Nadelen aan het overstappen naar een nieuwe blognaam

Nadelen aan het overstappen naar een nieuwe blognaam

Zoals jullie allemaal vast wel weten, ben ik een aantal weken geleden overgestapt op een nieuwe blognaam. Op 24 april ging MevrouwMiauw.nl online. Voorheen blogde ik op lovelowbudget.nl. Ik heb geen moment spijt gehad van de overstap en van het feit dat ik voor een andere naam heb gekozen. Mijn blog voelt nu veel meer eigen, iets wat – in mijn ogen – een van de belangrijkste dingen is voor een blog en een blogger. Toch heb ik ook ondervonden dat er nadelen aan het overstappen naar een nieuwe blognaam kleven. Ik zeg niet dat dit altijd het geval is, de punten die ik opsom in dit artikel zijn dus puur persoonlijk.

▬ Verliezen van (Bloglovin’) volgers

Ik heb de Bloglovin’ volgers die ik op lovelowbudget.nl had verzameld, meeverhuisd naar mijn nieuwe blog. Het aantal mensen dat mij via Bloglovin’ volgt, is in die maand dat ik mijn nieuwe blog heb behoorlijk gedaald. Ik had rond de 930 volgers en momenteel zijn dat er nog 904. Het is geen dramatische daling, maar toch vind ik het iedere keer weer jammer om te zien dat er mensen zijn die me hebben ontvolgd. Ik had het natuurlijk ergens kunnen verwachten en getalletjes zijn niet het belangrijkste van bloggen, maar het is wel iets waar ik dikke 2 jaar lang hard voor heb gewerkt. Misschien ben ik ook wel ander soort volgers kwijtgeraakt, maar het getal van je Bloglovin’ volgers is zo lekker visueel en dus ook wel confronterend. Mijn bezoekersaantallen zijn overigens wel redelijk gelijk gebleven. Het is natuurlijk ook niet zo dat ik een compleet andere blog heb gekregen. Oke, poezen zijn iets belangrijker geworden maar hier schreef ik voorheen ook al over. Verder blijf ik gewoon over low budget en dierproefvrije cosmetica bloggen.

▬ Het bijhouden van twee mailadressen

Ik houd momenteel twee mailadressen bij: het oude mailadres van lovelowbudget en mijn nieuwe MevrouwMiauw mailadres. Ik wil namelijk weten of er nog belangrijke dingen binnen komen op mijn oude mailadres. Ik vond het soms al lastig om al mijn mailtjes te beantwoorden toen ik alleen de mail van lovelowbudget.nl bijhoud, laat staat om twee mailboxen up to date te houden.

▬ Het veranderen van al je accounts

Het is op zich een kleine moeite, maar het is zo’n klein rotklusje dat er vaak bij inschiet. Bij alle dingen waar je je voor ingeschreven had/waar je een account had moet de gebruikersnaam en je mailadres aangepast worden. Ik kom telkens nieuwe dingen tegen waarbij ik denk: “oh ja, hier moet ik het ook nog aanpassen”. Een beetje irritant dus.

▬ Vergeten om je gegevens aan te passen in contactformulieren

Wanneer ik reacties achterliet op blogs die ik graag lees, hoefde ik bij lovelowbudget.nl allen maar een reactie te typen en op versturen te klikken. Mijn mailadres en website stonden meestal al standaard ingevuld omdat dit werd opgeslagen nadat ik één reactie had gepost. Nu moet ik er telkens aan denken om te checken of mijn nieuwe gegevens er al staan. Ik heb al een aantal keren gehad dat ik reacties gehad geplaatst met de gegevens van mijn oude blog. Daar baal ik dan altijd van!

Ben jij weleens geswitcht van blognaam/domeinnaam en herken je je in één van de nadelen aan het overstappen naar een nieuwe blognaam?

Share:

10 Reacties

 1. 23 mei 2016 / 08:34

  Ik ben net als jij in april over gegaan op een andere blognaam. Ik heb geen nadelen volgers zijn het zelfde maar heb wel meer bezoekers nu.

 2. 23 mei 2016 / 08:42

  Ik snap inderdaad dat het nadelen met zich meebrengt. Daarom heb ik gewoon voor een neutrale naam gekozen waardoor ik qua artikelen in principe alle kanten op kan.

 3. 23 mei 2016 / 08:49

  Heel herkenbaar haha! Ik heb laatst alleen al mijn email adres gewijzigd en dat was al veel werk!!

 4. 23 mei 2016 / 11:15

  Dit is waarom ik echt heb zitten stressen over het bedenken van m’n blognaam toen ik begon, veranderen van naam lijkt me echt een rotklus. Vind wel dat je naam nu heel leuk is en die goed bij je past!

 5. 23 mei 2016 / 12:35

  Volgers verliezen is erg confronterend. Maar ik twijfel er niet aan dat ze er ook zo weer bijzitten aangezien je nu in een heerlijke (en aanstekelijke) blogflow zit!

 6. 23 mei 2016 / 13:56

  Wat fijn dat je je ervaring hier deelt. Ik denk dat veel bloggers dit ook meemaken. Veel werk maar zolang dat je tevreden bent met naam daar gaat het om. :-)

 7. 23 mei 2016 / 15:28

  Leuk om dit eens te lezen. Misschien dat ik binnenkort ook wil veranderen van naam, maar ik weet nog niet zeker

 8. 23 mei 2016 / 21:13

  Ik vind je blog nog steeds leuk na de overstap :) Het ‘verlies’ komt vast wel weer op zijn pootjes terecht. Superleuk nieuw logo trouwens!

 9. 23 mei 2016 / 21:52

  Ik ben ook onlangs veranderd van blognaam en ik merk het ook aan mijn bezoekersaantal, ook ben ik gedaald van Bloglovin volgers wat ik ook heel erg jammer vind want het is niet omdat mijn blognaam veranderd is dat er bijvoorbeeld geen beauty artikelen meer online komen. Nuja het is gebeurd en kan er niets meer aan veranderen maar toch ben ik blij dat ik mijn blognaam heb veranderd naar mijn eigen naam. Ik vind jou blog nog steeds leuk na de overstap :)
  X

Geef een reactie