mijn halfgare hoofd, het gaat natuurlijk om de curly’s:

Voor

Veel krullen maar wel een beetje futloos

Na

Veel frisser en minder rommelig

Verschil

Zoals je kunt zien, zijn mijn krullen weer helemaal mooi bouncy en een stuk voller. En dat nadat ik zelfs heb genoten van een wasbeurt in een ligstoel onder een sterrenhemel. En wat helemaal fijn is: Maartje vindt het prima als ik mijn eigen producten meeneem. Ze leek het zelfs als een leuke uitdaging te ervaren om met mijn eigen producten aan de slag te gaan. En dat is naast leuk natuurlijk ook ontzettend fijn voor mij. Want op die manier kan ik “dierproefvrij naar de kapper”. Dus én een nieuw kapsel én dierproefvrij naar de kapper is dubbel fijn! Hoera.

Vind jij het leuk om naar de kapper te gaan?

Share:

4 Reacties

 1. Jessica J.
  20 november 2018 / 08:06

  Wat een verschil! Het oogt inderdaad veel frisser en jonger. Fijn dat je je eigen producten mee mag nemen. Hier in Antwerpen zitten wel een paar proefdiervrije en natuurlijke kappers, dat is echt een meevaller. Ik moet binnenkort nog eens een afspraak maken, want het is weer véél te lang geleden.

 2. 20 november 2018 / 08:49

  Wauw, wat zijn je krullen mooi geknipt! Sowieso is je haar zó mooi. Wel kan ik me voorstellen dat het inderdaad om de nodige kennis en zorg vraagt om een krullenkapsel goed te kunnen knippen. Superfijn dat je nu een goede kapper hebt gevonden én daar je eigen dierproefvrije producten kunt gebruiken.

 3. 21 november 2018 / 22:12

  Ik heb een vriendin die al jaren mijn haar knipt en ik vind dat zo handig hè.. ik houd namelijk echt van lang haar en heb in het verleden al zo vaak meegemaakt dat ik toch met een korter kapsel thuiskwam dan de bedoeling was. Zij weet precies wat ik wil en doet het naar wens. Hulde voor kapsters waar je een band mee hebt!

 4. 21 november 2018 / 23:17

  Oh wat mooi zeg, ja ik hou echt van de kapper, ik kom altijd helemaal zen uit de stoel

Geef een reactie